17. května 2018 • 22:32

SOUHRN MS: Češi končí, překvapili Švýcaři. Slaví i Kanada a Švédsko

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvrtfinále MS v hokeji | Potřetí v řadě konečná ve čtvrtfinále. Česká hokejová reprezentace znovu nezvládla klíčový duel šampionátu a po velkém boji prohrála s USA 2:3. Do semifinále se dostal i druhý zámořský výběr, Kanada zvládla přestřelku s Ruskem a postoupila po výhře 5:4 v prodloužení. Překvapení obstarali Švýcaři, kteří vyřadili Finy. Trápili se i Švédi, kteří nakonec v dramatickém závěru uhájili těsnou výhru nad Lotyšskem. O finále se v sobotu utká Švédsko s USA a Kanada se Švýcarskem.



VŠECHNA VIDEA ZDE

USA - Česko 3:2

Čeští hokejisté prohráli ve čtvrtfinále mistrovství světa v Herningu s USA 2:3 a jejich medailový půst trvá už od roku 2012, kdy na šampionátu ve Švédsku a Finsku získali bronz. Američané se zcela obměněným kádrem oplatili svěřencům trenéra Josefa Jandače porážku z boje o semifinále na únorových olympijských hrách v Pchjongčchangu. V sobotu je čeká v Kodani duel o finále s vítězem večerního utkání mezi Švédskem a Lotyšskem.

Góly

Domácí: 10:36. P. Kane, 12:19. Atkinson, 46:58. P. Kane

Hosté: 24:56. Řepík, 30:55. Nečas

Sestavy

Domácí: Kinkaid (Darling) – Martinez, McAvoy, Butcher, C. Murphy (A), Pionk, Jensen, Hughes – DeBrincat, White, P. Kane (C) – Atkinson, Bonino, J. Gaudreau – Kreider, D. Larkin (A), Lee – Coleman, D. Ryan, T. Thompson – Milano.

Hosté: Francouz (Rittich) – Gudas (A), Šulák, Hronek, Moravčík, D. Sklenička, Jordán, Polášek – Pastrňák, Krejčí, Jaškin – Řepík, Faksa, Červenka (C) – Hyka, Nečas, D. Kubalík – Horák, Plekanec (A), Chytil – R. Kousal.

Rozhodčí

Kaukokari (FIN), Kubuš (SVK) – McCrank (CAN), Suominen (FIN)

Stadion

Jyske Bank Boxen, Herning, Dánsko (kapacita: 10 800 míst)

Návštěva

4 846 diváků

Rusko - Kanada 4:5 v prodloužení

Hokejisté Kanady porazili ve čtvrtfinále mistrovství světa v Kodani Rusko 5:4 v prodloužení. Prestižní duel rozhodl v 65. minutě v přesilové hře útočník Ryan O'Reilly. Olympijští vítězové z Pchjongčchangu předtím dokázali v utkání třikrát vyrovnat, ale nakonec odjedou poprvé od roku 2013 z šampionátu bez medaile.

Góly

Domácí: 32:53. A. Michejev, 37:32. Barabanov, 48:44. N. Zajcev, 54:34. Anisimov

Hosté: 04:45. Parayko, 31:51. Nugent-Hopkins, 47:11. Turris, 52:36. Dubois, 65:57. R. O'Reilly

Sestavy

Domácí: Šesťorkin (Košečkin) – Gavrikov, Kiselevič, Nestěrov, N. Zajcev, J. Jakovlev, Běreglazov, Chafizullin – N. Gusev, Dacjuk (C), Kaprizov – Grigorenko, Anisimov, Bučněvič – Barabanov, Kablukov, Dadonov (A) – Sošnikov, Andronov (A), A. Michejev – Šalunov.

Hosté: Kuemper (McElhinney) – Vlasic, Parayko, Edmundson, Ekblad, R. Murray, Nurse, Pulock – Schwartz, Turris, R. O'Reilly (A) – Nugent-Hopkins, McDavid (C), B. Schenn (A) – Jost, Dubois, Jo. Bailey – Horvat, Barzal, Pageau – Eberle.

Rozhodčí

Lemelin (AUT), Rantala (FIN) – Oliber (USA), Sormunen (FIN)

Stadion

Royal Arena, Kodaň, Dánsko (kapacita: 12 490 míst)

Návštěva

9017 diváků

Finsko - Švýcarsko 2:3

Hokejisté Švýcarska ve čtvrtfinále světového šampionátu v Dánsku překvapivě porazili favorizované Finsko 3:2. V sobotním semifinále se Švýcaři utkají s Kanadou, která vyřadila gólem v prodloužení po výsledku 5:4 Rusko. Švýcarsko si zahraje závěrečné boje o medaile počtvrté za posledních 26 let. Šampionáty 1992 a 1998 Švýcaři zakončili na čtvrtém místě, před pěti lety dosáhli na stříbro, čímž zopakovali historicky nejlepší umístění z roku 1935. Na kontě mají i šest bronzů.

Góly

Domácí: 07:01. Nutivaara, 48:20. Rantanen

Hosté: 29:13. Corvi, 32:32. Vermin, 33:08. Hofmann

Sestavy

Domácí: Säteri (Husso) – Pokka, Heiskanen, Koivisto, Nutivaara, Kivistö, Honka, Riikola – Mikael Granlund (C), Tolvanen, Rantanen (A) – Savinainen, Aho (A), T. Teräväinen – Kapanen, Jormakka, Manninen – Anttila, Mäenalanen, Pesonen – Palola.

Hosté: Genoni (Berra) – Diaz (C), Josi (A), Kukan, Untersander, Müller, Fora, Frick – Fiala, Niederreiter (A), Corvi – Meier, Vermin, Andrighetto – Hofmann, S. Moser, Haas – Baltisberger, Schäppi, Rod – Scherwey.

Rozhodčí

Antonín Jeřábek (CZE), Stephen Reneua (USA) – Gleb Lazarev (RUS), Miroslav Lhotský (CZE)

Stadion

Jyske Bank Boxen, Herning, Dánsko (kapacita: 10 800 míst)

Návštěva

5634 diváků

Švédsko - Lotyšsko 3:2

Hokejisté Švédska vydřeli ve čtvrtfinále mistrovství světa v Kodani výhru 3:2 nad Lotyšskem a postoupili do semifinále, ve kterém se v sobotu utkají s přemožitelem české reprezentace týmem USA. Obhájci zlata rozhodli o vítězství nad houževnatým soupeřem až ve třetí třetině. Gólem a asistencí se na těsné výhře favorita podílel obránce Oliver Ekman-Larsson, dva body si připsal i útočník Adrian Kempe. Švédsko tak vyhrálo i osmý zápas na turnaji.

Góly

Domácí: 26:36. F. Forsberg, 41:49. Arvidsson, 46:27. Ekman-Larsson

Hosté: 31:59. Blugers, 50:21. Balcers

Sestavy

Domácí: A. Nilsson (Hellberg) – A. Larsson, Ekman-Larsson (A), J. Klingberg (A), H. Lindholm, Ekholm, Wikstrand – Janmark, Rakell, Zibanejad – Backlund (C), Nyquist, Hörnqvist – Kempe, Arvidsson, F. Forsberg – Jo. Larsson, J. de La Rose, Pääjärvi – Everberg, L. Andersson.

Hosté: Merzlikins (Gudlevskis) – Cibulskis, Galvinš, Siksna, Freibergs, Sotnieks, Rubins, Zile – M. Redlihs (A), Džerinš (A), Indrašis – Rihards Bukarts, Blugers, Roberts Bukarts (C) – Abols, Balcers, Keninš – Razgals, Pavlovs, Meija – Jevpalovs.

Rozhodčí

Mayer (USA), Olenin (Rusko) – Kohlmüller (Německo), Otmachov (Rusko)

Stadion

Royal Arena, Kodaň, Dánsko (kapacita: 12 490 míst)

Návštěva

12 490 diváků

Sobotní semifinálový program mistrovství světa v Kodani zahájí od 15:15 zápas obhájců titulu Švédů s přemožiteli českého týmu z USA. Ve druhém zápase nastoupí o čtyři hodiny později hokejisté Kanady a Švýcarska.

Boje o medaile se uskuteční již jen v kodaňské Royal areně.

Program play off hokejového mistrovství světa v Dánsku:

Sobota 19. května (Kodaň) - semifinále:
15:15 Švédsko - USA,
19:15 Kanada - Švýcarsko.

Neděle 20. května (Kodaň):
15:45 o 3. místo,
20:15 finále.

Duda a Říha: Favorit MS? I my jsme mohli bojovat o medaili
Video se připravuje ...

Co rozhodlo pro Ameriku? Rozdílový hráč Kane, shodli se Duda a Říha
Video se připravuje ...

Duda o Červenkovi: Nebyl gólovej a neměli chemii v týmu. Dávám to za vinu Pepovi Jandačovi
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Patrick Kane byl nad české síly
Patrick Kane byl nad české síly

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud