Zdeněk Janda
16. května 2019 • 12:59

MS miminek! Voráček ujel k porodu. Rodinky se rozrůstají, chválil Gudas

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BRATISLAVY | Šampionát miminek. Takhle pojmenoval probíhající MS v hokeji na Slovensku mluvčí reprezentace. Trefa. Po Patrikovi Bartošákovi (Damian) ke kvapnému nočnímu porodu odjel i kapitán Jakub Voráček. Jeho přítelkyně Markéta mu porodila syna Matěje. „Oba jsme moc šťastní, děkujeme předem za gratulace,“ reagoval útočník Flyers, pro něhož je to už druhý syn. Matěj vážil skoro čtyři kilogramy a měřil přes 50 centimetrů. „Takže to je výborná základna, je nádhernej!“ reagoval.



Byla to rychlá akce. Do porodnice v Uherském Hradišti odvezl hluboko po půlnoci 29letého útočníka Jan Černý, manažer reprezentace.

„Markétka všechno perfektně zvládla a je v pořádku. Jsem na ní opravdu moc pyšnej,“ vzkázal Voráček . „Oba jsme moc šťastní, děkujeme předem za gratulace a zároveň respektování našeho soukromí. Já se opět brzy připojím k našemu týmu a budu pokračovat v zápasech v rámci šampionátu,“ dodal český kapitán.

Není tedy vyloučené, že se lídr mužstva objeví v sestavě už ve čtvrtečním utkání s Lotyši (od 20.15 hodin).

„Je to super! Hlavně, že jsou všichni zdraví. A že to kluci takhle zvládnuli,“ reagoval obránce Radko Gudas , Voráčkův parťák z Philadelphie. Sám už dvojnásobný otec. Teď ho tedy „Voras“ dohnal… „Rodinky se rozrůstají, všichni jsou zdraví. Hlavně je super, že se to takhle povedlo ještě před vyřazovacími boji,“ dodal Gudas.

Přítelkyně Jakuba Voráčka Markéta (uprostřed) fandila českým hokejistům proti Rusku.
Přítelkyně Jakuba Voráčka Markéta (uprostřed) fandila českým hokejistům proti Rusku.

Voráček by mohl proti Lotyšům hrát. „Měl by tady být včas na zápas. Když nebude nějaký problém, měl by normálně nastoupit,“ dodal Reichel . Jako respektovaný kapitán dovedl tým ke třem zlatům na šampionátech, ale takový dětský boom během jednoho turnaje nezažil.

„To je premiéra. Je dobrý, že to kluky chytilo mimo zápas, že mohli s námi být. Žádné komplikace z toho nejsou. Vždycky se to nějak zařídilo, nevidím v tom problém. Slovensko je blízko,“ reagoval Reichel, sám dvojnásobný otec.

Nejdůležitější je zdraví, pochopitelně. Ale je rád, že vše proběhlo ještě před klíčovými zápasy? „Já si myslím, že i pro Vorase je příjemný, že se stalo už teď, že to nemusíme řešit dál v turnaji. Stalo se, to je příroda, té nemůžeme poručit,“ pousmál se.

Další porody už se neplánují...

„Patrik byl poprvý otcem, takže z toho byl ještě víc na větvi. Navíc to bylo hned po zápase, musel z toho být úplně jinak rozhašenej. Ale hlavní je, že to oba zvládli a všichni jsou zdraví. Je to super,“ vykládal Gudas, řízný bek.

Dneska už se s kamarádem Voráčkem nejspíš potkají na ledě. Od 20.15 se hraje proti Lotyšům.

Skupina B

Z V VP PP P Skóre B
1. Rusko 7 7 0 0 0 36:7 21
2. Česko 7 6 0 0 1 39:14 18
3. Švédsko 7 5 0 0 2 41:21 15
4. Švýcarsko 7 4 0 0 3 27:14 12
5. Lotyšsko 7 3 0 0 4 21:20 9
6. Norsko 7 2 0 0 5 19:33 6
7. Itálie 7 0 1 0 6 5:48 2
8. Rakousko 7 0 0 1 6 9:40 1

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině A se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud