Zdeněk Janda
25. května 2019 • 12:33

Česká sestava na Kanadu je tajná. Návrat do Prahy leteckým speciálem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BRATISLAVY | Na ledě byli necelou půlhodinku. Teď už jsou v hotelu a chystají se na velký zápas. Na semifinále šampionátu (od 19.15 hodin) s Kanadou. Hokejisté se pokusí přiblížit zlatý sen. „Cítím v mužstvu velkou sílu,“ uvedl po dnešním rozbruslení asistent Robert Reichel. O sestavě tradičně nechtěl mluvit. Ani nic nenaznačil. Vrátí se do sestavy kanonýr Vrána, bude chytat Bartošák? Známé to bude až hodinu před utkáním.



Góly

Domácí: 05:18. Mark Stone, 20:10. Nurse, 25:06. Dubois, 46:26. Turris, 53:00. Chabot

Hosté: 53:59. T. Zohorna

Sestavy

Domácí: M. Murray (Hart) – Nurse, Severson, Chabot, Stecher, Theodore, Fabbro, P. Myers – Marchessault, Dubois, Mark Stone (A) – Cirelli, Couturier (A), S. Reinhart – McCann, Turris (C), Mantha – Henrique, D. Strome, Joseph – Jost.

Hosté: Bartošák (26. Francouz) – D. Musil, Hronek, Moravčík, Gudas (A), Rutta, J. Kolář, Zámorský – Frolík (A), Simon, Voráček (C) – Palát, Faksa, Jaškin – D. Kubalík, Jan Kovář, Gulaš – J. Vrána, T. Zohorna, Řepík – H. Zohorna.

Rozhodčí

Mikko Kaukokari (FIN), Jeremy Tufts (USA) – Gleb Lazarev (RUS), Hannu Sormunen (FIN)

Stadion

Ondrej Nepela Arena

Návštěva

9085 diváků

Když byli na ledě, přišel se na jejich počínání podívat i Lindy Ruff, dlouholetý kouč v NHL, který se nejvíce proslavil v Buffalu. Teď je u Kanady asistentem. Chvíli si popovídal s Petrem Nedvědem, českým generálním manažerem, a někdejším zámořským útočníkem.

Dorazil za plexisklo i Alain Vigneault, hlavní kouč dnešního zámořského soupeře. Možná i proto čeští trenéři nachystali taková cvičení, z nichž se nedalo moc vyčíst. Z některých herních nácviků se zdálo, že Filip Chytil a Jakub Vrána budou mimo čtyři útočné formace, jenže mohl to být jenom záměr. A večer to bude vypadat jinak.

Bylo to opravdu tak, aby se soupeř nic nedozvěděl? Když Reichel tuhle otázku dostal, pousmál se: „Sestavu se dozvíte večer.“

Expert před Kanadou: Český tým postoupí. V neděli bude bojovat o zlato
Video se připravuje ...

Jakub Vrána minulý zápas proseděl na tribuně. Vzal to ale jako profesionál. „Připravuju se tak, abych co nejvíce týmu pomohl, pokud trenéři řeknou, že budu hrát,“ uvedl po pátečním tréninku s tím, že stále sní o tom, že rozhodne nějaký velký zápas… Bude to v semifinále?

Kouči nechtěli prozradit ani to, kdo bude chytat. Dá se ale předpokládat, že to bude Patrik Bartošák, jenž na turnaji odchytal všechny těžké zápasy, včetně čtvrtfinále.

Brankář Šimon Hrubec v akci při rozbruslení před semifinále MS s Kanadou
Brankář Šimon Hrubec v akci při rozbruslení před semifinále MS s Kanadou

Reichel po rozbruslení dodal, že z českého mužstva cítí velké odhodlání. „Je to další zápas v turnaji, samozřejmě pro nás důležitý. Budeme připravení. Jde o to, abychom od první do šedesátý minuty hráli hokej, který chceme. Cítím v mužstvu velkou sílu. Hraje dobře, věřím, že to přenese do dnešního zápasu,“ uvedl Reichel, jenž byl hrdinou penaltového rozstřelu z roku 1998 z olympijského semifinále. Což byl nejslavnější vzájemný střet v české historii.

Potom se Reichel i další trenéři přišli podívat na kanadské rozbruslení. „To už nám ale moc neukáže. Víme, co hrajou, jak hrajou. Jsme připravení,“ dodal Reichel.

Už teď je jasné, že ať Češi na šampionátu dopadnou jakkoliv, do Česka se budou vracet leteckým speciálem, který v Praze na starém ruzyňském letišti přistane v pondělí ve 14 hodin. „V jednu hodinu odlétá z Bratislavy,“ uvedl Zdeněk Zikmund, mluvčí národního týmu.

Vrátí se hokejisté jako medailisté? Nebo dokonce jako zlatí hrdinové? O tom hodně napoví už dnešní zápas.

Jsme v semifinále! V Českém domě se oslavovalo ve velkém
Video se připravuje ...

NA VLASTNÍ KŮŽI. Navštívili jsme český dům. Jak správně načepovat pivo?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud