14. května 2022 • 04:55

Predikce Sportu pro MS: Češi konečně s medailí, pikantní klíčová bitva

Autor: ok, ryp
Vstoupit do diskuse
2
  • Video se připravuje ...

    Skvělá příprava, velké naděje a očekávání české hokejové veřejnosti. Zvládne je tým kouče Kariho Jalonena naplnit? Redaktoři deníku Sport a iSport.cz, kteří jsou přímo v Tampere, sestavili celistvý odhad šampionátu. Kdo bude za dva týdny v neděli juchat se zlatem? Jak si povedou další favorité a kdo naopak sestoupí? A co Slováci? Tady je predikce turnaje.

  • Skupina A

    1. Kanada
    2. Švýcarsko
    3. Německo
    4. Slovensko
    5. Dánsko
    6. Kazachstán
    7. Francie
    8. Itálie

    Kanada vyklopila v Helsinkách kopec talentu. Hrači jako Barzal, Dubois nebo Chabot by měli patřit ke hvězdám turnaje. Jestli bude šance tuhle partu porazit, tak na začátku turnaje, než se srovná se širším ledem a sednou si formace. Skupinu podle nás vyhraje. A pozor na Švýcary! Klasická sehraná parta je nadupaná o výjimečné hráče z NHL Hischiera a Meiera. Německu hodně pomůže talentovaný bek Seider. Slovensko udrží čtvrtou pozici, ale nadře se.

  • Skupina B

    1. ČESKO
    2. Finsko
    3. Švédsko
    4. USA
    5. Lotyšsko
    6. Norsko
    7. Rakousko
    8. Velká Británie

    Finsko a Česko budou na špici, v posledním zápase si to rozdají o první místo. Skupinu vyhraje tým, který trénuje Jalonen... Ten český. Švédsko skládá soupisku postupně, před turnajem si nechalo 8 volných míst. Má sice hodně talentované obránce z NHL, ale jestli do toho kopne, tak až v dalším průběhu turnaje. Za silnou trojkou si postup pohlídá USA s nejlepším obráncem turnaje Sethem Jonesem. O záchranu se bude klepat Británie, nepřijel střelec Kirk, to zabolí.

  • Čtvrtfinále

    Kanada – USA
    Švýcarsko – Švédsko
    ČESKO – Slovensko
    Finsko – Německo

    Ve čtvrtfinále se dočkáme jednoho malého překvapení. Mezi nejlepší čtyřku se nedostanou Švédové, kteří podobně jako Češi na olympiádě pohoří na ambiciózních Švýcarech. Český tým vyzve bývalého federálního partnera, a postoupí. Slováci se další medailové senzace nedočkají.

    Není to o jménech na papíře, šance na úspěch je, hlásil Červenka při odletu na MS
    Video se připravuje ...

  • Semifinále

    Kanada – Finsko
    ČESKO – Švýcarsko

    Finové na domácím šampionátu do boje o zlato neproklouznou. Do cesty se jim postaví zámořský obr. Čechům se povede odveta za stopku v kvalifikačním kole olympijského turnaje a Švýcary pošlou pouze do zápasu o bronz. Výhrou si tým kouče Kariho Jalonena zajistí po deseti letech medaili.

    Zimák: Vejmelka Dostal Langoš. Pomůže Pastrňák k medaili?
    Video se připravuje ...

  • Finále

    Kanada – ČESKO

    V souboji o pohár mistrů světa Češi v neděli 29. května vyzvou Kanadu. A po boji s ní padnou. Javorové listy obhájí loňské zlato. Do vlasti se budou vracet čeští hokejisté se stříbrnými medailemi. Do All-Star týmu šampionátu se dostanou Jakub Vrána a Filip Hronek.

  • Boj o bronz

    Finsko – Švýcarsko

    Od roku 1965 se mistrovství světa hrálo ve Finsku osmkrát. A domácí Lvi neurvali medaili ani jednou. Tentokrát v Tampere čekání na cenný kov konečně utnou. Ale budou to nervy! Silné Švýcary přetlačí až v prodloužení, o to sladší ale bronz bude. Rozhodne kapitán Marko Anttila.

Vstoupit do diskuse
2

MS v hokeji ONLINE - Mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě

Program a skupiny MS v hokeji 2024 Nominace Vstupenky Výsledky MS v hokeji 2023 MS v hokeji žen MS v hokeji U20 MS v hokeji U18

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Spengler Cup * Hokejové dresy reprezentace ČR * Vlajky ČR

Play off
Články odjinud


Články odjinud