21. prosince 2013 • 22:11

Hadamczik je po dvou výhrách spokojený: Tahle parta hraje, co po ní chci

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
VŠECHNA VIDEA ZDE

Napravují dojem, to je nejzásadnější. Národní tým sice dál trpí na nedostatek vstřelených gólů, na Channel One Cupu ale v sobotu vydoloval už druhou výhru a v neděli s domácími Rusy si to rozdá o prvenství. Po setnutí Švédů 2:1 na nájezdy netajil kouč Alois Hadamzik spokojenost. „V první řadě nám tu chytají velmi dobře gólmani. Salák byl dobrý jako předtím Kovář,“ chválil.



Čechy zase baví vyhrávat, rvou se o body, zvládnou otočit i nepříznivý zápas. To je hlavní poselství, které tým poslal domů z olympijské arény v Soči. Alois Hadamczik to vidí stejně… „Jsem rád, že tenhle turnaj má od nás úplně jinou herní kvalitu. Hlavně vidím spolupráci od hráčů v tom, že si řekneme, co chceme hrát, a ti kluci to předvádějí. Do toho samozřejmě přichází i jejich improvizace,“ potěšilo ho. Svěřencům vytýkal jen zbytečná vyloučení za fauly hokejkou.

 

„Myslím, že tahle parta se dala lépe dohromady než ty předchozí. Máme tu zkušené hráče, kteří jsou silní na puku, třeba naše první lajna soupeře přehrává a další formace jsou velice vyrovnané. I ta čtvrtá, která má málo zkušeností, hraje velmi dobrý hokej. Nedělají chyby, zapadli do národního mužstva velice rychle,“ vypíchl Hadamczik přínos agilního tria Nosek, Kousal, Buchtele, jehož centr zařídil vyrovnání se Švédy.

 

Před Kousalovým suverénně proměněným únikem ovšem aktivní Češi pálili spoustu šancí. „Ale gólman soupeře byl objemný, nebylo to kolikrát kam dát. Proto jsme žádali ještě větší důraz. Byl jsem přesvědčený, že jsme byli lepším týmem, přestože jsme prohrávali,“ popisoval trenér. „Řekli jsme si tedy v kabině, že ve třetí třetině do toho půjdeme víc a tým potvrdil, že v tomhle složení to zvládne, i forma hráčů je dobrá. Třeba Hlinka v centru prvního útoku se nám líbí. Můžeme být spokojení.“

 

Kouč Hadamczik radí svým svěřencům
Kouč Hadamczik radí svým svěřencům


Od reprezentace to stále není žádná kanonáda, ovšem poprvé se jí podařilo vytáhnout střelecký průměr v sezoně na víc než gól na zápas, byť díky penaltám. Už teď ale dali na současném turnaji jednou tolik branek než při listopadové Karjale (2) a víc než na přelomu srpna a září v Pardubicích (3).

 

„Máme před sebou domácí Rusy, nebude to snadné. Ale tým bude mít hlad dát další góly a vyhrát,“ vzkázal fanouškům Hadamczik.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině A se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud