12. prosince 2019 • 21:10

Česko - Finsko 4:3p. Říhův tým po boji v Plzni slaví, dva góly dal Sedlák

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhá sezonní mise začala urputnou bitvou. Čeští hokejisté v úvodním utkání Channel One Cupu 2019 porazili Finsko 4:3 v prodloužení. Mužstvo trenéra Miloše Říhy sice vedlo v utkání na plzeňském ledě od první třetiny již 3:1, seveřené ale dokázali manko srovnat a dovést zápas do prodloužení, ve kterém hned zkraje rozhodl útočník Lukáš Sedlák svým druhým gólem v utkání. Další zápas odehrají Češi v sobotu proti sborné v Moskvě.



Svěřenci kouče Miloše Říhy staršího s kapitánem Milanem Gulašem si během první třetiny vypracovali vedení 3:1. Trefili se Martin Zaťovič, Jiří Sekáč a Sedlák, po Sekáčově gólu snížil Hannes Björninen. Hosté ale ve třetí části manko dohnali - prosadili se Juho Lammikko a 48 sekund před koncem základní doby Veli-Matti Savinainen.

V pátek odpoledne odletí český tým na zbytek turnaje do Moskvy, kde se utká v sobotu s Ruskem (13:00 SEČ) a v neděli zakončí druhý díl Euro Hockey Tour duelem se Švédy. Sborná dnes podlehla týmu Tre kronor 3:4.

Ještě před úvodním buly pozdravili diváky nově přijatí členové Síně slávy Jiří Šlégr, Radoslav Svoboda a masér Miroslav Martínek, kteří převzali po vzoru hokejové Síně slávy v Torontu nově zavedené speciální pamětní dresy. Chyběl jen omluvený Milan Hejduk.

Úvodní dvacetiminutovka patřila domácím. Pozornost strážce finské branky Laurikainena prověřil tvrdou ranou z křídla Gulaš. Sedlákovi chvilku poté sklouzl puk při dorážce z otočky. V končící šesté minutě už se ale diváci dočkali: faul Eronena potrestal v přesilové hře Zaťovič, když si přikopl puk na hůl po Gulašově nádherné přihrávce.

V desáté minutě předvedl krásnou individuální akci Tomášek, jenž po zavezení do útočného pásma nahodil puk před Laurikainena a Sekáč povedenou tečí zvýšil. Rozlet Čechů pak sice přibrzdil díky skvěle sehranému přečíslení dvou na jednoho Björninen, ale aktivita domácích neustávala.

Zpět na koně je posadila další povedená teč, byť Sedlák si musel na potvrzení gólu počkat po kontrole u videorozhodčího, zda holí nezasáhl letící kotouč příliš vysoko.

Finové ve druhé části hru vyrovnali. Dvougólové manko měli ale i po jejím skončení. Na konci 25. minuty skončil Kemiläinenův pokus jen na levé tyči za Willovými zády.

Ve třetím dějství mohl Čechům zajistit prakticky definitivu Klok, jehož našel Jaškin, ale Laurikainen byl proti. Ve 48. minutě mohl naopak Nättinen oživit finské šance, když se dostal ke kotouči před vlastním brankovištěm, prolétl celým kluzištěm, ale pak ztroskotal na Willovi.

Seveřané se ale přece jen dočkali, když v 52. minutě zamířil nekompromisně pod horní tyčku Lammikko. Necelé dvě minuty před vypršením základní hrací doby mohl český tým uklidnit Horák, ale Laurikainen ho vychytal. Hned poté zamířil na střídačku a risk s power play Finům vyšel, když v čase 59:12 vyrovnal Savinainen. Prodloužení pak ale velmi rychle ukončil Sedlák.

Góly

Domácí: 05:54. Zaťovič, 09:44. Sekáč, 17:10. Sedlák, 60:23. Sedlák

Hosté: 12:02. Björninen, 51:30. Lammikko, 59:12. Savinainen

Sestavy

Domácí: Will (Hrubec) – Jeřábek (A), Šustr, J. Krejčík (A), Moravčík, Klok, Mozík, Hrbas, Pyrochta – Zaťovič, Filippi, Gulaš (C) – A. Nestrašil, Sedlák, Jaškin – Sekáč, Horák, Tomášek – O. Beránek, Rousek, Lenc – R. Zohorna.

Hosté: Laurikainen (Tuohimaa) – Koivisto, Pokka, Melart, Kemiläinen, Friman, Eronen, Reunanen – Savinainen, Lammikko, Puljujärvi – Palmu, Siikonen, Ju. Nättinen – Suomi, Paajanen, Puustinen – Sallinen, Björninen, Karjalainen.

Rozhodčí

Sjöqvist, Öhlund – Ondráček, Špůr

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň

Návštěva

6988 diváků

Flek přišel o Moskvu, nahradí ho Lenc. Přenese si Gulaš pohodu z ligy i do nároďáku?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Aktuální zápasy
Články odjinud