22. dubna 2021 • 21:47

Pešán před MS definitivě přišel o Řepíka. Dorazí snajpr z Boleslavi?

Autor: kal, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kouč českých hokejistů Filip Pešán si po úvodní zápasové prověrce v přípravě na mistrovství světa a výhře 5:0 nad Rakouskem pochvaloval především bojovnost a čisté konto. I přes vysoké vítězství nad účastníkem skupiny A divize I ale bylo vidět, že hráčům chybí zápasová praxe po brzkém konci klubové sezony. Pešán také po utkání potvrdil, že pro šampionát v Rize definitivně nemůže počítat s útočníkem Michalem Řepíkem ze Sparty.



"Byl jsem určitě spokojený s nasazením hráčů, ale protože to byl po dlouhé době první zápas, který spousta hráčů odehrála, tak byl plný nepřesností a ztrát kotouče. Musíme ale říct, že kluci do utkání vstoupili velmi bojovně a celý zápas nás ta bojovnost neopustila. Chtěli na konci udržet čisté konto, což je další pozitivum zápasu," zhodnotil utkání Pešán v on-line rozhovoru s českými novináři.

Podle trenéra bylo především důležité, že se jeho svěřenci ve čtvrtém týdnu přípravy dočkali prvního duelu. "Jsme rádi, že jsme ho mohli absolvovat. Malinko to ukázalo zkušenost hráčů, kteří hrajou v ruské lize. Jak bylo vidět i na jménech hráčů, co vstřelili branky. Je u nich vidět kvalita v zakončení. Velmi zdatně jim sekundovali i hráči, kteří hrají českou ligu a jsou mladších ročníků," řekl Pešán.

Vedle Robina Hanzla ze Spartaku Moskva, který dal dva góly, se trefili také kapitán Tomáš Zohorna , jenž z Chabarovsku odešel na konci ledna do Pardubic, a obránce Andrej Šustr z Kunlunu. Vedle nich si připsal první gól ve třetím zápase v národním týmu třiadvacetiletý plzeňský útočník Filip Suchý."Je to pro něj určitě povzbuzení. Jsem rád, že nebudou moc pyšní hráči z KHL, že rozhodli zápas, a přispěl někdo mladších ročníku a mohl by být nastupující generace," usmíval se Pešán.

Druhou branku v 15. duelu v reprezentaci si připsal Šustr, pro něhož to byla první soutěžní trefa za poslední tři sezony, v kterých se neprosadil střelecky v Anaheimu v NHL, v San Diegu v AHL ani v Kunlunu. "Andrej tím gólem jen pocukroval svůj výkon. Hrál dobře defenzivně a využívá svou dlouhou hokejku. Nemyslím si ale, že ho dneska nějak výrazně domácí tým prověřil. Odehrál slušný zápas a splnil svoji roli," podotkl Pešán.

V sobotní odvetě v Jindřichově Hradci nechá odpočívat všech deset hráčů, kteří v této sezoně působili v KHL. Včetně gólmana Romana Willa, který si díky 15 úspěšným zákrokům připsal v sedmém utkání v národním týmu druhé čisté konto. "Roman odchytal skvělý zápas. Myslím, že mu celé mužstvo pomohlo, ale v situacích, kdy jsme to potřebovali my, tak on tam pro nás byl taky," pochválil Pešán gólmana Čeljabinsku.

Jisté je, že se po Dmitriji Jaškinovi z Dynama Moskva se nezapojí do týmu ani další kanonýr Michal Řepík ze Sparty, který už po skončení klubové sezony svou účast na mistrovství světa v Rize neviděl kvůli rodinným důvodům reálně. "Musel se omluvit, protože okamžitě cestuje za manželkou a potomkem do Kanady," uvedl Pešán.

Otazník visí nad útočníkem Davidem Šťastným z Mladé Boleslavi. "Řeším jeho zranění, které si přivodil tento týden, a uvidím, jestli se připojí k týmu v Plzni," dodal kouč s výhledem na další kemp v příštím týdnu před duely v Norimberku s Německem.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Aktuální zápasy
Články odjinud