17. prosince 2009 • 21:02

Mohl jsem dát víc gólů, litoval Jágr

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Jaromír Jágr si po delší době vyzkoušel hru na užším kluzišti, které jej čeká na olympiádě ve Vancouveru, a nevedl si špatně. Hvězda ruského Omsku se gólem a asistencí podílela na pražské výhře české reprezentace nad Finskem na úvod turnaje Channel One Cup.



Jako nejlepší hráč převzal Jágr po skončení utkání soudek piva. Tento nápoj přitom nepije. "Asi budu muset začít pít, co se dá dělat," usmíval se Jágr po zápase. "Nikdy není pozdě," doplnil sedmatřicetiletý kladenský rodák.

Na užším kluzišti se představil po roce, loni nastoupil v zápase proti Slovensku, který byl ale nakonec spíše exhibicí. "Ostrá" utkání hrál před svým odchodem ze zámoří, v sezoně 2007/08.

Jágr v Praze zářil. Dal vítězný gól a na další přihrál >>>


"V první třetině jsem se necítil moc dobře. Ono jde ale hlavně o to, aby si svalová paměť vzpomněla na to, jak si máš dát tělo. Jak se máš postavit. Na velkém kluzišti moc osobních soubojů není, a tady je to na nich postavené," uvedl Jágr.

Vše je prý otázka jednoho osobního souboje. "Pak si to zapamatuješ a je to jednodušší," vysvětlil. Výhodou menšího prostoru je navíc fakt, že se nemusí tolik bruslit. "Musí se ale hrát jinak. Jinak funguje nastřelování, když střídáš, tak nemůžeš nastřelit puk, protože bys ho nezískal zpět. Na velkém hřišti se hraje takový spokojený hokej. Když nic nemáš, tak to radši vezmeš zpátky," porovnával Jágr.

Brzy si také v libeňské hale oživil zvyklosti zůstávat ve vymezeném prostoru. "Když budeš lítat na ledě jako plašan, tak akorát přijedeš ke svým hráčům a budeš to zhušťovat na jiném prostoru. Tady si musíš držet místo, hrát pozičně a silou, což je pro mě výhoda," uvedl.

Jágr sledoval trapas. Česká hymna nedohrála >>>

Celkově se Jágr v zápase cítil docela dobře, ale mrzelo ho, že neproměnil řadu šancí. "Nedal jsem góly. To už se ale nezmění," usmál se pětinásobný vítěz kanadského bodování NHL, jenž měl na svém kontě většinou více přihrávek než vstřelených branek.Jágr dnes nastoupil v elitní formaci společně s Petrem Čajánkem a Jiřím Hudlerem. "Šancí jsme měli spoustu, já měl nejméně pět tutovek," řekl.

Trenér Růžička mohl být spokojen.
Trenér Růžička mohl být spokojen.


Více než 12.000 diváků v O2 Areně jeho výkon ocenilo bouřlivým aplausem. "Sportovci jsou na tom jako herci. Lidi sem přijdou a chtějí vidět show. Zábavu, za kterou si zaplatí. Určitě chtějí vidět vítězství, ale taky z toho mít dobrý pocit. Určitě máš lepší pocit, když lidi odcházejí domů spokojení," řekl.

Čajánek:  Můj gól? Taková haluz >>>


V úvodu přitom všechny překvapil výpadek při české hymně, která nedohrála. "Nepamatuju, že bych už to zažil. Je to ale jako s tím pivem, vše je poprvé. Stane se to, nedá se nic dělat. Říkal jsem si, že je to špatné znamení, ale nakonec to dobře dopadlo," dodal Jágr.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud