25. března 2019 • 21:25

SESTŘIH: Mladá Boleslav – Liberec 2:3. Tygři vybojovali postupový mečbol

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Liberce vyhráli ve čtvrtém zápase čtvrtfinále play off na ledě Mladé Boleslavi 3:2 a v sérii hrané na čtyři výhry vedou 3:1. Bílí Tygři o vítězství rozhodli ve třetí třetině, kdy se v rozmezí 45 sekund prosadili Tomáš Havlín a Jaroslav Vlach. Domácí při power play dokázali už jen snížit. Postup do semifinále si vítězové základní části mohou zajistit ve středu v domácím prostředí.



Hosté po nedělním nezdaru přidali na důrazu, v první třetině je ale přibrzdila hned tři vyloučení. Středočeši potrestali až Ševcův faul, ve 12. minutě otevřel skóre Procházka.

Při vyrovnaném počtu hráčů na ledě měli Tygři více ze hry, zároveň ale v jejich obraně vznikala okénka a Mladá Boleslav hrozila z rychlých protiútoků. Po několika nevyužitých šancích na obou stranách se prosadil v 19. minutě Kvapil, který vyrovnal.

Ve druhé části byli hosté střelecky aktivnější, brankář Krošelj ale všechny pokusy bez větších problémů ustál. Ani jeden z týmů si navíc nedokázal vytvořit gólové šance. Nejvíce vzruchu ve vyprodané aréně přinesl ve 37. minutě ukázkový bodyček Kurky na libereckého Hudáčka.

Hned po několika sekundách třetí dvacetiminutovky mohl posunout hosty do vedení Jelínek, z bezprostřední blízkosti ale přestřelil Krošeljovu branku. Skóre se změnilo až v 52. minutě, kdy se ujala Havlínova tečovaná střela. Jen o 45 sekund později navíc Krošelj nedokázal zlikvidovat Vlachův pokus a Liberec se přiblížil třetí výhře v sérii.

Domácí se rozhodli už čtyři minuty před koncem odvolat brankáře a v 59. minutě Šťastný snížil. Vyrovnat se ale domácím i přes pokračující mohutný tlak už nepodařilo.

Miloslav Hořava (Mladá Boleslav): "Byl to skvělý zápas, jsem nadšený z obou mužstev. Výborný hokej, který se mi líbil. Sport je takový, zápas jsme prohráli, ale jinak to byl vynikající zápas."

Filip Pešán (Liberec): "Byl to naprosto vyrovnaný zápas, padesát na padesát celou dobu. My jsme z tlaku v útočném pásmu dali jeden a poté i rozhodující druhý gól. Soupeř je nedal, což byl důvod, proč jsme vyhráli."

Góly

Domácí: 11:55. Procházka, 58:17. Šťastný

Hosté: 18:48. M. Kvapil, 51:09. Havlín, 51:54. J. Vlach

Sestavy

Domácí: Krošelj (J. Růžička) – Kotvan, Kovačevič, Němeček, Kurka, Hrdinka, Pláněk, J. Drtina – Skalický, Klepiš (A), Vondrka (C) – Procházka, R. Zohorna, Šťastný – Pacovský, P. Musil, Látal – Flynn, Najman, P. Kousal.

Hosté: Will (Schwarz) – Derner, Kolmann, Šmíd (A), T. Hanousek, Ševc, Havlín, Doherty – Birner, L. Hudáček, Ordoš – M. Kvapil, Filippi, Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek (C), M. Zachar – J. Vlach, Redenbach, Valský.

Rozhodčí

Hodek, Jeřábek – Gebauer, Lederer

Stadion

ŠKOENERGO Aréna

Návštěva

4200 (vyprodáno) diváků

Mladá Boleslav - Liberec: Vyrovnáno! Kvapil rychle zasunul puk do odkryté části branky, 1:1
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Liberec: Vondrka předložil Procházkovi, ten prostřelil Willa, 0:1
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Liberec 2:3. Mečbol pro Tygry! Liberec rozhodl dvěma slepenými góly
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud