6. října 2008 • 22:05

Fabuš: hattrick za osm minut!

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenský útočník Petr Fabuš pomohl hattrickem k vysoké výhře Plzně nad třineckými Oceláři 7:3.



Tři branky stihl zaznamenat během osmi minut a osmi vteřin ve druhé třetině, kterou Západočeši vyhráli 6:0. Fabuš si připsal svůj první třígólový zápas v české extralize.

"Kdy jsem dal hattrick naposledy, to nevím jistě. Myslím, že to bylo ještě na Slovensku za Trenčín," řekl Fabuš. Přesvědčivá výhra Plzně se však nerodila tak lehce, jak by napovídal konečný výsledek. Domácí dokonce po první třetině doháněli jednobrankový náskok soupeře. Před druhou třetinou ale trenér Hynek zamíchal se složením útoků a po využité dvojnásobné přesilovce se rozjel brankostroj Lasselsbergeru naplno.

"Začali jsme zápas trochu vlažněji. Chtěli jsme hrát mnohem agresivněji. O přestávce ale nebyla v šatně nějaká panika. Přece už v první třetině jsme měli několik gólovek, které jsme nevyužili. První gól ve druhé třetině nás ale nastartoval a my dokázali zápas obrátit. Třinečtí poté vyrobili několik hrubek ve středním pásmu, i u nich ve třetině a my je za to dokázali potrestat," popsal devětadvacetiletý hráč.

V prostřední části začal Fabuš naskakovat ve druhé útočné trojici s centrem Jaroslavem Kracíkem a levým křídlem Radkem Matějovským. Na přesilovky ale zůstal tradičně v elitním komandu Martin Straky. "Nejvíce jsem si asi užil první gól. Po něm to byla obrovská euforie. Jel jsem sám na Vojtka. Nedíval jsem se na něj. Není čas o zakončení moc přemýšlet. Důležité je, že jsem gól dal," cení si autor devíti letošních tref nejvíce gólu na 2:1.

Hattrick dokonal 37 vteřin před druhou sirénou, kdy mu ideálně přihrál při přesilové hře kapitán Straka. "Při takové nahrávce, jakou mi dal, stačí jen nastavit hokejku," ocenil. Domácí se radovali z vyrovnávacího gólu už ve druhé minutě druhé třetiny. Po Strakově přesilovkovém zakončení ale posunul třinecký gólman Vojtek branku. Sudí Šír tak branku po poradě s kolegou u videa neuznal.

"Bavili jsme se s Martinem o tom, že puk asi nepřešel brankovou čáru. Martin chtěl u rozhodčího vyreklamovat alespoň vyloučení Vojtka za posunutí brány, což se mu povedlo," vzpomínal na důležitý moment Fabuš. Domácí totiž poté získali další výhodu přesilovky pět na tři a Straka při ní docílili kýženého vyrovnání.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud