12. listopadu 2008 • 05:00

Průšvihář Duda se porval na tréninku

Autor: Tomáš Zetek
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejové České Budějovice před dnešním zápasem Ligy mistrů s Ufou (19.30) uvízly v dalším problému. Mužstvo se potácí na poslední příčce extraligy a teď ještě potyčka na tréninku! Aktéři? Radek Duda a Milan Gulaš.



Podrobnější scénář je těžko ověřitelný. Místo aby se řešilo, kterak si Jihočeši povedou v dnešním duelu, fanouškovské fórum klubového webu se včera zaplnilo všemožnými scénáři potyčky. Podle informací Sportu k rozmíšce opravdu došlo.

Duda zase zlobil. Tentokrát proti Kladnu čtěte zde ›››

„Mohu potvrdit, že něco mezi oběma zmíněnými proběhlo,“ potvrdil zdroj blízký českobudějovickému klubu. Podle všeho se tak stalo začátkem tohoto týdne.

PROGRAM

DNES: Č. Budějovice–Ufa (19.30/ČT4 záznam ve 22)
19. listopadu: Slovan–Č. Budějovice
3. prosince: Ufa–Slovan

TABULKA
1. Ufa 2 2 0 0 0 11:3 6
2. Budějovice 2 1 1 0 0 6:9 3
3. Slovan 2 0 2 0 0 4:9 0

„Nedělal bych z toho ale tragédii. Takové věci se občas stávají.“
Gulaš, třiadvacetiletý útočník a odchovanec klubu, měl údajně při nácviku jedné z herních situací odevzdat puk soupeři, což se nelíbilo Dudovi. Vyhlášený bouřlivák po něm vystartoval. Oba soky od sebe museli roztrhnout až spoluhráči.

Jenže asi se jim to nepovedlo včas. Pro dnešní utkání s Ufou je Gulaš jediným hráčem do pole, který nemůže kvůli zdravotním potížím nastoupit. Jestli je to právě kvůli potyčce s Dudou, toť otázka. Tak či tak, Gulašovo levé oko „zdobí“ výrazný monokl.

Radka Dudu zastihl včera večer deník Sport v kině. Na dotaz, zdali je celá aféra pravdivá, odpověděl sms zprávou: „Taky jsem to slyšel...“ Pak už se obrnil mlčením.

A co na to kapitán týmu? „Nezlobte se, ale nebudu se k tomu vyjadřovat,“ omluvil se Ondřej Veselý. Stanovisko trenéra se získat nepodařilo. Kouč Ernest Bokroš byl nedostupný.

Před supertěžkým duelem s Ufou už je ale pravděpodobně vše zapomenuto, jelikož jediným následkem, zdá se, je pouze to, že Dudovi byla odebrána funkce asistenta kapitána.

V posledních zápasech to byl ale právě Duda, který na rozdíl od dalších spoluhráčů patřil k tahounům mužstva.

A co běží hlavou hráčům Mountfi eldu před zápasem s ruským šampionem? Ne, jak utkání dopadne, ale o kolik branek Jihočeši prohrají. Je to kruté, ale je to tak. Momentální forma obou celků je výmluvným předpokladem k jednostranné záležitosti ve prospěch Rusů. První vzájemný duel budiž výstrahou. Mountfi eld byl rozfoukán, Salavat vyhrál 7:1.

A tak je tu jedna důležitá otázka. Co udělat, aby se podobný průběh neopakoval? „Hrát líp,“ rozesměje se bek Vladimír Sičák. „Můžeme zlepšit pohyb a oni ho budou mít stejně lepší. Zlepšíme přihrávku a oni ji budou mít pořád lepší. Stejné to je se střelbou, přesilovkami...“ krčí rameny obránce Budějovic.

Rozdíl mezi prvním vzájemným duelem v Ufě a tím dnešním by ale přeci jen měl být znát. „Nebudeme mít za sebou cestování a souboj s časovým posunem, což nás v prvním utkání hodně ovlivnilo,“ míní Ernest Bokroš, kouč posledního mužstva extraligy.

Recept na to, jak hrát vyrovnanou partii s velmožnými Rusy, nabídl Jihočechům bratislavský Slovan. Ten před dvěma týdny dokonce chvíli nad Ufou vedl, nakonec doma prohrál po boji 2:4.

„Já myslím, že moc vyrovnané to ale nebylo,“ tvrdí Sičák. „Slyšel jsem, že ve třetí třetině byl někdo z Rusů vyloučen a smál se na trestné lavici. Oni vědí, že jsou nejlepší, a když trochu chtějí, tak prostě dají gól, kdy se jim zlíbí,“ dodává zkušený bek.

Právě bohorovnost hráčů Salavatu by mohla pomoci Budějovickým. Ti se při souhře okolností a náhod mohou rvát o postup ze skupiny. Kdyby porazili doma Ufu a vyhráli v Bratislavě, scházela by k reálnému přetavení utopické myšlenky už jen maličkost. Slovan by musel bodovat v Rusku.

„Na tohle vůbec nemůžeme myslet, to je hloupost,“ kření se Ivan Huml, českobudějovický útočník. „Musíme k zápasu přistoupit zodpovědně. Když je necháme hrát s pukem a v pohybu, tak nás zase smáznou,“ je si jist Huml.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud