13. listopadu 2008 • 14:43

Bokroš: Kolena se mi neklepou

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kouč hokejistů Českých Budějovic Ernest Bokroš chce ve své funkci setrvat. Přestože fanoušci v poslední době žádají čím dál častěji změnu na trenérském postu, sám Bokroš od rozdělané práce odejít nechce.



Obává se totiž, že by takový krok nepřinesl výsledky, a nadále věří, že se dokáže s týmem odrazit ze dna tabulky až k příčkám zajišťujícím postup do play off.

Slovenský trenér nechce rezignovat i proto, že už to jednou v kariéře udělal. "Bylo to ve Zlíně, kde jsem byl pátou sezonu. Mužstvo se takhle trápilo, tak jsem šel za vedením, řekl jim, že po těch sezonách už jsem okoukaný a jestli to třeba nepomůže.

Nechci nijak snížit kvality trenéra, který po mně přišel, ale nepomohlo to v ničem. Tým pak doplaval tam, kam doplaval," řekl Bokroš novinářům po prohraném středečním souboji s Ufou v Lize mistrů.

Nehodlá proto podlehnout tlaku okolí, přestože v Budvar Areně již několikrát zaznělo bouřlivé skandování 'Bokroš ven!' "Jak skandovala celá hala moje jméno, když jsem byl vítěz, bylo to velice příjemné, tak teď je to naopak velice nepříjemné. Já však svou práci dělám, jak nejlépe umím," ujistil trenér.

Konstatoval, že to fanouškům ani nemůže mít za zlé. "Samozřejmě výsledky momentálně nejsou, diváci chtějí vidět vítězství. Pokud budou volit tyto pokřiky, já s tím stejně nemůžu nic udělat. Musím se soustředit na svou práci a snažit se s týmem vyškrábat výš," dodal Bokroš.

Na druhou stranu připustil, že se v takové atmosféře nekoučuje zrovna nejlépe. "Pracuje se v tom blbě, ale když to otočím, tak nevím, kde ti lidé dělají, ale přijít k nim do práce a začít tam takhle skandovat, tak by ten člověk pak možná pochopil, co prožívám já. Jsou to velice citlivé situace, ale musím říct, že i velmi poučné," prohlásil.

Kolena se mu však z takových situací neklepou, neboť je podle svých slov trenérem, který má už něco za sebou. "Pokud bych byl začátečník, tak přiznám, že mě to položí, ale nejhorší je, že já to možná zvládám lépe než ti hráči," řekl Bokroš.

Na mužstvu ale nepohodu a špatné klima cítí. "I dnes hráči vykřikovali po divácích, a to by nemělo být. Hráči cítí, že ten hromosvod jsem já, ale jen já nejsem příčinou těch neúspěchů. Oni to taky tak cítí, ale necítí tu podporu," vysvětlil Bokroš.

Po příjemném období tak nyní zažívá také to horší. "Užíval jsem si deset let slávy a úspěchů. Když to řeknu jen v české extralize, tak jsem tu šest let, mám dvě medaile, čtyři play off, jednu vyhranou základní část, dokonce při výluce v NHL. To byly obrovské úspěchy, které jsem si já sám nedocenil. Teď zažívám i to špatné," připustil Bokroš.

Úspěchy prý už bral trochu i jako samozřejmost. "Potřeboval jsem mít dobrý vstup, mám ho katastrofální, ale přitom pracuji pořád stejně. Pracuju deset let pořád stejně, ale letos mi to třeba nevyjde. Nechci teď veřejně říkat proč, ale možné to je."

Případné odvolání by ho zjevně nijak nepřekvapilo. "Může se to stát a možná se to stane, ale jak říkám, přijde nový trenér a pak co, když to třeba bude pokračovat stejně? Už jsem to udělal, vím, že to nepřineslo úspěch, a proto to teď neudělám. Pokud tady však kompetentní lidé řeknou ´děláš to špatně a končíš´, tak já bohužel musím skončit," řekl Bokroš.

Stejně tak by podle svých slov skončil, pokud by cítil špatné vztahy mezi sebou a hráči. "Tým však pracuje na tréninku i mimo led, nemáme tam žádné problémy, a to mě drží stále při chuti," zdůraznil Bokroš.

Reprezentační pauzy se snažil využít jako bodu zlomu. "Řekl jsem si, co bych udělal, kdybych teď do toho týmu přišel, kdyby mě teď angažovali do tohoto prostředí. Co bych asi tak udělal jako nový nástupce," přiblížil Bokroš.
Snažil se proto pár věcí změnit. "Některé jsem i změnil, s Ufou nám to však nepřineslo žádný úspěch. Uvidíme, co nám ukáže budoucnost, jestli tedy nějaká bude," doplnil.

Kouč, který dovedl v extralize Zlín v sezoně 2003/04 k mistrovskému titulu, čelil i dotazům na nedávnou potyčku mezi jeho svěřenci Radkem Dudou a Milanem Gulašem.

"Byl to úplně normální střet dvou hráčů, kdy se srazili při nácviku během tréninku. Oba spadli na led, pokud tam pak byla nějaká pěst, to nemohu říci, protože jsem to neviděl. Ale já se hráčům vůbec nedivím, že jim v takové situaci, v jaké jsme, prasknou nervy," hájil hokejisty Bokroš. Duda celý konflikt odnesl ztrátou pozice asistenta kapitána týmu Ondřeje Veselého.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud