7. prosince 2008 • 19:30

Třinec si doma poradil s Libercem

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Třince porazili v 30. kole extraligy Liberec 5:2 a poosmé za sebou si připsali bodový zisk. Výhru jim zajistil Lubomír Sekeráš, který třináct sekund před koncem první části vsítil v přesilovce pět na tři rozdílový gól.



Bílí Tygři dlouho vzdorovali, ale nevyužili příležitosti a domácí v závěrečné čtvrthodině zpečetili vítězství brankami Davida Moravce a Petra Kanka.

Oceláři zase potvrdili, že zápasy s divokým průběhem jsou jim vlastní. Na úvodních deset minut jasně opanovali led Werk Arény a Balej jim při signalizovaném vyloučení chytrou trefou zpoza obránce zajistil vedení. To navýšil Peterek, který v 11. minutě nachytal Hniličku střelou nad rameno a zužitkoval první třineckou přesilovku.

HLASY TRENÉRŮ
Jiří Juřík (Třinec):
"Zase se nám podařil dobrý vstup do utkání, ale vlastními chybami jsme zápas zdramatizovali. Liberec nás hodně zlobil v předbrankovém prostoru, protože tam má silné hráče a kombinačně na výši. Potom nás podržel Roman Čechmánek."

Filip Pešán (Liberec):
"Vstoupili jsme do utkání velice špatně a dovolili soupeři vstřelit dvě branky. Vývoj utkání a celý výsledek však ovlivnila dvouminutová přesilovka na konci první části, kdy soupeř vstřelil branku. Pletka dostal pukem do vnitřního kotníku, musel do nemocnice, ale naštěstí je to jen pohmožděnina."
Stačil však jeden kiks a třinecká koncepce se na pár minut zhroutila. Liberec ztrátu srovnal během 82 sekund. Napomohla mu k tomu školácká chyba gólmana Čechmánka, který za vlastní brankou namazal puk protihráči Kašpaříkovi a Pletka v oslabení pohodlně skóroval do prázdné branky.

Třinec úplně vypadl z rytmu. Soupeř převzal otěže zápasu a z tlaku vyrovnal, když vůbec první střídání čtvrté liberecké řady vyšperkoval přesným zásahem Klimenta.

V závěru první třetiny se však najednou nechali vyloučit hostující Víšek s Jirušem a dvouminutovou hru ve třech Liberec nepřečkal třináct vteřin před koncem úvodní části. Bombardování Hniličkovy branky zakončil dělovkou pod horní tyčku obránce Sekeráš.

Brankostroj se ve druhém dějství zasekl, šancí však neubylo. Čechmánek svou minelu odčinil v 23. minutě; proti Nedorostovi vytáhl v rozpětí několika sekund dva bravurní zákroky, kterými odmítl vyrovnání. Ani Hnilička se však v bitvě dvou olympijských vítězů nenechal zastínit a přesně v půli utkání lapil sólo jinému ze zlaté olympijské party Moravcovi.

Liberec nedosáhl ani bod. V bojovném a vyrovnaném duelu se Třinečtí v závěru stáhli více do středního pásma, ale z brejků byli nebezpečnější. Hnilička ještě vychytal Gureně, vítězství však potvrdil Moravec, který po ledě bekhendem poslal puk za dezorientovaného gólmana.

Už tři minuty a šest sekund před koncem hosté nasadili ke hře bez brankáře, ovšem prázdnou klec zacílil ze středního pásma Kanko a rozhodl o tom, že Třinec na domácím ledě bodoval podvanácté za sebou.

Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 5:2 (3:2, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. Balej (Polanský), 11. Peterek (D. Květoň, Martynek), 20. Sekeráš (Peterek), 48. D. Moravec (Balej), 58. Kanko (Polanský) - 14. Pletka (Kašpařík), 16. Klimenta (Pabiška). Rozhodčí: Polák - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 4:6, navíc Podkonický (Liberec) 10 min. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3276.

Třinec: Čechmánek - Vosátko, Gureň, Sekeráš, Výtisk, Seman, Malec, Kania - Kanko, Piecha, D. Moravec - Balej, Polanský, V. Polák - D. Květoň, Peterek, Martynek - Pánik, Hampl, Pavelek. Trenéři: Stavjaňa a Juřík.
Liberec: Hnilička - J. Moravec, Jiruš, Harant, Zíb, Hunkes, Modrý - Nedorost, P. Nedvěd, Podkonický - Šimánek, Kašpařík, Pletka - Bartovič, Blatný, Šachl - Klimenta, Pabiška, Víšek. Trenéři: Pešán, J. Nedvěd a Kapoun.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud