11. prosince 2008 • 19:30

Tandem Straka - Vlasák opět úřadoval

Autor: Tomáš Zetek
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE, AKTUALIZOVÁNO - Kdyby Mountfield uspěl, byl by mezi oběma celky rozdíl už jen pět bodů. A to by vzhledem k úvodu sezony vykazovalo jasné závěry: trvá zoufalý pád Plzně a na druhé straně strmé stoupání Budějovic.



Opak byl pravdou, a průsečík obou křivek se tak zase o něco vzdálil. Západočeši včera porazili na svém ledě soupeře 3:2. A mohli si výsknout: „Snad už je krize pryč.“



Naopak Budějovice nechtěně vzpomněly svůj tragický vstup do sezony. Ve většině zápasů darovaly soupeři vedení hned zkraje duelu a pak jen marně dotahovaly. Tak se stalo i včera. V 10. minutě svítilo na kostce nad ledem 2:0. „Prvních deset minut jsme naprosto nezvládli. Dva góly hodně ovlivnily utkání,“ potvrdil Ernest Bokroš, kouč Budějovic.

Jeho hráči působili ospalým dojmem, na soupeře nestačili. „Posledních pár utkání se nám ze začátku povedlo, ale tohle zase ne. Byli bychom hloupí, kdybychom si před zápasem nepřipomínali, že musíme chytit začátek. A stejně to dopadne takhle,“ krčil rameny Petr Gřegořek, obránce hostů. „Jen doufám, že to není nějaké uspokojení z předchozích zápasů. To by bylo fakt špatné.“

Lasselsberger v Plzni končí ›››


Hlasy trenérů
Milan Razým (Plzeň):
"O výsledku rozhodla první třetina. Nám se konečně podařil vstup do utkání, dali jsme dvě branky. Bohužel jsem nepochopitelně kolem jedenácté minuty polevili a dovolili soupeři vstřelit kontaktní branku. Pak jsme se zase trápili, báli o výsledek a jsem rád, že se nám podařilo přidat třetí gól a utéct soupeři. Ten se pak opět dostal do hry a snížil. My jsme ale rádi, že konečně zůstali tři body doma."

Ernest Bokroš (České Budějovice):
"Zápas ovlivnila první třetina, ve které jsme dvakrát inkasovali. Připravovali jsme hráče na přesilové hry Plzně a přesto jsme z nich dostali dva góly. Musím uznat, že mají vynikajícího hráče pana Str
aku, po kterém by asi toužil každý trenér. Je to padesát procent úspěchu. Další dvě třetiny jsme již dohráli dobře a chtěli jsme zápas stáhnout. Byl to boj na obou stranách. Nedokázali jsme ale v závěru alespoň srovnat, takže jedeme domů s prázdnou."
Plzeň naopak navázala na bod vybojovaný v Karlových Varech. A důvod úspěchu? No právě rychle nabyté vedení. „Něco jsme si před utkáním řekli o začátku duelu a přesně se to povedlo splnit. Jen bychom měli zápasy dohrávat bez inkasovaných branek v závěru,“ posteskl si Tomáš Vlasák, autor jedné z domácích tref.


Narážel na posledních zhruba deset minut duelu. To už Jihočeši vsadili vše na jednu kartu a snažili si vyprodukovat větší tlak. Právě to se jim za celý zápas podařilo jen jednou, ve druhé třetině při vyloučení Šinágla. Domácí ulehčili Budějovicím v závěru duelu život tím, že přeměnili svou hru v hodně pasivní. Soustředili se prakticky jen na bránění. „Ale do velkého tlaku jsme je nepustili,“ pochválil Vlasák.

Mountfield stihl čtyři minuty před koncem snížit dorážkou Kůrky. Na víc se ale nezmohl. Po třech výhrách v řadě přišlo vystřízlivění v podobě těsné porážky.



Lasselsberger Plzeň - Mountfield České Budějovice 3:2 (2:1, 1:0, 0:1)


Branky a nahrávky:
6. Redlihs (Kubica, Šinágl), 10. Vlasák (M. Straka, Benák), 34. Fabuš (Vlasák, M. Straka) - 18. L. Květoň (Vydarený), 57. Kůrka (Vydarený, L. Květoň).
Rozhodčí: Šír - Barvíř, Blümel.
Vyloučení
: 5:6, navíc Benák (Plzeň) 10 min.
Využití
: 2:1.
Diváci: 4835.


Plzeň: Málek - Benák, Dresler, Redlihs, Smrek, S. Hudec, Pácal - Fabuš, M. Straka, Vlasák - Tomas, Kracík, Matějovský - Dvořák, Jan Kovář, Adamský - Šinágl, Kubica, Laš.
Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.

České Budějovice:
Jakub Kovář - Gřegořek, Poživil (33. Mucha), Sičák, Vydarený, Frolo, Jareš - Melichárek, Huml, M. Hudec - Kůrka, L. Květoň, Kotrla - Duda, Veselý, Mertl - Hřebejk, Gulaš, Kuchejda - Bílek.
Trenéři
: Bokroš a Tlačil.



Utkání jsme sledovali on-line ›››

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud