30. prosince 2008 • 13:31

Vyřadil Bokroš Dudu?

Autor: Tomáš Zetek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už zase hoří. V Budějovicích musí v této sezoně hasit jeden požár za druhým. Momentálně to nevypadá nijak vážně, ale pokud by stávající situace přetrvávala, asi by se brzy začaly dít věci. O co jde?



Radek Duda, letní posila Mountfieldu, nezasáhla do nedělního domácího duelu se Spartou, který Pražané vyhráli 2:1 v prodloužení.

„Nebyl nominován k utkání,“ řekl Sportu Ernest Bokroš, kouč Budějovic, bezprostředně po utkání. Víc se k situaci vyjadřovat nechtěl. A včera byl nedostupný. Nikdo další z vedení klubu se k nastalé situaci vyjádřit neodvážil.

A co na to Radek Duda. „Na všechno se musíte zeptat trenéra. Mně k tomu nic neřekl,“ krčil rameny útočník jihočeského celku. Když před nedělním duelem přišel do kabiny, čekalo ho nemilé překvapení. „Nenašel jsem na nástěnce svou fotku, byl jsem zaražený,“ vyprávěl Duda. Nezbývalo mu nic jiného než zatnout zuby a opřít se do tréninku.

„Samozřejmě jsem si hned druhý den při tréninku přidal,“ potvrdil devětadvacetiletý hráč. Ani den po utkání nezjistil důvody, proč nenastoupil. „Trenér s námi moc nemluví, takže jsem se nic nedozvěděl. Je třeba se zeptat jeho, ne mě.“

Bokrošovi patrně s Dudou došly nervy. Známý bouřlivák si totiž vysloužil v posledních dvou duelech v Pardubicích a s Třincem osmnáct trestných minut. V poslední době nastupoval rtuťovitý útočník ve třetí formaci, což rozhodně nekvitoval s povděkem. Dokonce s trenérem o těchto záležitostech otevřeně promluvil.

„Jo, už jsem se ho na tyhle věci ptal, když jsme spolu měli sezení. Na přímé dotazy ode mě nedokázal odpovědět, takže nic nevím,“ zopakoval Duda. „Ani nevím, jestli pojedu do Zlína. Možná dostanu hezký dárek,“ zasmál se ironicky. Na Moravu vyrážejí Jihočeši dnes ráno k dalšímu extraligovému duelu.

Faktem je, že opěvovaná letní posila Budějovic zůstává daleko za očekáváním. Společně s Ivanem Humlem měla tvořit nejúdernější útočnou dvojici týmu. Měli zalepit díry po odchodech opor Brabence a Hübla.

Zatímco Huml nastupuje v centru první formace a v klubové produktivitě je druhý, Duda se s třinácti body topí na šesté pozici. Navíc má sedm minusových bodů.

Takže co? Odzvonilo Dudově angažmá v Českých Budějovicích, protože na něj kouč Bokroš zanevřel? Těžko říct. Jak Duda, tak Bokroš přicházeli před sezonou na jih Čech s puncem černých ovcí.

Postupně si získávali přízeň fanoušků. Trenér o ni brzy přišel, zatímco bývalý slávistický útočník je většinou fanoušků stále obdivován. Už jich ale není tolik, jako na začátku sezony.

„Vím, že Radek má za sebou nepříjemná období, ale já mu dávám čistý stůl. Ať ukáže, co umí, aniž by se musel bát, že ho budu posuzovat podle historie.“ Přesně tohle řekl Bokroš před sezonou.

A nyní? Stůl je patrně poskvrněn...

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud