10. ledna 2009 • 04:00

Odkoupí Brno extraligu od Znojma?

Autor: Jan Hrabálek
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bude se po skončení hokejové sezony měnit mapa účastníků extraligy bez ohledu na to, kdo uspěje, či neuspěje v baráži? Je to nanejvýš pravděpodobné. Na prodej je znojemský klub, jehož majitel Vlasák přiznal, že má vážného zájemce.



A podle informací se jedná o brněnskou Kometu!

Po deseti letech extraligové přítomnosti může zmizet z elitní společnosti klub HC Znojemští Orli. Šéf organizace Jaroslav Vlasák mluví o tom, že ohledně (ne)prodeje klubu má jasno, ale vše si nechává pro sebe. Nechce vířit hladinu v šatně před rozhodujícími boji o play off.

Kolik může stát hokejová extraligová licence? Tento dosud v Česku neobchodovaný produkt je velice těžké ocenit, tedy najít takovou sumu, která by v době ekonomické krize byla akceptovatelná jak pro prodávajícího, tak i kupujícího.

A přece se jistá suma objevila na světě. Podle dobře informovaného zdroje Sportu nabídlo Brno znojemskému šéfovi Vlasákovi za odkup extraligové licence 42 milionů korun!

Na jihu Moravy však v hokejových kruzích tahle zpráva žádnou bombu nezpůsobila. Majitel Komety Libor Zábranský už před dvěma dny deníku Sport jasně a kategoricky sdělil, že o koupi klubu ze Znojma nemá zájem a že chce extraligu vybojovat sportovní cestou, tedy přes vítězství v první lize a přes baráž. V první lize patří v současnosti klubu třetí místo.

„Napište tam, že neustálé dotazy na to, jestli koupíme extraligu ze Znojma, nás v Kometě všechny hodně unavují,“ smetl i včera variantu ze stolu.

A jak na tuto zprávu o údajné nabídce zareagoval Jaroslav Vlasák? „To víte více než já,“ sdělil Sportu. „Já o tom prostě nevím,“ zopakoval ještě jednou.
Nicméně na cifru 42 milionů zareagoval: „To je pěkná cena, ne?“ Jakoby letmo naznačil, že taková suma by jej zřejmě uspokojila.

Ovšem vzápětí kvapem dodal: „Už nebudu na nic odpovídat, to je zbytečný, protože se nic takového nestalo.“ Ve čtvrtečním vydání Sportu ale připustil, že jedná s vážným zájemcem. Nic naznačit však nechtěl. „On vám to stejně zapře,“ pronesl.

Zdánlivou spojitost v hokejové rovině mezi Brnem a Znojmem lze najít i v tom, že ze Znojma odcházející generální partner vstoupil do sponzorského portfolia právě v Kometě, byť jeho podpora je určena výhradně mládežnickému hokeji.

I když oba nejvyšší představitelé klubů jakékoliv obchodní kontrakty zatím popírají, může se nakonec stát, že transfer na trase Znojmo – Brno se uskuteční. Ovšem až poté, co oba kluby uzavřou účinkování ve svých soutěžích.

V Kometě totiž čekají nejen na play off první ligy a následnou baráž, ale pošilhávají i po krizovém scénáři. A tím by mohlo být odkoupení licence od klubu, který by nesehnal prostředky na účast v příštím ročníku. „A takoví adepti mohou být až čtyři, čímž se zvyšuje pravděpodobnost koupě a snižuje i cena,“ řekl Sportu další dobře informovaný zdroj.

Tohle by mohla být možná linie, po níž by se ubírali nejen v Brně, ale i v jiných klubech. Například chomutovský šéf Jaroslav Veverka na stránkách regionálního tisku prohlásil: „Možná se situace mezi českými kluby zcela přeskupí. Třeba to bude o nabídkách, kdo bude schopný naplnit podmínky a garance na extraligu,“ řekl a přidal, že se Znojmem o koupi nikdy nejednal.

A je tu ještě jedna varianta. Že by Kometa předem koupila licenci a pak hrála o další na ledě v první lize a baráži. Jak by to asi dopadlo? Vítězství už by pro ni nebylo moc důležité.

Mluvilo se i tom, že by se extraliga mohla přesunout do Olomouce, které šéfuje znojemský lídr Dopita, jenže tento záměr padl.
Podle informací Sportu se ozvala i Jihlava, ovšem brněnská nabídka byla vyšší.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud