18. května 2009 • 19:41

Plzeň hledá hlavního sponzora

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Společnost Plzeňská teplárenská, která jedná s plzeňským hokejovým klubem o případném sponzorování příští extraligové sezony, chce jednání v hrubých rysech ukončit zřejmě tento týden.



Roman Jurečko, předseda představenstva společnosti, jejímž stoprocentním vlastníkem je Plzeň, zatím nechtěl komentovat, jakou formu by mělo případné partnerství mít.

Možností finanční podpory je několik, včetně daru, sponzorství nebo půjčky klubu, řekl dnes Jurečko ČTK.Upozornil, že podpora by měla být pouze na přechodné období jedné sezony, než klub sežene stálého sponzora.

Teplárna tak tlačí hokejisty nejen k co největší skromnosti a úsporám, zřejmě i platovým, ale také k tomu, aby se pokoušeli najít komerční partnery. "Nechci dopředu nijak komentovat dosavadní jednání, jejich úspěch záleží na tom, jestli obě strany dodrží, na čem se předběžně dohodly," uvedl Jurečko.

Hokejisté se obrátili s žádostí na Plzeň. Město by sice podle primátora Pavla Rödla (ODS) o extraligový hokej nechtělo přijít, samo se ale v jednání neangažuje a doporučilo teplárenskou společnost.

"Bylo by poměrně nesystémové, aby (město) podporovalo profesionální sport," řekl dnes ČTK primátor.V případě, že by se hokejový klub nedohodl na podpoře s Plzeňskou teplárenskou, nepovažuje za příliš reálné, aby "radnice tuto povinnost převzala na sebe".

Rödl, stejně jako Jurečko a generální ředitel Plzeňské teplárenské Tomáš Drápela doufají, že se hokejistům podaří najít partnera mimo veřejný sektor. Podle některých informací se taková šance rýsuje.Hokejisté údajně původně požadovali více než 20 milionů korun, teplárna nyní zřejmě jedná o sumě mezi 15 až 20 miliony korun.

Jurečko pouze naznačil, že snaha teplárny je pohybovat se na co nejnižší částce. "Zatím to ale pořád rozhodně není vrabec v hrsti, pořád je to spíš holub na střeše," komentoval výsledek jednání.

Drápela upozornil, že jakoukoliv dohodu musí schválit ve funkci valné hromady firmy plzeňští radní. Ne všichni přitom s podporou profesionálního hokeje souhlasí.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud