29. září 2009 • 22:31

Balaštík: Pomalu se dostávám do tempa

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatím nejlepší výkon od návratu na ledovou plochu po zranění podal v dresu Zlína útočník Jaroslav Balaštík. V dnešním utkání v brněnské hale Rondo pomohl dvěma góly k vítězství svého týmu na Kometou 4:1. A úspěch si vychutnal plnými doušky.



"Mám za sebou dlouhou dobu hokejového půstu. Strávil jsem čtyři týdny v absolutním klidu," uvedl po utkání Balaštík, jenž zaznamenal v sezoně tři extraligové branky.

"Dnes jsem se ze svých čtyř odehraných zápasů cítil nejlépe. Pomalu se do dostávám zpět do tempa. Je to také díky spoluhráčům, kombinační souhra nám funguje. Cítím se zápas od zápasu lépe a lépe," liboval si Balaštík, který si dnešní utkání nezvykle užil.

Souhrn desátého kola extraligy »

Fanoušci Komety totiž svůj tým vypískali a naopak Zlín vyprovodili do šaten potleskem. "Bylo to něco neobvyklého. Ještě jsem se ve své kariéře s něčím takovým nesetkal. Brněnští fanoušci jsou zřejmě vděční za extraligový hokej. My jsme jim za potlesk poděkovali," dodal Balaštík, podle nějž je Kometa v těžké situaci.

Další prohra! Kometa se opět nedočkala, smetl ji Zlín »


"Vím to z vlastní zkušenosti. Musí to zlomit. Je to o jedné výhře, o pár bodech, vylepšení sebevědomí," řekl Balaštík na adresu Brna.

Zlínský kapitán se domnívá, že Kometu čeká složitá situace. V extralize není lehký soupeř, na kterém by se mohli chytnout.

"Litovat Brňany nemůžeme. Jsou naším soupeřem. Samozřejmě se nacházejí v těžké situaci, asi sami nečekali takový začátek sezony. My potřebujeme body. Každý se sčítá. Loni nám jeden chyběl ke čtvrtému místu. Proto jsme rádi za všechny tři," řekl Balaštík.

Přitom v první třetina Kometa soupeře tlačila. "Měla tři přesilovky, hodně nám pomohl vyrovnávací gól do šatny. Od druhé třetiny jsme byli lepší a zaslouženě vyhráli," uvedl Balaštík.

Zlínu vyšly dokonale přesilovky, kterým se ještě před zápasem v Brně v pondělí na tréninku kouč Zdeněk Venera intenzívně věnoval. Hru prvního útoku oživil příchod Köhlera, který se dostává častěji do šancí.

"Věděli jsme, že má Kometa problémy v obraně. Trestali jsme chyby. To dělá dobré mužstvo ještě kvalitnějším. Pomohlo nám i nové pravidlo, že soupeř po zahraném zakázaném uvolnění nesmí střídat. Kometa několik zakázaných uvolnění po sobě a sestava Brna musela zůstat na ledě postupně proti našim třem útokům," dodal Balaštík.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud