Zdeněk Janda
13. října 2009 • 14:15

Haškova nula přijde ve 45. kole

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dominik Hašek i ve čtyřiačtyřiceti letech v brance kouzlí. Ale přesto ještě nevychytal nulu. Tak kdy se mu to povede? To je jenom jedna z věcí, na kterou hokejová extraliga po patnácti kolech zatím nepřinesla odpověď. A jaké jsou další? Deník Sport se je pokusil najít.



1. KDY DOMINIK HAŠEK VYCHYTÁ PRVNÍ NULU?
Ve dvanácti zápasech si připsal osm vítězství, v brance je schopný vyšvihnout zákrok jako v dobách své největší slávy. Třeba v neděli zdeptal sparťany, kteří si s ním vůbec nevěděli rady. Ale přesto mu v kolonce čistá konta stále svítí nula, což je docela překvapivé.

Hašek HašekFoto Pavel Mazáč Sport

Názor Sportu: Hašek oslaví první nulu přesně 29. ledna, tedy v den svých 45. narozenin! A zrovna to bude ve 45. kole, kdy Pardubice doma přivítají Plzeň. Dominátor bude zářit, jeho tým vyhraje 5:0.
2. KDY FANDŮM KOMETY DOJDE TRPĚLIVOST?
I když brněnský nováček hraje zoufale a kupí jednu porážku za druhou, fanoušci na něj nezanevřeli, i v nedělním utkání jich do Ronda přišlo přes sedm tisíc, průměrná domácí návštěva je 7138 lidí. Ale vydrží jim trpělivost, když Kometa bude pokračovat v takových výkonech?

Fanoušci Kometa Brno Fanoušci Kometa BrnoFoto Michal Beránek Sport

Názor Sportu: Brněnští fanoušci jsou oddaní, ale ani jejich nervy nejsou ze železa. Takže jestli se Kometa v nejbližších domácích zápasech nezmátoří, domácí návštěvy klesnou hluboko pod pět tisíc.
3. KDY BUDE DAVID VÝBORNÝ MEZI HVĚZDAMI?
Pětkrát vyhrál mistrovství světa, je klíčovým představitelem zlaté generace. Ale ve Spartě mu to zatím moc nejde, nevyhnul se přísné kritice fanoušků. Nezaujal ani redaktory Sportu, kteří ho zatím ani jednou během patnácti kol nezařadili mezi tři hvězdy zápasu.

David Výborný David VýbornýFoto Barbora Reichová

Názor Sportu: Sparta chystá na 22. října setkání s fanoušky, kteří kapitánovi do očí řeknou, že by měl přidat. On to splní hned o den později na ledě Mladé Boleslavi. Dá hattrick a bude první hvězdou.
4. KDY SE OBJEVÍ JIŘÍ ŠLÉGR OPĚT NA LEDĚ?
Litvínovský srdcař má neustále choutky, aby se vrátil do akce. Cítí, že i když ho pořád bolí záda, jeho místo má být na ledě. Ne na střídačce. Ale lékaři i spoluhráči (v čele s kapitánem Robertem Reichlem) ho odrazují, nechtějí, aby zkolaboval jako v minulé sezoně.

Jiří Šlégr Jiří ŠlégrFoto Barbora Reichová SPORT

Názor Sportu: Olympijský šampion z Nagana se vrátí na led ještě do konce roku a zrovna v den narození dcery Jiřího Paroubka, šéfa ČSSD. Šlégr navíc dá gól a věnuje ho právě malé Margaritě.
5. KDY PŘESTANOU PLATIT „NEGÓLY?“
29. září při zápase České Budějovice-Karlovy Vary napálil karlovarský obránce Ján Mucha puk, který se podle záběrů České televize odrazil od tyčky zpět do hřiště. Pozdější verdikt ředitele extraligy Stanislava Šulce? Byl to gól! Rozhodl o tom i přesto, že si stoprocentně jistý nebyl...
Názor Sportu: Pokud budou mít videorozhodčí i nadále chabou techniku, podobných sporných situací se, bohužel, extraliga hned tak nezbaví. Co jejich záběry ještě „prokážou?"
6. KDY DOJDE VÍTKOVICÍM DECH?
Tým kouče Aloise Hadamczika se po nedělním kole opět vrátil do čela extraligy a dokazuje, že mu nálepka favorita celé soutěže patří právem. Ekonomická situace ale není růžová, klub stále nemá generálního partnera, takže hrozí, že mužstvu dojdou peníze.
Názor Sportu: Generální sponzor se brzy najde. A dech dojde Vítkovicím až během náročných oslav titulu! Strhující finále vysaje z hráčů poslední zbytky sil...
7. KDY SE VRÁTÍ LUKÁŠ MENSATOR NA VRCHOL?
V minulé sezoně jednoznačně vládl, dotáhl mužstvo k titulu. Před tímto ročníkem zazářil i na reprezentační akci doma ve Varech. Ale pak? Velká bída - 7 zápasů, 5 proher, průměr 3,54 gólu na utkání. Není divu, že ho z branky vytlačil náhradník Lukáš Sáblík.
Názor Sportu: Mensatora přibrzdilo i zranění, psychicky malinko uvadl. Ale přesto dostane šanci na reprezentační akci ve Finsku na začátku listopadu, vrátí se mu sebedůvěra a pak bude válet i v lize.
8. KDY DÁ MARTIN PROCHÁZKA PRVNÍ GÓL?
Dvanáct zápasů, nula gólů. To je bilance kladenského kanonýra, jenž v lize celkově nasázel 343 branek! Ale v dosavadním průběhu sezony se zatím trápí. A když už se v neděli konečně trefi l, gól mu sudí neuznali kvůli vysoké hokejce. Takže dusivá nula svítí dál.
Názor Sportu: Procházka nulu vymaže hned ve čtvrtek, kdy Kladno doma nastoupí proti Budějovicím. Kladenská legenda bude k neudržení a protivníka sestřelí čtyřmi góly!
9. KDY BUDOU MÍT VŠICHNI ZÁMOŘSKÉ HRÁČE?
Příval Američanů a Kanaďanů pokračuje, kluby místo předražených českých hráčů sahají k borcům z nižších zámořských soutěží. Důvod? Jsou levnější, navíc mnohem pracovitější. A nemusí za ně platit přemrštěné odstupné. Proto jich neustále přibývá.
Názor Sportu: I když se přísun zámořských hráčů nezastaví, nedá se očekávat, že by se objevili ve všech čtrnácti klubech. Spousta generálních manažerů zůstává totiž dost konzervativních.
10. KDY NASTOUPÍ JAN BENDA V BRANCE?
Někdejší německý reprezentant přišel do Plzně jako obránce. Ale nezůstalo jen u toho - v době, kdy tým kosila marodka, se Benda objevil v útoku, chodil dokonce i na vhazování. Jenom potvrdil, že je v současné extralize asi tím nejuniverzálnějším hokejistou.
Názor Sportu: Obrana, útok. Teď zbývá jen místo v brance! Ale to se mu nejspíš nesplní - i když se zranil Tomáš Pöpperle, tak vedení rychle našlo náhradu - Dušana Salfi ckého. A ten Bendu do branky nepustí...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud