21. března 2023 • 22:37

SESTŘIH: Olomouc - Pardubice 4:5p. Zohorna přiblížil semifinále

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Pardubic v dramatickém duelu uspěli proti Olomouci, na jejím ledě vyhráli 5:4 v prodloužení. V 78. minutě rozhodl Tomáš Zohorna. Dynamo vede ve čtvrtfinále 3:0 na zápasy a je krok od postupu do semifinále. Zvítězilo i přes to, že po dvou třetinách prohrávalo 2:4 a v tu chvíli už mu chyběl Lukáš Sedlák. Ten dostal za úder do oblasti hlavy a krku trest do konce utkání.



Střetnutí předcházela minuta ticha za devítiletého olomouckého hokejistu Adama Koutného, který minulý víkend zemřel po autonehodě.

Hráči Dynama v úvodu postupně získali herní převahu a v osmé minutě otevřeli skóre. Z přečíslení dvou proti jednomu se prosadil Sedlák. Vyrovnat mohl v přesilovce Orsava, po Káňově pasu však hostující branku přestřelil. Olomouc udeřila až při hře v pěti na obou stranách - Willa nadvakrát překonal Bambula.

Rozehrávku Pardubic pak vystihl Knotek a trefil horní tyčku Willovy branky. V 17. minutě šli znovu do vedení Východočeši, když volné místo mezi rukou a tělem brankáře Lukáše našel Cienciala. Ještě do konce první třetiny ale bylo znovu srovnáno zásluhou pozorného Knotka, který na rozdíl od soupeřů nečekal na přerušení hry kvůli faulu.

Zkraje druhé třetiny dostal hostující Sedlák za zákrok na Orsavu trest ve hře za zásah do oblasti hlavy a krku. Dlouhou početní výhodu využil ve 22. minutě Navrátil, jenž po přihrávce Pláška zakončoval osamocený nad padajícího Willa. Dynamo vypadlo z rytmu a Olomouc v polovině zápasu navýšila vedení: Menšíkova střela příklepem se s přispěním pardubické teče zastavila až v síti.

Pátý gól domácích mohl po Musilově přiklepnutí přidat v přesilovce Kusko, zblízka ale nastřelil jen Willův beton. Na druhé straně se před Lukáše natlačil Zohorna, olomoucký brankář však kotouč z výstroje nepustil. Neuspěl ani Cienciala, Lukáš jeho ránu bez přípravy vykopl betonem.

Na začátku třetí části si do šance najel Orsava, Will jeho pokus ke vzdálenější tyči chytil do lapačky. Hosté zanedlouho snížili na rozdíl jediného gólu, když střela Adama Musila propadla Lukášovi za brankovou čáru. Ve 46. minutě Pardubičtí dotáhli i zabývající ztrátu, volný Košťálek si sjel k bráně a zápěstím se nemýlil.

V prodloužení Východočeši zablokovali Nahodilovu střelu zblízka. Lukáš pak zneškodnil pokus Hyky i možnost Davida Musila a Will si poradil se zakončením Bambuly. Pět minut před koncem dvacetiminutové nadstavby se uvolnil Radil, domácí brankář proti němu zakročil lapačkou. O vítězství Pardubic nakonec rozhodl v 78. minutě nenápadnou střelou z rohu útočného pásma Zohorna, Lukášovi dokonale zaclonil ve výhledu Vondráček.

Góly

Domácí: 11:43. Bambula, 18:42. Knotek, 21:54. Navrátil, 30:01. Menšík

Hosté: 07:59. L. Sedlák, 16:52. Cienciala, 40:51. A. Musil, 45:21. Košťálek, 77:31. Zohorna

Sestavy

Domácí: Lukáš (Konrád) – Ondrušek (C), Dujsík, Mareš, Škůrek, Švrček, Řezníček – J. Káňa (A), Nahodil, Orsava – Bambula, Knotek (A), Navrátil – Plášek ml., Kusko, P. Musil – Klimek, Menšík, Anděl – Kucsera.

Hosté: Will (Frodl) – T. Dvořák, Košťálek, D. Musil, Čerešňák, Vála, J. Kolář (A), Hrádek – Cienciala, L. Sedlák, Hyka – R. Kousal, Zohorna (A), Radil – Říčka, Poulíček (C), Paulovič – Mandát, A. Musil, Vondráček.

Rozhodčí

Petr Úlehla, Jakub Šindel – Miroslav Lhotský, Jiří Svoboda

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

5500 diváků

HC Olomouc Vše o klubu ZDE HC Dynamo Pardubice Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud