24. března 2023 • 21:45

SESTŘIH: Třinec - Sparta 3:1. Oceláři srovnali, uspěli i bez Marcinka

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Repríza loňského finále se náramně dramatizuje. Třinečtí hokejisté ve druhém domácím utkání čtvrtfinále Generali Česká play off porazili Spartu 3:1 a srovnali stav série na 2:2. Oceláři sice nejprve otevřeli skóre už v první minutě, Pražanům se ale podařilo srovnat poté, co byl do konce utkání vyloučen útočník Tomáš Marcinko za sekání mezi nohy. O vítězství úřadujícího mistra rozhodl v 48. minutě přesnou tečí Daniel Voženílek. V brance Slezanů zářil gólman Ondřej Kacetl. Pátá bitva v O2 areně je na programu v neděli.



Domácí udeřili hned z první střely; od modré čáry se trefil Marinčin a Třinec poprvé v sérii v průběhu utkání vedl. Sparta odpověděla náporem a v úvodní třetině přestřílela domácí 17:5. Kacetl se zejména vyznamenal, když vykopl betonem puk mířící do branky po odrazu od brusle Marcinka. Ve dvou slibných šancích jej nepřekonal ani Horák.

Pražanům pomohl i zbytečný zákrok Marcinka, který na hranici brankoviště Sparty oplácel a sekl Warga. Přesilovou hru využil už po 16 sekundách Řepík. O delší výhodu připravili hosty faulující Tomášek a Vitouch, Třinec ale nevyužil 42 sekund dlouhou přesilovku čtyři na tři. Při hře ve čtyřech ještě zahrozil z rychlého protiútoku domácí Kurovský a zbytek trestu Oceláři přečkali bez problémů.

V prostřední části ubylo gólových šancí. Střelecky byli opět aktivnější Pražané (9:6), ale Kacetl vše vyřešil. Domácí kontrovali akcemi Růžičky a Voženílka, který nahradil v elitním útoku Marcinka. Oba vyprášili Kovářovi betony.

Sparta hrála v úvodu třetí třetiny přesilovou hru, největší šanci si ale vytvořili domácí. Voženílek v přečíslení dvou na jednoho vzal zodpovědnost na sebe, vybruslil si před Kováře, ale nepřekonal jej zakončením nad lapačku. Za obranu hostů se dostal i Růžička, jenže s bekhendovým blafákem mezi betony neuspěl. Třinec se však přece jen dočkal: Kaňák nahazoval puk od modré čáry a Voženílek jej tečoval mimo dosah Kováře.

Třetí třetiny patří v dosavadním průběhu série Třinci, v součtu je vyhrává se skóre 5:1, přičemž jediný gól inkasoval při hře bez brankáře. I tentokrát se Sparta dlouho na nic extra nezmohla, až v 54. minutě se ocitl v předbrankovém prostoru Kaše, ale zakončil jen do náruče Kacetla.

Pražané se pak necelé tři minuty před koncem odhodlali ke hře bez gólmana, Tomáškovu nebezpečnou střelu kryl Kacetl a Němečkův pokus prosvištěl těsně mimo. Další naději vzal hostům Jeřábek, který trefil přes celé hřiště prázdnou branku.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Třinec): „Byla to skvělá bitva, pokračování těch tří předchozích zápasů. Pro nás je důležité, že jsme si pro vítězství šli. Hráli jsme s důrazem, nasazením a byli jsme odměněni bodem. Je otázkou posouzení zákroku (Tomáše Marcinka), nechci se do toho pouštět, ale je to v zápalu boje. Je zajímavé, že Marci nehrál ani druhý zápas v Praze a taky jsme vyhráli. Asi ho budeme muset vyndat ze sestavy (s úsměvem).“

Miloslav Hořava (Sparta): „Zápas byl podobný jako předchozí, ale neměli jsme vyložené šance. I když tam nějaký střely byly, tak nešly z pozic, kdy můžeme dát gól. Chyběla nám clona, jaké měl Třinec, a po kterých dal dvě branky. Včera se to dařilo, dneska ne. Kluci ale dřou, makají naplno, je to hra. Měli jsme dát o gól víc, pak mohl zápas vypadat jinak. Na jednu branku se v play off těžko vyhrává.“

Góly

Domácí: 00:42. Marinčin, 47:50. Voženílek, 59:19. J. Jeřábek

Hosté: 15:23. Horák

Sestavy

Domácí: Kacetl (Mazanec) – Marinčin, Smith, Kaňák, J. Jeřábek, Mar. Adámek, Doudera – M. Růžička (A), Marcinko, Daňo – Voženílek, Vrána (C), Nestrašil – Dravecký (A), Hudáček, Chmielewski – Kurovský, M. Roman, Buček – Hrňa.

Hosté: J. Kovář (Kořenář) – Polášek (A), Kempný, Warg, Němeček, Krejčík, Moravčík, Jandus – Buchtele, D. Vitouch, P. Kousal – E. Thorell, Horák, Tomášek – Kaše, Sobotka (A), Řepík (C) – Konečný, G. Thorell, Vauhkonen.

Rozhodčí

Kika, Stano – Lhotský, J. Svoboda

Stadion

Werk arena, Třinec

Návštěva

5 400 (vyprodáno) diváků

HC Oceláři Třinec Vše o klubu ZDE

HC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2


Články odjinud