26. března 2023 • 20:35

SESTŘIH: Hradec - Liberec 6:4. Bitva končí! Semifinále vystřelil Okuliar

Autor: iSport.cz, cze, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedno zaváhání, pak ovšem v podstatě bezchybná jízda. Hradec dokázal v sérii s Bílými Tygry uspět čtyřikrát v řadě a po nedělní přestřelce slaví postup do semifinále. O výhře v poměru 6:4 rozhodnul vítěznou trefou Oliver Okuliar. Liberecký trenér Patrik Augusta výrazně promíchal složení útočných formací, snažil se týmu dodat impulz, ale ani to nestačilo. Hradec se po pětileté odmlce posouvá mezi elitní čtyřku nejvyšší soutěže. Sledujte SESTŘIH a VIDEA nejzajímavějších okamžiků na iSport.cz.



Hokejisté Hradce Králové vyhráli v pátém utkání čtvrtfinále extraligy doma nad Libercem 6:4, ovládli sérii 4:1 na zápasy a postoupili potřetí v historii mezi nejlepší čtyři. V semifinále se Mountfield dosud představil jen v letech 2017 a 2018. Bílí Tygři po stříbrech z let 2019 a 2021 vypadli ve čtvrtfinále podruhé za sebou.

Liberec sice otočil mezi 24. a 28. minutou stav z 0:2 na 3:2, ale Východočeši šli potom dvakrát do vedení a na branku Olivera Okuliara z 48. minuty už Severočeši odpovědět nedokázali. Naopak pět sekund před koncem dovršil výsledek při power play do prázdné branky Jordann Perret.

Do sestavy Mountfieldu se vrátil kapitán Radek Smoleňák, který vynechal druhý i čtvrtý duel série, a po dvouzápasové pauze i další forvard Jan Eberle. Chyběl naopak centr Lukáš Cingeľ a nenastoupil ani bek Patrik Marcel. Kouč Bílých Tygrů Patrik Augusta pozměnil složení tří útoků s výjimkou trojice Oscar Flynn, Adam Najman a Michael Frolík.

Domácí zužitkovali převahu z úvodní třetiny v 9. minutě v přesilové hře při vyloučení Štibingra, kdy Filip Pavlík nabil na levý kruh Lvovi, který se trefil na přední tyč. Nejproduktivnější hráč domácích v sezoně tak ukončil 15 zápasů trvající čekání na gól. Machovský si poradil s Vlachovou tečí, na druhé straně v šanci Rosandič místo zakončení v šanci volil nepřesnou přihrávku.

Zatímco první třetina moc šancí nenabídla, za polovinu druhé části padlo hned pět branek. Po 80 sekundách nejdříve zvýšili domácí na 2:0. Jergl u pravého mantinelu zachytil Ivanovu rozehrávku, našel volného Lalancettea a ten zblízka překonal Neužila.

Liberec odpověděl ve 24. minutě, kdy se po Šírově střele prosadil z dorážky Jelínek. Za 110 sekund bylo vyrovnáno. V závaru před Machovským se dostal k puku Flynn a bekhendem skóroval.

Ve 28. minutě při vyloučení Kevina Klímy krosčekoval Jank po přerušení hry před Machovským Vlacha a sudí Hejduk s Ondráček jej vyloučili na dvě minuty, přestože se hosté dožadovali vyššího trestu. V přesilovou hru pěti proti třem využil po 24 vteřinách střelou z pozice mezi kruhy Jelínek a druhým gólem v utkání otočil stav.

Hned po návratu z trestné lavice se ale dostal do přečíslení s Okuliarem Jank, propasíroval puk za Neužila a vyrovnal na 3:3. Minutu před koncem druhé třetiny mohl otočit stav v prospěch domácích McCormack, jehož střela při Frolíkově vyloučení se otřela o levou tyč.

Mountfield se dočkal po 107 sekundách třetí třetiny, kdy při Jelínkově trestu našel šikovně zpoza branky Klíma volného Jergla, který zamířil do odkryté branky. Liberec smazal ztrátu ve 47. minutě krátce před vypršením Rosandičova vyloučení, kdy po Melanconově střele a Birnerově teči zapadl puk za Machovského.

Za 57 sekund ale vrátil domácím vedení Okuliar, který dotlačil puk za Neužila dříve, než jej stihl liberecký gólman přikrýt lapačkou. Sudí si ještě situaci prověřili u videa. Odpovědět mohl Rychlovský, ale Machovský zasáhl. V 58. minutě zasáhl Flynn Zachara holí v obličeji, ale Hradec se početní výhody nedočkal. Pojistku zařídil pět sekund před koncem do prázdné branky Perret.

Góly

Domácí: 08:12. Lev, 21:20. Lalancette, 29:21. Jank, 41:47. Jergl, 47:41. Okuliar, 59:56. Perret

Hosté: 23:15. Jelínek, 25:05. Flynn, 27:37. Jelínek, 46:44. Birner

Sestavy

Domácí: Machovský (Kiviaho) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (A) – Eberle, Lev (A), Zachar – Perret, Lalancette, Jergl – Werek, Kev. Klíma, Okuliar – R. Pavlík, Pilař, Smoleňák (C) – Chalupa.

Hosté: Neužil (Kváča) – Balinskis, Nedomlel, Derner, Melancon, Ivan, Kolmann, Štibingr – Vlach, Jelínek (C), Šír – Birner (A), Bulíř (A), Rychlovský – Frolík, A. Najman, Flynn – Ordoš, Filippi, Faško-Rudáš.

Rozhodčí

Hejduk, Ondráček – Hynek, Klouček

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

6890 (vyprodáno) diváků

Mountfield HK - Liberec: Branku Okuliara muselo posvětit video, 5:4
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Liberec: Birner tečoval letící puk a opět srovnal, 4:4
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Liberec: V přesilovce se z úhlu dokázal prosadit Jergl, 4:3
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Liberec: Jank těžil z perfektní přihrávky Okuliara, 3:3
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Liberec: Ve dvojnásobné přesilovce se prosadil Petr Jelínek a otočil průběh utkání, 2:3
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Liberec: Flynn se nejlépe zorientoval ve skrumáži před brankou, 2:2
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Liberec: Ivan nejprve trefil rameno gólmana, Jelínek poté dorazil puk do branky, 2:1
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Liberec: Jerglovu chybu potrestal brankou Lalancette, 2:0
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Liberec: Pavlík přihrál na Lva a ten se trefil k tyči, 1:0
Video se připravuje ...

Radegast HITparáda: Nedomlel si počíhal na modré a sundal Eberleho
Video se připravuje ...

Mountfield HK Vše o klubu ZDE Bílí Tygři Liberec Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud