Ondřej Kuchař
28. března 2023 • 10:50

Bezzubá Sparta: 161 střel, jediný gól! Experti radí, jak na třineckou zeď

Autor: Ondřej Kuchař, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Roky se extraligové mančafty snaží najít recept, jak v play off povalit třineckou hráz. Nedaří se to ani Spartě. Ve čtvrtfinálové sérii prohrává 2:3 na utkání. V úterý budou mít Oceláři postupový mečbol. Zápasy číslo čtyři a pět přitom herně vyzněly jednoznačně pro Pražany. Celkem v nich vystřelili 161 ran. Jediná však skončila za Ondřejem Kacetlem. „Musí do něj víc chodit, být tvrdší. Dorvat to tam silou,“ radí legenda rudých barev Michal Broš.



Buší do nich jak hluší do vrat. Tohle staré české přirovnání trefně pasuje na představení Sparty v posledních dvou duelech s Oceláři. Pražané pálili ostošest. Když sečteme pokusy na branku, mimo a zblokované, dostaneme se na brutální numero 161 střel! Jenže v pátek vyhrál Třinec 3:1, v neděli 3:0.

Slezané se vzepřeli číslům. Matematika a fyzika v pátém setkání nefungovala. Archimédés by mohl těleso potápět do kapaliny, seč by chtěl. Hladina by se stejně nezvedla. Podle analytického modulu Hockey Logic měli Pražané podle počtu střel a nebezpečnosti šancí 4,8 očekávaného gólu. Realita? Nula. S pravděpodobností 81 procent měli duel vyhrát. Realita? Opačná.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud