30. března 2012 • 18:49

Nejvěrnější fanoušek Komety dostal doživotní permanentku

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Na hokej chodil už v době, kdy se současný majitel Komety teprve chystal do školky. Je nejvěrnějším fanouškem klubu, od roku 1980 má na jeho zápasy permanentku. Teď už si ji Miloslav Knor, přezdívaný Lachtan, kupovat nebude muset. Vedení Komety mu za věrnost udělilo doživotní vstupenku.



„Můžete si být jisti, že Lachtana znali všichni hráči už za mé éry. A tak jako oceňujeme legendy Komety, které pro nás dýchaly na ledě, chceme ocenit i jeho fandění,“ řekl Libor Zábranský, majitel brněnského klubu.

Lachtan si permanentku převzal při ceremoniálu před třetím zápasem semifinále Kometa - Plzeň.

„Byl jsem překvapený, když se mi vedení Komety ozvalo, a samozřejmě potěšený,“ řekl fanoušek, jehož potlesk z páté řady nad trestnými lavicemi patří k zápasům Komety už neodmyslitelně.

Právě pro jeho intenzitu se mu přezdívá Lachtan, svými velkými dlaněmi dokáže rozezvučet celý stadion. Takto tleskal už na starém zimním stadionu za Lužánkami, kde také nosil na zápasy tehdejšího Zetoru Brno transparent „Oslizlo gól!“

Ten dnes Oslizlovi výměnou za permanentku předal pro štěstí. „Kdysi jsem řekl, že ho znovu vytáhnu, až bude Kometa ve finále. Teď cítím, že je správný čas,“ řekl.

S Oslizlem se měl možnost poprvé osobně setkat až tento čtvrtek. Navštívil šatnu, kde se vyfotil s hráči, s ním se naopak chtěli fotit i žáci Komety.

„Samozřejmě si Lachtana a jeho transparent velice dobře pamatuji. Je to nejlepší fanoušek, přesně jak zpívají naši kotelníci v jednom ze svých chorálů,“ potvrdil Oslizlo a připomněl tak oblíbený popěvek, v němž diváci na stadionu zpívají, že Kometa má Lachtana, nejlepšího fanouška, a on jim ze svého místa tleská a mává šálou.

Fanoušek Lachtan děkuje po symbolickém předání doživotní permanentky.
Video se připravuje ...

Fotografie Lachtana, jak si dojetím otírá slzy z obličeje na stadionu v Mladé Boleslavi, kde Kometa v 51. kole potvrdila postup do play off, proletěly v Brně na konci základní části internetem.

Mnozí příznivci považovali za největší satisfakci právě fakt, když se i tento fanoušek po téměř čtyřiceti letech dočkal s Kometou velkého úspěchu.

„Já věřím, že semifinále ještě není konec. Že budeme chodit i na finále,“ řekl Lachtan. Vedle doživotní vstupenky převzal i dres Komety s číslem 36, symbolizující počet let, po něž mužstvu fandí.

Zřejmě ale nedá dopustit na svůj stávající trikot, v němž na zápasy chodí. Ten dostal ještě v první lize od Miroslava Baruse.

Fanoušek Lachtan na snímku v Mladé Boleslavi neskrývá dojetí, jeho Kometa právě strvdila svůj postup do play off.
Fanoušek Lachtan na snímku v Mladé Boleslavi neskrývá dojetí, jeho Kometa právě strvdila svůj postup do play off.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud