5. října 2012 • 20:51

Pardubice poprvé vyhrály doma. K porážce Vítkovic pomohl i Krejčí z NHL

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Pardubic porazili v předehrávce 35. kola hokejové extraligy Vítkovice 3:1 a poprvé v sezoně uspěli v domácím prostředí. Úřadující mistr, který před svými fanoušky nezvládl předešlé čtyři duely, rozhodl o zisku tří bodů dvěma góly vstřelenými ve 33. minutě. V sestavě Východočechů se poprvé objevila posila ze zámořské NHL, útočník Bostonu David Krejčí.



Pardubice začaly cestu za premiérovou výhrou v ČEZ areně aktivně od první buly. Již po 29 sekundách mohl otevřít skóre Hemský, Málka ale z bezprostřední blízkosti nepřekonal. Brankář Vítkovic byl v permanenci, počínal si ale jistě.

Jeho protějšek Salfický si první vážnější zákrok připsal při vyloučení Somíka, i on ale potvrdil svoji připravenost. Ve 13. minutě na něj nevyzrál ani Šedivý.

Závěr první třetiny i začátek druhé části patřil i kvůli čtyřminutovému vyloučení Šedivého Východočechům. Hned čtyřikrát, dvakrát v každé části, mohl otevřít skóre Bartek, Málek ale ze všech soubojů se slovenským útočníkem vyšel vítězně.

Alois Hadamczik ocenil nejlepšího hráče domácích - hvězdu z NHL Davida KrejčíhoFoto Jaroslav Legner (Sport)
Hosté čekali na svou šanci a ta přišla ve 26. minutě. Klimkova střela po rychlém protiútoku ale skončila jen na tyči.

V polovině zápasu se mohl mezi střelce zapsat Krejčí, i kvůli neodpískanému faulu ale nedokázal ideálně zakončit.

Bezbrankový stav se změnil až ve 33. minutě, a hned dvakrát.

Nejprve se po nešťastné Barinkově teči prosadil Cetkovský, o 29 sekund později kapituloval Málek opět. Gólovou šanci Semoráda ještě zlikvidoval, na dorážku Benáka ale již nestihl zareagovat.

Poté přišla série šancí na obou stranách, snížit mohli Svačina, po brejku Šedivý nebo po přečíslení Hruška, Salfický ale předvedl několik výborných zákroků. Na druhé straně dokázal Beech přelstít Málka, objel branku, ale puk nedokázal usměrnit za čáru.

Ve 45. minutě se ale ostravskému týmu podařilo snížit, po spolupráci Ujčíka s Hruškou Salfický kapituloval. O tři minuty později ale trefil Zohornovu přihrávku ze vzduchu Somík a Pardubice měly dvoubrankový náskok zpět. Vítkovice zápas už otočit nedokázaly a prohrály šesté z posledních sedmi utkání.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Vítkovice Steel 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 33. Cetkovský (V. Kočí, Beech), 33. Benák (Semorád), 48. Somík (T. Zohorna) - 45. R. Hruška (Ujčík). Rozhodčí: Minář, Pešina - Bláha, Kostka. Vyloučení: 2:6. Bez využití. Diváci: 7590.
Pardubice: Salfický - Benák, Kolář, Píša, V. Kočí, Kindl, Ďaloga, Vašíček - Hemský, Krejčí, Starý - Bartek, Kousal, Somík - Brendl, Beech, Cetkovský - Semorád, T. Nosek, T. Zohorna. Trenéři: Hynek a Lubina.
Vítkovice: Málek - R. Polák, Malík, Barinka, Voráček, Sloboda, Rehák, Sedlák - Huna, Burger, Szturc - Ujčík, R. Hruška, Svačina - Šedivý, Roman, Klimek - M. Hlinka, Kolouch, T. Káňa. Trenéři: Trličík a Moták.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud