27. prosince 2012 • 05:05

1000 KOL EXTRALIGY: Rekordman oslavil na ledě sedmdesátiny

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

9. UDÁLOST | Oslavit sedmdesátiny přímo na ledě, to se nepoštěstí každému. Evžen Musil to štěstí měl. V 16. kole sezony 1997/98 odehrál za Pardubice proti Vsetínu jedno střídání, které trvalo 53 sekund. Předčil tak v té době čerstvý rekord legendárního devětašedesátiletého Gordieho Howea. Dodnes figuruje v Guinessově knize rekordů jako nejstarší hokejista, který kdy nastoupil k utkání elitní soutěže.



Za pardubické áčko hrál Musil už v 50. letech minulého století. Nejvýraznější stopu zanechal v klubu jako trenér mládeže, které se věnoval od roku 1965. V jeho přípravce začínali například brankář Dominik Hašek, Jiří Šejba, či Otakar Janecký.

Za svou píli se v Pardubicích dočkal zasloužené pocty. "Byl to krásný pocit, v hledišti bylo téměř osm tisíc diváků. Kluci mi udělali radost, proti Vsetínu předvedli výborný výkon a zaslouženě vyhráli. Lepší oslavy svých sedmdesátin jsem si nemohl přát," sdělil tehdy dojatý sedmdesátník.

Evžen Musil zemřel v listopadu roku 2010 ve věku 83 let. Z historických tabulek extraligy už ho ale nejspíš nikdo nevymaže. Hned po oné rekordní události totiž označily ostatní kluby tento čin za znevážení soutěže. Dá se tak předpokládat, že aktivní stařík už nebude nikdy překonán.

Zítra: Nejmladší hráč extraligy

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud