15. září 2013 • 20:50

Bednář v Brně nedohrál. Stačil však jediným gólem rozhodnout

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNÍ VIDEO | Slávistický tahoun Jaroslav Bednář se činí. Druhý zápas, druhý gól, takový je jeho vstup do extraligy. V Brně dal Kometě jedinou branku zápasu a Slavia vyhrála podruhé za sebou venku, tentokrát 1:0. Strůjce výhry ale nedohrál. Postihla ho nevolnost.



MATCH OVERVIEW LEGACY
15. 9. • 17:00
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
0:1
ONLINE
15. září
17:00
HC Slavia Praha
HC Slavia Praha
Góly

Domácí:

Hosté: 01:53. Bednář

Sestavy

Domácí: Trvaj (Čiliak) – Hanzlík, Kováčik, Kempný, Nosek, Žižka, Kuboš, Dujsík – Pivko, Čermák (C), Zohorna H. – Svoboda J., Hruška J., Svoboda T. – Burian, Koreis, Dočekal – Káňa, Raška, Jenyš, Křivohlávek. Trenér: Vladimír Kýhos.

Hosté: Furch (Svoboda A.) – Štich, Kadlec (C), Holub, Kolařík, Wharton, Valach, Knot – Tomica, Jelínek, Bednář – Sklenář, Růžička, Skokan – Krenželok, Klhůfek, Micka – Poletín, Žejdl, Stránský. Trenér: Vladimír Růžička.

Rozhodčí

René Hradil (Valašské Meziříčí), Antonín Jeřábek (Brno) – Milan Jindra (České Budějovice), Přemysl Skopal (Znojmo)

Stadion

KAJOT ARENA

Návštěva

6950 diváků

Konec vydřené výhry Slavie sledoval Jaroslav Bednář už v civilu. Odehrál první dvě třetiny a ze druhé přestávky už se na led nevrátil.

„Říkal, že je mu špatně. Na Kladně (v pátek) střídal ve dvou lajnách a já si myslím, že z únavy mu nebylo dobře. Raději jsme ho stáhli, aby to nebylo ještě horší,“ vysvětlil Bednářovu absenci v závěru zápasu asistent trenéra Ondřej Weissmann.

Jak je pro Slavii platný však Bednář prokázal stačil bohatě. Hned ve 2. minutě využil přesilovku, což byl nakonec vítězný gól. Proti Kladnu se trefil na konci a uzavřel výhru 3:1, v Brně se prosadil hned zkraje. Na rozhovor po zápase zkušený útočník nepřišel.

„Jarda má velice dobrý vstup do sezony. Jednak je to pořád dobrý bruslař, udrží se na kotouči, má přehled. Střelec je také kvalitní. Umí se dostat do šance, dnes měl dvě a jednu proměnil,“ hodnotil Bednářův přínos asistent Weissmann.

Gól Jaroslava Bednáře do sítě Komety
Video se připravuje ...

Slavia snad aby se netěšila na zahájení sezony na domácím hřišti. Oba dosavadní duely odehrála venku a oba vyhrála za tři body.

„Paradoxně přitom s výkonem až tak spokojení nejsme. Dostali jsme se pod velký tlak, z toho pak plyne, že nehrajeme tak dopředu, jak bychom chtěli. Zatím to není to, co jsme hráli vloni,“ podotkl Weissmann. Za hlavního hrdinu vítězství v Brně označil gólmana Dominika Furcha, který podle jeho slov pochytal i nemožné.

Furch si připsal 33 zákroků, bylo to pro něho hodně zasloužené čisté konto. Ohánět se musel celý zápas. Pomohlo mu i štěstí, když dvakrát brněnští střelci netrefili prázdnou branku. Další jeho zákroky byly famózní.

„Štěstí přeje připraveným, což se ukázalo při jejich šancích do prázdné, naposled ve třetí třetině. Vyloženě si to užívám. Šancí mělo Brno hafo,“ řekl Furch.

SESTŘIH: 2. kolo hokejové extraligy, Kometa - Slavia 0:1
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud