7. ledna 2015 • 21:29

Že Réway vyřadil Čechy? Třeba se nevejde do sestavy, vtipkoval Jandač

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako kapitán dovedl slovenskou juniorskou reprezentaci k bronzovým medailím na mistrovství světa. Ve čtvrtfinále navíc přispěl k porážce českého výběru 3:0, teď ho ale čeká návrat do pražské Sparty. Po vyřazení českého týmu to bude mít těžké… „Je taky možný, že se vůbec nevejde do sestavy. Máme ale velkou marodku, tak nějaké volné místo možná najdeme,“ vtipkoval trenér Josef Jandač po výhře Sparty nad Libercem 4:3 v prodloužení.



Kdy se Réway vrátí do sestavy Sparty, se však zatím neví. „Patrik Martinec (sportovní manažer – pozn. red.) mu psal zprávu, ale nereagoval. Nevím, jak ho budeme nahánět po Kanadě,“ přiznal ironicky Jandač.

Mistrovství se hrálo i v hale Montrealu Canadiens, který Réwaye v roce 2013 draftoval ze 116. pozice. A NHL je stále jeho velkým snem. „Snad si ho tam nenechají, i když pro něj by to bylo super,“ pravil sparťanský bek ze Slovenska Juraj Mikuš. „Bylo vidět, že na juniorském šampionátu hrál už počtvrté a vyčníval. Hodně si věřil a s jeho myšlením a šikovností byl vždy o krok dopředu,“ dodal.

Slovák Réway po semifinále: Pro mě není překvapení, že jsme až tady
Video se připravuje ...

Réway byl s devíti kanadskými body sedmým nejproduktivnějším hráčem turnaje. „Moc zápasů jsem neviděl. Shlédl jsem čtvrtfinále s našima, které se mu tolik nepovedlo. Další zápasy už ale hrál dobře a s gólmanem byl nejvýraznější postavou slovenského týmu,“ zhodnotil Jandač.

Podobně mluvil další sparťanský zadák, jenž pochází ze Slovenska, Marek Ďaloga. „Tým stál na něm a brankáři Godlovi a on tu svoji úlohu splnil, byli to dva nejlepší hráči našeho výběru. Od zápasu s Finskem hráli dobře a medaili si zasloužili. Od trenéra Bokroše byli velmi dobře připravení a on na tom má také velkou zásluhu.“

Devatenáctiletý útočník si od léta, kdy se do Sparty vrátil, vybudoval pevné místo v elitním útoku vedle Jaroslava Hlinky. „Vytvořili výbornou dvojici hlavně v přesilovkách, ve kterých si už přihrávali naslepo. Když se takoví hráči potkají, nemusí ani nic nacvičovat a je radost se na ně dívat,“ přiznal Mikuš. „Réwy je jedním z nejlepších útočníků v extralize a jeho přihrávky a přehled nám třeba v přesilovkách hodně pomohou,“ doplnil Ďaloga.

Je však jasné, že Réwaye bude bronzová medaile něco stát… „To je jasné. Ale nevím, na kolik mu to Rolas (kapitán Rolinek – pozn. red.) vypočítá,“ smál se Ďaloga, který byl na juniorských šampionátech dvakrát.

Šťastný Réway: Musím smeknout před celým mužstvem
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud