2. ledna 2015 • 15:55

Češi, pozor na Réwaye! Slovensko táhne rodák z Prahy a hvězda Sparty

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 23:00 | Znáte jeho šikovné ruce z extraligy. Martin Réway si v ní vodí i ostřílené mazáky. V devatenácti letech. Má mimořádný hokejový talent, potřebnou drzost. V dresu pražské Sparty sbírá prakticky bod na zápas. V noci na sobotu bude chtít zastavit českou dvacítku v dresu Slovenska.

 



Příběh jeho dvojího občanství jste už asi slyšeli. Martin Réway se narodil v Praze české matce, svou kariéru dokonce načal na Slavii. Jenže pak se odstěhoval na Slovensko, dostal nabídku reprezentovat a neváhal. Velmi rychle bylo rozpoznáno jeho mimořádné nadání.

To teď předvádí i v tuzemské nejvyšší soutěži. Už se mu nechtělo sbírat zkušenosti v zámořské juniorce, potřeboval zápasy mezi seniory. Tak se vrátil do klubu, kde během mládežnických let působil. Hodně bouřlivých mládežnických let, chce se dodat.

Martin Réway, mladý hokejový talent hrající na Spartu Martin Réway, mladý hokejový talent hrající na SpartuFoto Michal Beránek Sport

Ve formaci s Jaroslavem Hlinkou tvoří jednu z nejnebezpečnějších dvojic extraligy, ve třiadvaceti zápasech nasbíral 21 bodů. Velmi solidní bilance. Nebýt série onemocnění, atakoval by jistě první patnáctku produktivity.

„Ale bodů fakt mohlo být víc, šance na to byly. Hlavně ze začátku sezony, kdy jsem hrozně dlouho čekal na gól. To mě trošku mrzí,“ hlásil na klubovém webu. „Já mám v podstatě celý život průměr bodu na zápas, většinou i víc. Je pravda, že jsem teď přešel z juniorky do seniorského hokeje, ale já si vždycky dávám ty nejvyšší cíle,“ pokračoval sebevědomě.

V roce 2013 ho draftoval ve čtvrtém kole Montreal, celkově jako číslo 116. Právě v tomto městě teď předvádí, jak dobrá to byla volba. Slovenský kapitán hattrickem sestřelil Německo, asistencemi řídil senzační triumf nad Finskem.

Teď by chtěl další krok. Porazit ve čtvrtfinále mužstvo země, ze které pochází. 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud