Adam Sušovský
26. září 2015 • 04:58

Zápas blbec! Sudí v Boleslavi byli pro smích, pak slízli kritiku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když se nedaří, tak vůbec nic. Byl to zkrátka zápas blbec. Alespoň tak se o něm nejspíš museli bavit rozhodčí, kteří řídili vypjatý souboj Mladé Boleslavi s Libercem (3:1). Nevyvedlo se jim v něm totiž vůbec nic, za což schytali hlasitou kritiku z kabiny ukřivděného Liberce. Navrch vystřihli v zápase scénku jako ze známé české pohádky Pat a Mat a hlasitě se jim smál celý stadion. 



MATCH OVERVIEW LEGACY
25. 9. • 17:30
BK Mladá Boleslav
BK Mladá Boleslav
3:1
ONLINE
25. září
17:30
Bílí Tygři Liberec
Bílí Tygři Liberec
Góly

Domácí: 21:27. Urban, 42:32. Jarůšek, 57:52. Pacovský

Hosté: 45:39. Bulíř

Sestavy

Domácí: Rittich (Řehoř) – Stříteský, Voráček, Trončinský, Holub, Ovčačík, Kučný – Žejdl, Výborný, Bárta – Látal, Urban, Pacovský – Hyka, Hruška, Klimenta – Jarůšek, Lenc, Pabiška

Hosté: Lašák (Schwarz) – Ševc, Šimek, Derner, Vitásek, Výtisk, Plutnar, Ulrych – Birner, Vampola, Řepík – Radivojevič, Bulíř, Bakoš – Krenželok, Jelínek, Stránský – Špaček, Lakatoš, Jonák

Rozhodčí

Hribik, Souček – Lučan, Kis

Stadion

Návštěva

3957 diváků

Hlavní rozhodčí Štěpán Souček a jeho čárový kolega Milan Kis totiž o sebe zakopli, padli k ledu a zůstali na něm na sobě v objetí ležet. Na nešťastném karambolu dvou sudích by nebylo nic divného, kdyby se to nestalo během přerušené hry.

Viníkem bouračky byl Milan Kis, který nestačil při předávce puku před vhazováním dobrzdit a zakopl o svého kolegu, se kterým se pak společně skáceli k ledu. Vtipné srážce se s chutí zasmáli fanoušci i samotní rozhodčí, kteří si z ledu pomohli a jako Pat a Mat si poté i plácli.

Kdyby tak v tu chvíli ale věděli, že to není jediný moment, který se jim v zápase nevydařil… Vedle kuriózního pádu totiž rozhodčí během zápasu také často zmatkovali, nedohodli se na uznání technického gólu a upískli se v situaci, kdy mohl Liberec vyrovnat. Výsledkem je jejich první kritika sezony. Trenér Liberce Filip Pešán mluvil o křivdě a vyčetl, že hlavní sudí Hribik se Součkem upřeli Tygrům regulérní gól i trestné střílení. Tedy šanci na zvrat.

V utkání Boleslavi s Libercem se ve druhé třetině srazili rozhodčí
Video se připravuje ...

Obě sporné situace se odehrály ve druhé třetině. To už Mladá Boleslav gólem dlouhána Urbana vedla 1:0. Liberec se tlačil do zakončení a chtěl za každou cenu srovnat, měl navrch. V polovině zápasu se mu to taky skoro povedlo, z nepřehledné situace na brankovišti se puk vyšoural za záda Ritticha a Tygři se začali radovat. Jenže zbytečně. Jeden z rozhodčích zlomek sekundy předtím přerušil hru.

Druhý nápor na nervy hostů přišel v samém závěru dvacetiminutovky. Michal Bulíř se proháčkoval před Ritticha a Jan Holub jej při tom zahákoval, místo nájezdu se ale jen vylučovalo. „Vítězný tým by měl tyhle drobné křivdy zvládnout, my jsme ale začali řešit rozhodčí a Boleslav nás přehrála,“ mrzelo Pešána, který může očekávat, že za v den zápasu vyřčenou kritiku nejspíš bude vedením soutěže pokutován.

SESTŘIH: 5. kolo: BK Mladá Boleslav - HC Bílí Tygři Liberec 3:1
Video se připravuje ...

V závěru nepovedeného zápasu navíc došlo k ještě jedné kuriózní situaci: A to, když se rozhodčí nedohodli na uznání technického gólu. Při power play Liberce ujížděl s pukem směrem k prázdné bráně Marek Trončinský a byl přitom faulován. Zatímco jeden z hlavních rozhodčích ukazoval na bránu a chtěl Boleslavi uznat technický gól na 1:4, druhý s ním nesouhlasil. Výsledkem toho bylo, že půl minuty před koncem zápasu sudí gól odvolali a pouze vylučovali.

„Tak jsem si myslel, že to bude technický gól. Nakonec z toho bylo jen vyloučení, ale to je jedno. Stejně jsme vedli 3:1,“ bral celou věc s nadhledem Trončinský.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud