5. prosince 2015 • 04:40

V Pardubicích se to bilo. Dal jsem ránu a přijel sudí, mrzelo Voženílka

Autor: tej, mir
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mezi Pardubicemi a brněnskou Kometou to v 51. minutě pořádně vřelo. Za stavu 3:1 pro domácí se nechali vyprovokovat domácí Daniel Voženílek s Tomášem Bokrošem. Oba však skončili na ledě. "Nejsem typický bitkař, ale když se to takhle semele, musíme do toho jít," vysvětloval po utkání Voženílek.



MATCH OVERVIEW LEGACY
4. 12. • 18:00
HC Dynamo Pardubice
HC Dynamo Pardubice
3:1
ONLINE
4. prosince
18:00
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
Góly

Domácí: 07:49. Sýkora, 23:33. Redenbach, 34:36. Nahodil

Hosté: 55:36. Hruška

Sestavy

Domácí: Maxwell (Kristan) – Štajnoch, Čáslava, Bokroš, Gregorc, Šeda, Ščotka, Nedbal, Havlík – Svoboda, Tomášek, Rolinek – Sýkora, Redenbach, Marcinko – Poulíček, Nahodil, Voženílek – Kolář, Kaut, Moučka.

Hosté: Falter (Vejmelka) – Kuboš, Kaberle, Dujsík, Hanzlík, Kováčik, Malec – Němec, Hruška, Ostřížek – H. Zohorna, Čermák, Káňa – Vondráček, Koreis, Burian – Svoboda, Dočekal, Raška – R. Zohorna.

Rozhodčí

Souček, Úlehla – Kis, Lučan.

Stadion

Tipsport arena

Návštěva

9083 diváků

Utkání měli nakloněné na svou stranu. Pardubičtí hokejisté ve 25. extraligovém kole dokázali přehrát brněnskou Kometu. V 51. minutě nad ní vedli už 3:1 a měli dobře nakročíno k vítězství. Přesto se Daniel Voženílek s Tomášem Bokrošem nechali vyprovokovat k bitce. Tu oba prohráli.

„Za stavu 3:0 už neměli co ztratit, šli do nás, dohrávali souboje, snažili se i rozhodit brankáře. My jsme si to nenechali líbit," nechal se po utkání slyšet Voženílek. Ten na svého soupeře Tomáše Vondráčka nestačil, skončil brzy na ledě, kde následně zakročil rozhodčí.

V Pardubicích se to servalo, Voženílek s Bokrošem skončili na ledě
Video se připravuje ...

Proč zrovna Vondráček? „Šli jsme na oslabení, oni vystřelili, došlo na šarvátku, on v ní byl navíc, tak jsem si ho vzal k sobě a začali jsme se mlátit. Tedy začal spíš on, já ani nestihl shodit rukavice. Dal jsem mu jednu ránu a přijel rozhodčí."

Z dresu Tomáše Bokroše vytvořil hadr na podlahu. Jakub Koreis vyhrál zručně vedenou bitku nad obráncem Pardubic, jenže důvod ke spokojenosti mu to nevykouzlilo. Kometa předvedla slabé představení.

Zápas končil vyhroceně, emoce tryskaly. Odstartoval to přímo některý moment? "Nic, co bychom předem plánovali, vyplynulo to ze situace. Potřebovali jsme se dostat do zápasu, celou dobu jsme byli nemastný, neslaný. Poslední třetinu jsme neměli za stavu 3:0 co ztratit, došlo na nějaké strkanice, kterými jsme se pokusili nastartovat. Emoce vzplály a… Prostě se to stalo," nechal se slyšet Koreis

Nakonec skončil s nosem od krve. Způsobila to bitka nebo něco jiného? "Asi škrábanec od plexi. Je to z té bitky, ale jak mi helma sjela dolů, řízla mě do nosu," vysvětlil

Vyhlídl si Tomáše Bokroše, anebo byl k vyřizování účtu zrovna nejblíž?„Absolutní náhoda. V tu chvíli se nekoukáte doleva, doprava a jdete do akce. Moc vám to ani neokomentuju, v bitce člověk nemá moc přehled. Snažíte se jen, abyste nedostal do huby.“

Pardubice se však rozhodit nenechaly a utkání dovedly do vítězného konce. Důležité tři body jim zajistily pevnější pozici na jedenácté příčce v tabulce, na desátý Třinec ztrácejí už jen jeden bod.

SESTŘIH: 25. kolo extraligy, HC Dynamo Pardubice - HC Kometa Brno 3:1
Video se připravuje ...

Obránce Pardubic Tomáš Bokroš (vlevo) a útočník Komety Jakub Koreis.
Obránce Pardubic Tomáš Bokroš (vlevo) a útočník Komety Jakub Koreis.

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud