25. dubna 2016 • 14:35

Udržel extraligu, dostal smlouvu. Rulík v Litvínově zůstává

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisty extraligového Litvínova povede i nadále jako hlavní kouč Radim Rulík. U mužstva by jako druhý asistent měl působit i Jiří Šlégr, o dalším členovi realizačního týmu vedení jedná. Klub o tom informoval na svém webu.



Padesátiletý Rulík před rokem dovedl Severočechy k zisku historického titulu, aktuální sezona se ale Litvínovu nevydařila. Tým vedený kapitánem Michalem Trávníčkem se od začátku trápil a nakonec musel hrát baráž, ve které se však bezpečně zachránil mezi elitou.

"V sezoně byly momenty, kdy jsem čekal, nebo spíš tušil, že se vedení třeba odhodlá ke změně. Ale podrželi mě a za jejich trpělivost jsem byl samozřejmě rád," uvedl Rulík, který v Litvínově působí od října 2013, kdy nahradil Vladimíra Jeřábka.

"Není to obvyklé, ale myslím si, že to bylo hlavně proto, že v předešlé sezoně poznali tu práci a věděli, jaké okolnosti nastaly. Zranění, ztráta formy. Asi to zohlednili a viděli, že my jako trenéři se na ně snažíme působit stejně," podotkl Rulík, který jmenovitě ocenil podporu generálního manažera Roberta Kysely a předsedy představenstva Šlégra.

Olympijský vítěz z Nagana a mistr světa Šlégr se v průběhu sezony posunul místo odstoupivšího Ondřeje Weissmanna na pozici hlavního spolupracovníka Rulíka, v příštím ročníku však bude opět druhým asistentem a chce se více věnovat své agendě. Podle všeho není pravděpodobné, že by se na střídačku vrátil Miloslav Hořava starší, který s Rulíkem spolupracoval v mistrovské sezoně.

"Teď musíme sestavit mužstvo a realizační tým na nový ročník. Chtěli bychom mužstvo vytvořit tak, abychom zase měli dvě produktivní lajny," řekl bývalý trenér Plzně, Karlových Varů, Znojma, Sparty nebo Chomutova. "Chtěli bychom tým trochu okysličit. Plánujeme, že dáme příležitost mladým hráčům a rozhlížíme se i po první lize," řekl Rulík. Litvínov má například zájem o své bývalé hráče Jakuba Petružálka, Jakuba Černého nebo Juraje Majdana.

"Myslím, že tahle sezona bude pro všechny ponaučení. Hráči, kteří zažili poslední dvě - úspěšnou i neúspěšnou - to v další kariéře zúročí. Je to zkušenost k nezaplacení. My jsme rádi, že se nám to podařilo zvládnout," uvedl Rulík. "Chceme předvádět hokej, který jsme hráli v mistrovské sezoně," dodal.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud