2. listopadu 2016 • 15:29

Novák opouští Pardubice. Míří za Říhou do Slovanu Bratislava

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový obránce Filip Novák odchází z extraligových Pardubic do Slovanu Bratislava. Čtyřiatřicetiletý mistr světa z roku 2010 se vrací do kádru účastníka Kontinentální ligy, jehož barvy hájil i na začátku minulé sezony. V říjnu ale přestoupil do Čeljabinsku.



V Traktoru však v létě skončil a v tomto ročníku krátce vypomáhal Pardubicím, se kterými měl smlouvu na měsíc. "Na jednu stranu mě odchod mrzí, moc se mi zde líbilo. Ale držím se cíle, že chci ještě dva roky působit v zahraničí a až poté se vrátit. Děkuji Pardubicím, že mě oslovily a že jsem mohl za Dynamo hrát. Uvidíme, co bude, až se budu chtít vrátit do Česka natrvalo," uvedl Novák pro web Dynama.

V extralize odehrál odchovanec Českých Budějovic devět zápasů, ve kterých si připsal tři kanadské body za gól a dvě asistence. "I když to možná není výsledkově úplně tak patrné, tým se zvedá. Když jsem přišel, tak jsme nehráli tak přímočarý hokej jako v posledních utkáních. Tým hraje pod vedením Pavla Rohlíka moderní systém a určitě půjde nahoru, chce to jen trpělivost," dodal Novák, jenž opouští Pardubice ve chvíli, kdy jsou v tabulce předposlední.

Ve Slovanu Bratislava, který jeho příchod ještě oficiálně nepotvrdil, se potká s krajany Tomášem Kubalíkem, Václavem Nedorostem, Radkem Smoleňákem, Jakubem Valským, Lukášem Vopelkou a Tomášem Kundrátkem. Tým vede český kouč Miloš Říha.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud