15. září 2017 • 19:30

SESTŘIHY: První výhra Mountfieldu a ztráta Chomutova. Kometa smetla Zlín

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

SESTŘIHY| Šest zápasů 4. kola hokejové Tipsport extraligy rozhodně nenudilo. Třinečtí hokejisté zvládli i díky dvěma gólům Tomáše Marcinka duel s Vítkovicemi, zatímco Chomutov doma s Jihlavou poprvé ztratil. První výhru a body získal Mountfield HK proti Plzni, naopak Kometa vyhrála na ledě Zlína 4:0. V dalším utkání si Mladá Boleslav poradila s Pardubicemi a Olomouc zaskočila Liberec. Utkání Sparty a Litvínova bude dohráno v úterý 10. října.



Marcinko září, rozhodl derby

První třetina derby patřila Třinci a Marcinkovi, který opět kraloval předbrankovému prostoru. Slovenský útočník při první trefě dotáhl drzý průnik Růžičky , který nosí při absenci zraněného Krajíčka céčko na hrudi. A jako by chtěl na sebe vzít odpovědnost: prokličkoval se od zadního mantinelu před branku, čímž rozhodil obranu soupeře a Marcinko z dorážky otevřel skóre.

Za necelou minutu promarnil trestné střílení Szturc, který ujel v oslabení Rothovi a po faulu třineckého beka dostal druhou šanci. Ostravský útočník ale netrefil ani branku. Jinak Oceláři soupeře v úvodní části k ničemu vážnějšímu nepustili a sami v přesilovce pět na tři zvýšili trefou Marcinka, od jehož chráničů odrazila střela Hrni do branky.

Po návratu z kabin ale hosté na kontaktní gól dlouho nečekali. Střelu Baranky zblokoval Jank k Tyborovi, který po čtrnácti sekundách druhé části pohotově snížil. Vítkovice v dalším náporu zbrzdil zbytečný faul Szturce a Marcinko opět z dorážky trestal.

SESTŘIH: HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Ridera 3:2
Video se připravuje ...

I Ostravané dostali minutovou početní výhodu dvou mužů, ale skórovali až ve zkrácené podobě díky individuální akci Květoně. Extřinecký útočník se natlačil po levé straně před Hrubce a puk zavěsil pod horní tyč.

Dvougólový náskok mohl Třinci vrátit Dravecký, ale jeho střelu zastavila tyč. V závěrečné části hosté marně dobývali branku soupeře. Vítkovice si vypracovaly několik šancí, v té největší kryl Hrubec dvě minuty před koncem betonem samostatný únik Tybora.

Hosté promarnili i čtyřicet sekund dlouhou přesilovou hru pět na tři a naprázdno vyzněla i jejich snaha v power play, při které je jednou zachránila tyč po střele Polanského .

Góly

Domácí: 07:02. Marcinko, 14:07. Marcinko, 23:24. Marcinko

Hosté: 20:14. Tybor, 30:11. D. Květoň

Sestavy

Domácí: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Adámek, Jank, Roth, M. Doudera, D. Musil – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (C) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Dravecký, Marosz, Irgl – O. Kovařčík, Cienciala, Hrňa.

Hosté: Bartošák (Dolejš) – Baranka, Hrbas, Klok, Sloboda (A), Výtisk (A), Trška, Puzič – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Olesz (C), Lev, P. Zdráhal – Kucsera, Kolouch, Dej – Kurovský, Š. Stránský, Szturc.

Rozhodčí

Robin Šír, Daniel Pražák – Rudolf Tošenovjan, Lukáš Rampír

Stadion

WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst)


Výhru Středočechů vystřelil Orsava

Domácí do utkání nastoupili bez nemocného Klepiše a distancovaného Stříteského, hostům poté chyběl kapitán Rolinek . Mladoboleslavští začali aktivně, z úvodního tlaku ale gól nevytěžilo. A mohli být rádi, že na druhé straně nedotlačil puk do odkryté branky Beran.

Nakonec ale přeci domácí skórovali. V polovině první třetiny totiž skončilo nahození obránce Kotvana až za zády brankáře Kacetla, který přes stínící hráče neviděl vůbec nic. Pro slovenského reprezentanta šlo o první trefu v dresu Mladé Boleslavi po jeho letním příchodu ze Zlína.

Hned vzápětí se řítil sám na branku boleslavský hrdina posledního zápasu v Brně Urban, ale Kacetl se střelou mezi betony překvapit nenechal. Pak si neuvěřitelnou extraligovou premiéru odbyl osmnáctiletý útočník domácích Pavel Kousal.

Po deseti vteřinách pobytu na ledě při svém prvním střídání pověsil puk do šibenice po Žejdlově přihrávce zpoza branky. Trefili se i hosté - v přesilovce pálil přesně Wishart. Také pro něj to byla první extraligová branka.

SESTŘIH: BK Mladá Boleslav - HC Dynamo Pardubice 4:2
Video se připravuje ...

Domácí Bruslaři zahájili náporem i druhou třetinu a po skončení přesilovky se mohli radovat. Orsava tak dlouho míchal Kacetla u jeho pravé tyčky až nakonec celou branku objel a našel volné místo u tyče pravé. Poté se hra odehrávala spíše ve středním pásmu, domácí si udržovali dvoubrankový náskok a hosté se do zakončení nedostávali takřka vůbec. Když už měl někdo z brankářů práci, tak pardubický Kacetl.

Až se z ničeho nic v polovině třetiny rozjeli dva na jediného obránce Cardwell s Kautem a prvně jmenovaný si dokázal poradit i s nepřesnou přihrávkou a znovu snížit na rozdíl jediného gólu. Inkasovaná branka znovu vybudila k aktivitě domácí celek, který už ale další branku nepřidal. I když Orsava i Žejdl šance měli.

Středočeši si ale dvoubrankový náskok vzali zpět v úvodní přesilovce třetí třetiny, když opět skvěle zacloněného Kacetla prostřelil Lenc. Pak skončil zápas pro domácího Kotvana a hostujícího Quennevilla. Kanadský útočník totiž fauloval kolenem obránce Boleslavi, který těžce odkulhal do šatny. Tam se s trestem do konce utkání poroučel i Quenneville. Hosté ještě v závěru zkusili hru bez brankáře, ale skóre už se neměnilo.

Góly

Domácí: 09:51. Kotvan, 13:15. P. Kousal, 22:56. Orsava, 48:19. Lenc

Hosté: 15:34. Wishart, 30:38. Cardwell

Sestavy

Domácí: Maxwell (J. Růžička) – Hanzlík (C), Kotvan, Hrdinka, J. Říha, Němeček, Knot – Lenc (A), P. Musil, Pacovský – Valský, T. Knotek, Urban – Orsava, Žejdl, Látal – Pabiška, Najman, Martin Procházka – P. Kousal.

Hosté: Kacetl (Martin Růžička) – Wishart, Cardwell, Trončinský (A), Holland, Čáslava (C), Ščotka, Voženílek – Vondráček, Tomášek, M. Kaut – Bojko, Poulíček, J. Sýkora – Perret, Dušek, P. Sýkora (A) – Starý, Beran, Quenneville.

Rozhodčí

Hodek, Sýkora – Brejcha, Zavřel

Stadion

ŠKOENERGO Aréna

Návštěva

3680 diváků


Emotivní duel ve Zlíně rozhodla druhá třetina

Zlín v úterý nezvládl koncovku utkání v Liberci a kouč Robert Svoboda na to reagoval změnami v sestavě. Do hry se navíc zapojili uzdravení Honejsek a Klhůfek. Úvodní minuty ale Zlín těšit nemohly.

Úřadující mistři si vytvořili jednoznačnou převahu. Obrovské možnosti Tomáše Svobody a Vincoura vychytal parádní Kašík , jenž čaroval i nadále při vyloučení Matějíčka.

V 9. minutě měli hodně práce rozhodčí. Hromadná bitka zastavila hru téměř na deset minut, během nichž sudí rozdali celkem jedenáct menších trestů a zlínského Robertse Bukartse poslali do kabiny s trestem do konce zápasu.

Ze součtu celého vyšla početní výhoda Komety, zlínský fantom v brance ale byl opět proti tomu, aby šli Brňané do vedení. Následně ve vyhroceném utkání se nechal unést i Erat , který faulem kolenem nabídl početní výhodu i pro Zlín. I v té hrozili hosté, Káňa svůj brejk brankou ale nezakončil.

Závěr už tak zajímavé úvodní dvacetiminutovky stál také za to. Popelka docílil branky, v obrovském ruchu ale nebyl slyšet pískot čárových rozhodčích, kteří místo vedení poslali Berany do čtyř za příliš mnoho hráčů na ledě.

SESTŘIH: Aukro Berani Zlín - HC Kometa Brno 0:4
Video se připravuje ...

Úvod prostředního dějství patřil znovu a jenom Brnu. Zaťovič ještě neuspěl, ve 24. minutě už Kometa šla do vedení. Během toho, co Zlínští reklamovali šest hráčů Brna na ledě, se nikým nekrytý Vojtěch Němec dostal až před Kašíka, kde našel skórujícího a taktéž osamoceného Malleta.

Vyrovnat mohl při vyloučení Zohorny opět Popelka, to by jeho dorážka musela jít však nad beton Vejmelky. Na druhé straně Berani ubránili oslabení, hned po jeho skončení ale inkasovali podruhé. Eratovi dorážka příklepem sedla náramně.

Uběhla minuta a v čase 38:18 to bylo už o tři branky. Opět vyražený puk Kašíkem doklepl za jeho záda Zohorna.

Třetí část moc atraktivity nenabídla, Brňané hlídali své vedení a Berani se velmi zoufale o něco pokoušeli. Důkazem toho byl čtvrtý gól hostů v 51. minutě. Vincour se řítil sám na Kašíka, jenomže ten ho vychytal. Zlínská obrana však nechala svého brankáře ve štychu a Vincour dostal možnost ještě v poklidu dorazit svůj pokus - 0:4.

Blízko páté branky byl i Nahodil, po jeho střele do prázdné branky už dokonce sudí přerušili hru, nakonec ale brněnský forvard vymezený prostor pro skórování minul.

Góly

Domácí:

Hosté: 23:47. Mallet, 37:13. M. Erat, 38:18. H. Zohorna, 50:08. Vincour

Sestavy

Domácí: Kašík – Matějíček, Řezníček, Freibergs, Ferenc, Žižka, Padrnos, O. Horák – O. Veselý, P. Sedláček, Rihards Bukarts – Kubiš, Honejsek, Roberts Bukarts – Šťastný, Popelka, Okál – Klhůfek, J. Ondráček, M. Kratochvíl.

Hosté: Vejmelka – J. Krejčík, O. Němec, Gulaši, Štencel, Bartejs, Malec, F. Král – T. Svoboda, Hruška, M. Erat – Zaťovič, Nahodil, Vincour – Mallet, V. Němec, H. Zohorna – Haščák, J. Káňa, Dočekal.

Rozhodčí

Stadion


Piráti i přes ztrátu vedou ligu

Piráti si vstup do utkání zkomplikovali rychlým vyloučením, při kterém Jihlava marně dobývala chomutovské pásmo. O chvíli později unikal Sklenář, jenž byl faulován, a tak si přesilovku zahráli také domácí.

O větší rozruch před jihlavskou brankou se postaral až v šestnácté minutě Poletín, který číhal na dorážku po střele Humla. V závěru byl Růžička vyloučen na čtyři minuty, což vyrušil jihlavský Kajínek. Ve čtyřech se ani jeden celek neprosadil.

Ve zkrácené výhodě Chomutov hodně střílel, ale žádný pokus za zády brankáře Voldena neskončil. První gól utkání zaznamenal ve 25. minutě domácí Mrázek, jemuž dobře clonil Koblasa. Hosté odpověděli nebezpečnou střelou Anděla, která skončila na tyčce.

SESTŘIH: Piráti Chomutov - HC Dukla Jihlava 4:3 pp
Video se připravuje ...

Dvougólové vedení zajistil Pirátům v polovině duelu povedenou tečí Tomica z mezikruží. Na 1:2 z pohledu Jihlavy upravil v nabídnuté přesilovce Žálčík, který se trefil mezi Lacovy betony. V samotném závěru natřikrát dorážel Sklenář, ale puk do sítě nedostal.

I do třetího dějství vstoupili Piráti oslabením, které ale bez větších problémů přečkali. Poté byl ale na čtyři minuty vyloučen Sklenář a Dukla toho využila k vyrovnání. Seman nejprve z pravého kruhu nastřelil tyčku a poté Šidlíkův pokus od modré tečoval do sítě Hubáček.

V 57. minutě dokonal obrat Seman, jenž doklepl puk za bezmocného Laca. Z vedení se ale Jihlava radovala krátce, o minutu později fauloval Bryhnisveen Růžičku a chomutovský útočník z trestného střílení vyrovnal.

Góly

Domácí: 24:45. Mrázek, 30:21. Tomica, 57:44. V. Růžička, 64:04. Sklenář

Hosté: 31:29. Žálčík, 51:05. R. Hubáček, 56:47. F. Seman

Sestavy

Domácí: J. Laco (Š. Lukeš) – Rašner, Flemming, Mrázek, Valach, Dlapa, Slovák, Grman – Tomica, Huml, Vondrka – Koblasa, V. Růžička, Sklenář – Poletín, Skokan, Chlouba – Lauko, Šťovíček, Hlava.

Hosté: Volden (Škarek) – E. de la Rose, Suchánek, Šidlík, Bryhnisveen, J. Zdráhal, Kajínek, Ulrych – Macík, J. Skořepa, Jiránek – Čachotský, F. Seman, Rys – Žálčík, Hlinka, Anděl – Diviš, R. Hubáček, Váňa.

Rozhodčí

Hejduk, Petružálek – Flégl, Polonyi.

Stadion

SD ARÉNA

Návštěva

4 358 diváků


Mounfield vybojoval první body

Hradec neprožívá dobrý vstup do sezony, což se projevilo nejen výsledkově. Trenéři se dostali kvůli zraněním do personální nouze, proto musel obránce Čáp nastoupit na křídle čtvrtého útoku s mladíky Miškářem a Dvořákem. Jejich řada byla z těch domácích v první třetině nejaktivnější, přesto ani ona neměla výraznější šance.

Hosté byli mnohem nebezpečnější, což se potvrdilo už v 7. minutě. Hollweg nejprve tečoval nahození na branku, puk gólmanu Sedláčkovi vypadl a kanadský útočník ho doslova prorval do branky. Jinak byl Sedláček perfektní, což ukázal například při přesilovce hostů v 16. minutě, kdy skvělým rozklekem zastavil Gulašovu ránu.

Gólmanův velmi dobrý výkon držel Hradec ve hře také ve druhé třetině. Hosté byli lepší, střelecky výrazně aktivnější. Přesto Východočeši vyrovnali, pomohla jim přesilovka.

SESTŘIH: Mountfield HK - HC Škoda Plzeň 4:3 pp
Video se připravuje ...

Kapitán Bednář poslal ve 30. minutě puk Cibulskisovi, jenž zblízka překonal Svobodu. Domácí však nedrželi vyrovnaný stav dlouho. Ve 33. minutě chyboval při oslabení Kukumberg, puk mu ukradl Kubalík a demonstroval, proč se stal dvakrát po sobě nejlepším kanonýrem extraligy.

Škoda byla v té době jasně na koni, Hradec dál držel Sedláček, jehož týmu nakonec pomohla obří chyba soupeře. Ve 40. minutě zahrál laxně za brankou kapitán Kadlec, Vopelka mu sebral puk a po jeho přihrávce srovnal Kukumebrg. Gól padl tři vteřiny před koncem prostřední dvacetiminutovky.

Hradec se po tomto zásahu zvedl a ve třetí třetině se hrál vyrovnaný hokej. Domácím navíc pomohl - už podruhé v utkání - přesilovka. Ve 44. minutě se v ní trefil centr Koukal , pro velkou letní posilu šlo o první střelecký úspěch v novém působišti. Jeho branka však nakonec vítězná nebyla, ve 46. minutě skvělou ranou vyrovnal Kubalík. Střelec potrestal už druhé hradecké vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě.

Zápas dospěl do prodloužení, v němž měli velké šance domácí Koukal a hostující Gulaš. Vítězný gól však vstřelil až v 64. minutě Džerinš, jenž zvládl indvidiuální únik přes obránce.

Góly

Domácí: 29:26. Cibulskis, 39:57. Kukumberg, 43:01. Koukal, 63:29. Džerinš

Hosté: 06:59. Hollweg, 32:12. D. Kubalík, 55:50. D. Kubalík

Sestavy

Domácí: J. Sedláček (J. Pavelka) – Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený, Rosandić – Jaroslav Bednář (C), Džerinš, Šimánek – Jarůšek, Koukal (A), Zigo – Köhler (A), Kukumberg, Vopelka – J. Dvořák, Miškář, Čáp.

Hosté: M. Svoboda (Hylák) – P. Kadlec (C), Pulpán, Čerešňák, D. Sklenička, Jones, Moravčík, Kvasnička – Gulaš (A), Mertl, Schleiss – Straka, Stach, D. Kubalík – Kratěna, Kracík, Kindl – Hollweg (A), Preisinger, Kodýtek.

Rozhodčí

Bejček, Pešina – Ondráček, Špůr

Stadion

ČPP Aréna

Návštěva

4409 diváků


Hanáci mají první body, zaskočili Liberec

Do první šance utkání se dostal již ve 2. minutě hostující obránce Jánošík, trestné střílení nařízené za faul Eberleho ale neproměnil. Na druhé straně pálil z nadějné pozice také mimo tyče Holec.

O dvě minuty později nahazoval puk zpoza branky Roman Vlach a Will si jej málem srazil za svá záda. Liberec následně ubránil přesilovku, hned po ní nebezpečně střílel Burian. Olomouc měla dál více ze hry, Jergl však slibnou šanci nevyužil.

Olomouc se do vedení dostala po sedmnácti sekundách druhé třetiny, když Knotek objel obránce hostí, nahodil puk na branku a Laš nadvakrát dostal touš za Willa.

Hosté zahrozili ve 24. minutě, Vantuchovu střelu však Konrád zlikvidoval. Další možnost k vyrovnání měl při vyloučení Jergla Jelínek, zblízka však přestřelil branku Olomouce.

SESTŘIH: HC Olomouc - HC Bílí Tygři Liberec 3:0
Video se připravuje ...

Minutu před koncem druhé části pak Tygři hrozili před brankou, Dlouhému ale stihl koncovku ztížit Jakub Galvas a Konrád střelu chytil. Stejně jako si poradil s možností Pyrochty.

Do závěrečné třetiny vstoupila Olomouc také velmi dobře, Skladaný vysunul na modré čáře Holce, ten přebruslil obránce a rychlou ranou po zemi překvapil Willa - 2:0. Další šanci měl po pasu Vyrůbalíka Jakub Galvas, padající puk těsně přeletěl branku hostí.

V 50. minutě fauloval Holce kolenem Ševc a zápas pro něj s pětiminutovým trestem skončil. Domácí přesilovku nevyužili, mrzet je to ale nemuselo. Liberci se již duel zdramatizovat nepodařilo, jejich power play navíc předčasně ukončil faul Šmída . V přesilovce poté upravil na 3:0 Burian.

Góly

Domácí: 20:17. Laš, 41:06. Holec, 59:11. Burian

Hosté:

Sestavy

Domácí: Konrád (Falter) – Dujsík, J. Galvas, L. Galvas, Ondrušek, Škůrek, Vyrůbalík (C), Houdek – Laš, J. Knotek, Buc – Eberle, R. Vlach, Burian – Herman, Holec, Skladaný – Jergl, Strapáč.

Hosté: Will (Stezka) – Derner, Ševc, Šmíd, Pyrochta, Mojžíš, Jánošík – L. Krenželok, P. Jelínek, Lakatoš – Ordoš, Bulíř, Bakoš – Bartovič, Jašek, J. Stránský – D. Špaček, Vantuch.

Rozhodčí

Mrkva, Kika – Gebauer, Lederer

Stadion

Zimní stadion Olomouc


Z V VP PP P Skóre B
1. Plzeň 52 28 7 9 8 172:123 107
2. Mountfield 52 26 7 7 12 146:101 99
3. Třinec 52 24 6 8 14 143:122 92
4. Vítkovice 52 26 4 6 16 157:119 92
5. Brno 52 23 6 9 14 148:121 90
6. Pardubice 52 20 5 6 21 128:139 76
7. Liberec 52 18 9 4 21 132:138 76
8. Olomouc 52 16 10 7 19 129:136 75
9. Zlín 52 18 8 4 22 121:140 74
10. Sparta 52 18 5 7 22 140:150 71
11. Chomutov 52 13 10 9 20 132:155 68
12. Ml. Boleslav 52 15 6 8 23 118:139 65
13. Jihlava 52 12 7 7 26 106:139 57
14. Litvínov 52 10 7 6 29 118:168 50

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud