Miroslav Horák
24. října 2017 • 19:15

Legenda Sparty o své odstávce: Radši bych hrál, přiznává Hlinka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je nejproduktivnějším hokejistou Sparty historie, tedy i legendou. Teď má však Jaroslav Hlinka těžkou hlavu. Vedením extraligového týmu byl odstaven ze sestavy, nejdříve se má vrátit 15. listopadu po reprezentační přestávce. Důvod? Výkonnostní. „Snad se zvednu,“ reagoval Jaroslav Hlinka pro iSport.cz.



Samo sebou, že z kroku nadřízených není šťastný. Kdo by také byl? Hráč je od toho, aby hrál. A takový plejer jako Hlinka dvojnásob. Pravdou je, že svými výkony mistr světa z roku 2001 zaostává za svým standardem, jako mnozí jiní s velkým S na dresu. A trenéři se rozhodli činit.

Kalous o Hlinkovi: Není to jeho chyba, že se týmu nedaří
Video se připravuje ...

„V klubu za mnou přišli s tímto návrhem, mluvili jsme o tom a nakonec z toho vyšlo tahle dohoda, kterou akceptuju. Teprve se uvidí, jestli mi tenhle krok pomůže. Pokud ano, budu samozřejmě rád, udělám pro to všechno, co půjde. Snad se zvednu,“ doufá klubová ikona.

Místo zápasů dostane hutnější tréninkovou porci. S juniory… „Trénuju navíc s juniory, tak se ukáže, jaký to bude mít dopad. Samozřejmě, že bych radši hrál jako každý jiný hráč, ale netvrdím, že mi tohle řešení nemůže pomoci. Faktem je, že nejsem moc šťastnej z toho, jak hraju. Můj herní projev není rozhodně ideální,“ není slepý a umí být sebekritický.

Co bude dál s legendou, není vůbec jisté. „Jak se to bude vyvíjet dál, v téhle chvíli nevím a nedokážu odhadnout,“ netuší ani Hlinka.

Zanedlouho jednačtyřicetiletý vůdce rudého mužstva se v sezoně dosud netrefil, nyní tedy bude minimálně čtyři zápasy mimo sestavu sledovat výsledky týmu jen na dálku. Poprvé v úterý večer, kdy z tribuny pozoroval duel Sparty s Plzní. „Jardovy výkony nejsou ideální, on sám cítí, že by měl mužstvu pomoci více, a tak jsme se po vzájemné diskuzi dohodli, že si dá zápasovou pauzu,“ říká k tomu Michal Broš , sportovní manažer týmu.

„Na nadcházející tři týdny dostal Jarda k týmovému tréninkovému programu navíc ještě individuální plán zaměřený zejména na oživení dynamiky pohybu. Všichni věříme, že mu to prospěje a po reprezentační přestávce se vrátí na led v lepším rozpoložení,“ doplnil Broš na klubovém webu.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud