3. ledna 2018 • 21:30

VIDEO: Vítkovice vynulovaly Plzeň, slaví i Kometa. Sparta padla s Třincem

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Vítkovice pokračují ve výborných výsledcích. V posledním zápase minulého roku sice přišly o sérii výher, v 36. kole Tipsport extraligy ovšem načaly novou. Ve šlágru ostravský tým přetlačil lídra tabulky z Plzně 3:0. Reprízu posledního finále zvládla lépe Kometa Brno, která porazila Liberec 3:2. V krizi se nachází Mladá Boleslav, která čeká měsíc na tříbodovou výhru, tentokrát padla doma se Zlínem 2:3 na nájezdy. Nepovedený debut si za Spartu připsal brankář Ján Laco, Pražané prohráli s Třincem 3:5. Chomutov počtvrté v řadě vyhrál za dva body, když přetlačil Mountfield HK. Souboj dvou posledních týmů ovládla Jihlava a Pardubice porazily Olomouc 3:1.



Olomouc padla v Pardubicích

Hokejisté Pardubic vyhráli ve 36. kole extraligy na domácím ledě nad Olomoucí 3:1. Ukončili tak šňůru pěti porážek ve vzájemných zápasech. Dynamo se v první polovině zápasu dostalo do dvoubrankového vedení a náskok i přes olomoucké snížení udrželo až do konce. Ztrátu na šestou příčku tak Východočeši snížili na osm bodů.

K prvnímu utkání v novém roce 2018 dorazila do pardubické Tipsport areny jedna z nejhorších diváckých návštěv za poslední dobu. Dynamo už po minutě získalo přesilovku, ovšem neprosadilo se. Stejnou možnost následně promarnila i Olomouc, a ta navíc inkasovala, když samostatný únik proměnil Vondráček, který se v extralize trefil poprvé od 29. září.

Hosté byli v první části střelecky aktivnější, nicméně větší šanci si nenachystali ani při další výhodě. V početní převaze naopak zahrozily Pardubice a Treilleho pokus neměl do branky daleko.

Pardubice - Olomouc: Další gól domácích přidal Petr Sýkora, 2:0
Video se připravuje ...

Druhá část byla pro diváky o mnoho záživnější. Olomouc nastoupila aktivně a Kacetl rychle připisoval další zákroky. Gól ale opět slavilo Dynamo. Rolinek vylákal Konráda z branky a jeho akci dokončil střelou do prázdné branky Petr Sýkora. Chvíli nato mohl v oslabení srovnat Knotek, po krásné kličce však jeho střele chyběly centimetry.

Hodně rušná byla 32. minuta: Petr Sýkora nejprve nedotáhl pěknou akci celého útoku, a tak na druhou stranu vyrazili hosté a Strapáč se krásně trefil z mezikruží pod horní tyč. Mora poté usilovala i o vyrovnání a dokázala soupeře uzamknout u Kacetlovy branky, další gól ale do pauzy nestihla.

Olomouc byla nebezpečná i ve třetí části, avšak scházela branka. Těsný náskok Dynama nesmazala ani šance Jergla, ani tvrdá střela Strapáče při přesilovce. Klid Pardubicím mohl zařídit Bojko, jenže zblízka trefil Konráda. Mora následně nevyužila zkrácenou přesilovou hru a v ofenzivě jí docházel dech. Definitivní rozuzlení zápasu zařídil střelou do opuštěné branky při power play hostů Mojžíš.

Ohlasy trenérů:

Miloš Holaň (Pardubice): „Za poslední dva dny jsme celkem radikálně změnili systém hry. Musím hráče pochválit, že až na malé chyby ho dodržovali. Povedl se nám začátek a vedli jsme o jeden gól, což jsme chtěli, protože Olomouc je houževnatý tým, který hraje 60 minut. Přidali jsme další branku, mohli jsme dát i třetí, ale neproměnili jsme samostatný nájezd a přesilovku. Poté jsme sice inkasovali, ale díky zodpovědnému a zarputilému výkonu a skvělému Kacetlovi jsme tři body uhájili.“

Zdeněk Venera (Olomouc): „Domácím vyšel úvod a dostali se do dvoubrankového vedení. Od druhého inkasovaného gólu jsme přidali, podařilo se nám vytvořit si šance a snížili jsme, ale bohužel víc než na jeden gól jsme síly neměli, takže domácí zvítězili zaslouženě.“

Góly

Domácí: 07:04. Vondráček, 26:39. P. Sýkora, 58:16. Mojžíš

Hosté: 31:55. Strapáč

Sestavy

Domácí: Kacetl (Martin Růžička) – Trončinský, Čáslava, Cardwell, Wishart, Hrabal, Mojžíš, Ščotka – P. Sýkora, Marosz, Rolinek – Vondráček, Tomášek, Treille – J. Sýkora, Poulíček, Perret – Bojko, Dušek, Beran.

Hosté: Konrád (Falter) – Jaroměřský, Staněk, Houdek, Rutar, Dujsík, Čáp – Eberle, J. Knotek, Laš – Irgl, Strapáč, Burian – Jergl, Herman, Holec – Mráz, Sundher, Ostřížek.

Rozhodčí

Svododa, Hodek – Flegl, Polonyi

Stadion

Tipsport arena


Zlín obral trápící se Boleslav

Hokejisté Zlína vyhráli v 36. kole extraligy na ledě Mladé Boleslavi 3:2 po samostatných nájezdech. Berani tak proti Středočechům vůbec poprvé v sezoně zabodovali. V utkání vedli zásluhou branek Zdeňka Okála a Pavla Kubiše už 2:0, ale domácí dokázali vyrovnat díky Lukáši Pabiškovi a Radanu Lencovi. V nájezdech rozhodl Antonín Honejsek.

V domácí sestavě se představila i čerstvá posila, kterou je americký útočník Jordan Samuels-Thomas. První vážnější šance zápasu skončila gólem. Mezi kruhy si najel Okál a přesnou střelou zápěstím prostřelil Růžičku. Za Mladou Boleslav mohl odpovědět Žejdl, ale šanci na samostatný únik mu zmařilo nepřesné zpracování Hanzlíkova pasu na útočné modré.

Bruslařský klub se rozjížděl pomaleji a první vážná šance přišla v polovině úvodní třetiny, kdy v přesilovce pálil nebezpečně z kruhu do Kašíkovy lapačky Klepiš.

Po jejím skončení chybovali domácí se na modré čáře, hosté uháněli ve dvou vstříc Růžičkovi, obětavým návratem a skokem jim ale šanci překazil Eminger. V posledních vteřinách prvního dějství ještě mohl vedení Zlína navýšit Honejsek, ale zblízka tečoval puk jenom do betonů domácího gólmana. Bruslařský klub do kabin vyprovodil pískot publika.

Mladá Boleslav - Zlín: Je rozhodnuto, vítězný nájezd má na svědomí Honejsek, 2:3 po nájezdech
Video se připravuje ...

Šokem pro fanoušky pak byl hned úvod druhé třetiny, kdy po půl minutě hry zvýšil na 2:0 pro hosty Kubiš, který byl nadvakrát důrazný v domácím brankovišti. Mladou Boleslav ale vrátil zpět do hry za minutu a půl její služebně nejstarší hráč Pabiška, jehož střela na Kašíkovu vyrážečku skončila v bráně.

Vyrovnání měl na holi Urban, ale jeho střela z mezikruží mířila přesně do postoje zlínského brankáře. Udeřit pak mohlo také na druhé straně, ale Okálův pokus z úhlu skončil jenom na tyči. Domácí měli další velkou šanci dokonce ve vlastním oslabení, kdy se sám na Kašíka hnal Valský, ale tentokrát byla vyrážečka zlínského brankáře připravena.

Mladá Boleslav zahájila třetí třetinu náporem a zlínský gólman si během první minuty připsal hned šest úspěšných zákroků. A domácím se zvýšená aktivita vyplatila. Pabiška vypálil a odražený puk dostal do branky Lenc. Hned vzápětí mohl Beranům vrátit vedení Roberts Bukarts, ale trefil jenom Růžičkův beton.

Na druhé straně se pak do úniku dostal Orsava, Emingerova dorážka následně minula odkrytou branku. Domácí byli při chuti a v další šanci Klepiše zachránilo Zlín břevno. Pabiška pak vytáhl z branky Kašíka, připravil puk pro Hanzlíka, ale hostující brankář se proti jeho střele skokem dostal zpět do brankoviště a šanci zneškodnil.

Hrdinou hostů pak byl znovu Kašík minutu a půl před koncem, kdy našel v lapačce puk po samostatném úniku Musila. V nastavené pětiminutovce měli největší šance Veselý s Honejskem za Zlín, za Boleslav nebezpečně střílel Žejdl, ale branka nepadla. V nájezdech uspěli za hosty Okál, Honejsek a Bukarts, zatímco za domácí se trefil pouze Orsava.

Ohlasy trenérů:

Viktor Ujčík (Mladá Boleslav): „Zlínští měli skvělý vstup do zápasu, byl jich plný led a oprávněně vedli. Nechápu náš začátek zápasu. Od 28. prosince jsme nehráli, dobře jsme trénovali, připravovali se na domácí zápas a pak do něj takhle vstoupíme? To nás mrzí. Ale podle mě to už je o hlavách. Protože po gólu na 2:1 jsme ukázali, že hokej hrát umíme. Bohužel jsme si za dobrou půlku zápasu víc než jeden bod nezasloužili. Soupeř byl pak v nájezdech šikovnější a dal hezké góly. My s tím musíme něco udělat, takhle hrát před svými fanoušky nemůžeme.“

Robert Svoboda (Zlín): „Podařilo se nám vstoupit do zápasu aktivně, dobře jsme bruslili a celkem brzy jsme se dostali do vedení. Druhá třetina už od nás nebyla dobrá, přesto jsme přidali ještě jeden gól. Od poloviny zápasu ale domácí přidali a od vyrovnání ve třetí třetině jsme už jenom bránili bod, domácí tam měli spoustu šancí a nás podržel skvělý Kašík, který v závěru chytil šanci z úniku Musila a pak vychytal bonusový bod v nájezdech. Dva body z Boleslavi bereme.“

Góly

Domácí: 22:09. Pabiška, 42:18. Lenc

Hosté: 03:38. Okál, 20:34. Kubiš, . Honejsek

Sestavy

Domácí: J. Růžička (Maxwell) – Hanzlík (C), Kurka, Němeček, Eminger, Kotvan, Dlapa, J. Říha – Orsava, Žejdl, Valský – Klepiš (A), P. Holík, Pacovský – Pabiška, P. Musil, Lenc (A) – Samuels, Urban, P. Kousal.

Hosté: Kašík (Štůrala) – Freibergs, Nosek, Žižka (A), Matějíček, Valenta, Řezníček, Ferenc – O. Veselý (C), Fořt, Kubiš (A) – Roberts Bukarts, Honejsek, Okál – J. Ondráček, P. Sedláček, Šťastný – Klhůfek, Popelka, Fryšara.

Rozhodčí

Pešina, Bejček – Kajínek, Zavřel

Stadion

ŠKOENERGO Aréna

Návštěva

2551 diváků


Jihlava ovládla přestřelku

V souboji dvou posledních týmů tabulky ukončili hokejisté Jihlavy ve 36. kole extraligy proti Litvínovu sérii šesti porážek a vyhráli 5:4. Snížili tak ztrátu na svého dnešního soupeře na šest bodů. Hosté prohráli poprvé po třech vítězných zápasech venku.

Poprvé se na Horáckém zimním stadionu měnilo skóre už po 66 vteřinách. Na modré čáře napřáhl Stříteský a přes clonícího Čachotského poslal Duklu do vedení. Jenže hosté už o tři minuty a sedm vteřin později vedli: Hübl srovnal dorážkou do odkryté branky a obrat dokonal Matoušek, který opět dorazil Voldenem vyražený puk.

Vyrovnávací branku Dukla vstřelila ve 12. minutě. Svůj druhý gól v zápase zaznamenal obránce Stříteský, který znovu propálil Petráska od modré čáry. Gólově nejbohatší první třetina v této sezoně se na jihlavském ledě uzavřela na začátku 17. minuty, když po krásné kombinaci po ose Kubalík - Hamill vrátil Dukle vedení Skořepa.

V první části hry Jihlava tři branky nikdy nevstřelila. A jako kdyby se v důležité souboji dvou posledních týmů tabulky vedení zalekla, protože v prostřední části hry to byl Litvínov, který byl lepším týmem a potvrzoval, že třikrát v řadě nevyhrál na ledě soupeře náhodou.

Jihlava - Litvínov: Skvělá teč Hlinky skončila za Petráskem, 5:3
Video se připravuje ...

Severočeši mohli vyrovnat už po devíti vteřinách od začátku třetiny, jenže Lukeše napoprvé vychytal Volden, z dorážky litvínovský útočník minul. Dukla si v první polovině třetiny vypracovala jen jednu šanci, a to když Skořepa jel sám na gólmana, ale Petrásek jeho střelu betonem vyrazil.

Vyrovnání přišlo v 32. minutě. Rabittovu chybu v rozehrávce využil Válek, který vysunul Vandase, jenž z pravého kruhu na vhazování prostřelil Voldena. Potřetí v zápase šla Dukla do vedení paradoxně díky dvěma využitým přesilovkám, v nichž je přitom nejhorší v extralize.

Ve 34. minutě po skrumáži před brankou dorazil puk do sítě Skořepa. Jeho trefu ještě musel potvrdit videorozhodčí. Za necelé dvě minuty šla Dukla do dvougólového vedení, když Kajínkovu střelu od modré čáry v početní převaze nasměroval do sítě tečí Hlinka a donutil podruhé v sezoně soupeře na Horáckém zimním stadionu vystřídat brankáře.

Definitivně mohla Dukla rozhodnout na začátku třetí třetiny, kdy hrála 38 vteřin dvojnásobnou přesilovku, ale žádnou šanci si nevytvořila. Hosté se nadechli v polovině třetí třetiny v početní převaze, kdy dokonce vstřelili branku, ale tu rozhodčí neuznali, protože rozhodčí zapískal chvíli před tím, než Trávníček rozvlnil síť.

Litvínov se přesto záhy dočkal kontaktní branky. O dvě minuty později využil přesilovou hru Hübl, který si zopakoval spolupráci s Lukešem před vyrovnávacím gólem na 1:1. Necelé čtyři minuty před koncem měla Verva další možnost přesilové hry, ale zužitkovat ji nedokázala. Vyrovnat se jí nepodařilo ani ve chvíli, kdy minutu před koncem odvolala brankáře.

Ohlasy trenérů:

František Zeman (Jihlava): „Můžeme být spokojeni s prvními dvěma třetinami, kdy jsme hráli, co jsme chtěli. Do třetí třetiny jsme nabádali hráče, aby pokračovali v tom, co hráli prvních 40 minut. Bohužel, jako kdyby na ně padl strach, že mohou vyhrát za tři body. Zaplaťpánbůh, že se nám to podařilo a kluci poznali, co je vyhrát za tři body. Jsme za to rádi, že jsme vyhráli. Navíc je to výhra nad soupeřem, který se motá okolo nás. Díváme se vždy jen na soupeře, který následuje. Dnes jsme zvládli Litvínov. Do půlnoci bude radost, ale pak už se budeme chystat na další utkání, které nás opět čeká doma.“

Darek Stránský (Litvínov): „My jsme tu bohužel za prvních 40 minut nepředvedli vůbec nic. Výkon neměl z naší strany takovou kvalitu, jakou měl tento zápas důležitost. Každý bod je pro týmy, které se dnes potkaly, nesmírně důležitý. První dvě třetiny z naší strany byly velice žalostné. Zlepšená hra v poslední dvacetiminutovce sice přinesla gól i nějaké šance, ale nevedlo to k bodu. A pro nás je to velmi citelná bodová ztráta. Z hlediska psychiky je to pro hráče těžká situace, ale jsou profesionálové, kteří by si s tím měli umět poradit.“

Góly

Domácí: 01:06. Stříteský, 11:40. Stříteský, 16:13. Skořepa, 33:27. T. Kubalík, 35:49. M. Hlinka

Hosté: 03:12. V. Hübl, 04:13. Matoušek, 31:12. Vandas, 51:32. V. Hübl

Sestavy

Domácí: Volden (Vejmelka) – Suchánek, de la Rose, J. Zdráhal, Stříteský, Kajínek, Šidlík, Bryhnisveen – Hamill, Skořepa (A), T. Kubalík – Jiránek, Zeman, Čachotský (C) – Anděl, M. Hlinka, Žálčík – Diviš (A), R. Hubáček, Rabbit.

Hosté: Petrásek (38. Kantor) – Kubát (A), Hunkes, Baránek, Sörvik, Z. Sklenička, K. Pilař, Gula – F. Lukeš, V. Hübl (A), Gerhát – Trávníček (C), M. Hanzl, Jánský – Matoušek, Válek, Vandas – Dufek, Jícha, M. Havelka.

Rozhodčí

Hradil, Mrkva – Tošenovjan, Hanzlík

Stadion

Horácký zimní stadion, Jihlava

Návštěva

3575 diváků


Chomutov počtvrté v řadě za dva body

Hokejisté Chomutova ve 36. kole extraligy porazili Hradec Králové v prodloužení 3:2. Mountfield na ledě Pirátů prohospodařil dvougólové manko a přišlo ho to draho. V čase 64:57 rozhodl Michal Vondrka. Piráti vyhráli už šesté utkání z posledních sedmi a vybojovali počtvrté za sebou dva body. Mountfield nastoupil bez brankářské jedničky Patrika Rybára a po dvou domácích porážkách přidal třetí.

V první šanci duelu se ocitl Koblasa, jenž se i kvůli marodce v chomutovském kádru přesunul do první formace, ale z těsné blízkosti neskóroval. Na druhé straně trestuhodně přestřelil v samostatném úniku Bednář. Na konci úvodní třetiny měli Piráti značný tlak, avšak žádná střela za Pavelku, který nahradil zraněného Rybára, neprošla.

Chomutov - Mountfield HK: Vondrka se dostal ke kotouči a ukončil prodloužení, 3:2
Video se připravuje ...

Hned v úvodu druhé části Bednář trefil v nabídnuté početní výhodě tyč, jež zachránila Lukeše. Krátce poté se fauly hostů i domácích protnuly, s koncem Vondrkova trestu se ocitl sám před bránou Kukumberg, který poslal Hradec Králové do vedení. Chomutov mohl odpovědět v následujících dvou přesilovkách, ale o druhou také přišel a skóre se neměnilo.

Ve 42. minutě dostal přihrávku za obranu Koukal, který rychlou střelou neuspěl, stejně dopadl při dorážce i Smoleňák. O chvíli později se však ranou z pravého kruhu prosadil Pavlík, na jehož zásah ale už po 36 vteřinách odpověděl Šťovíček střelou mezi betony - 1:2.

Po polovině třetího dějství měli Piráti možnost početní výhody, kterou po povedené souhře kolem brankoviště zakončil do prázdné branky Koblasa. V závěru základní hrací doby si svěřenci kouče Růžičky vytvořili tlak, který ale nezužitkovali, takže muselo rozhodnout prodloužení.

V nastaveném čase unikal Cingel, ale Huml jeho výpad čistě překazil. Tři vteřiny před koncem rozhodl s velkou dávkou štěstí Vondrka, jenž se poslední dotkl plachtícího kotouče.

Ohlasy trenérů:

Vladimír Růžička st. (Chomutov): „Věděli jsme, že přijede silné mužstvo, protože Hradec má kvalitní tým. Chyběli nám nějací hráči, takže jsme věděli, že to nebude lehké. Chtěli jsme hodně bránit, čekat ve středním pásmu a chodit do rychlých protiútoků. Docela se to dařilo, ale ve druhé třetině dal soupeř první gól a celé to bylo složitější. Když jsme ve třetí třetině dostali na 0:2, zariskovali jsme, protože jsme začali hodně forčekovat. Nakonec se nám povedlo utkání srovnat, prodloužení už je o štěstí. Hráčům děkuji za dobrý výkon.“

Tomáš Martinec (Hradec Králové): „Byl to vyrovnaný zápas. Měli jsme i díky dobře organizované hře Chomutova trochu pomalejší rozjezd. Od druhé třetiny jsem se zlepšili, výkon šel nahoru a my zaslouženě získali vedení. Měli jsme i další šance, kdy jsme mohli vedení navýšit a odskočit, takže je velká škoda, že jsme šance nevyužili. Ve třetí třetině jsem sice odskočili, ale Chomutov rychle snížil a v přesilovce krásným gólem vyrovnal. Prodloužení bylo nahoru dolů. První šanci jsme měli my, mohli jsme rozhodnout, potom jsme dostali smolný gól. Jsme zklamaný, protože jsme chtěli do nového roku vstoupit vítězně, ale musíme si vážit i bodu.“

Góly

Domácí: 44:11. Šťovíček, 52:47. Koblasa, 64:57. Vondrka

Hosté: 27:49. Kukumberg, 43:35. F. Pavlík

Sestavy

Domácí: Š. Lukeš (Pavlát) – Mrázek, Valach, Dietz, Flemming, Knot, Slovák, Grman – J. Havel, Huml, Koblasa – Vondrka, Šťovíček, Sklenář – Chrpa, Smejkal, Poletín – Hlava, Chlouba, A. Dlouhý.

Hosté: J. Pavelka (Dvořák) – Pláněk, Vydarený, Zámorský, Cibulskis, Gregorc, Graňák, F. Pavlík – Köhler, Dragoun, Šimánek – Jaroslav Bednář, Džerinš, Cingel – Látal, Koukal, Smoleňák – Vopelka, Kukumberg, Zigo.

Rozhodčí

Petružálek, Kika – Barvíř, Blümel

Stadion

ZS Chomutov


Vítkovice ovládly šlágr

Hokejisté Vítkovic přehráli v magnetu 36. kola extraligy Plzeň 3:0 a snížili ztrátu na vedoucí Západočechy na osm bodů. Souboj druhého s prvním týmem tabulky rozhodli Ostravané v prostřední části během čtyř minut dvěma trefami Rostislava Olesze a Lukáše Kucsery, v závěru při power play výhru pečetil Radoslav Tybor. Brankář Patrik Bartošák si připsal čtvrtou nulu v sezoně, Vítkovičtí vyhráli podesáté z uplynulých jedenácti zápasů.

Taháku kola dlouho chyběly jen góly, po herní stránce nemohl nebavit. Kracíkova šance, kterou už v první minutě zlikvidoval Bartošák, mohla být signálem, že zápas bude hlavně o aktivním a ofenzivním pojetí a skvělém bruslení.

Oba týmy měly už v úvodní části několik vyložených možností. Explzeňský Lev v sedmé minutě pádil sám na bránu, ale Svoboda jeho bekhendový blafák vytušil. Hosté se nadechli v přesilovce ke konci třetiny, Pulpán v ní měl na hokejce vyrovnání, ale Bartošák opět kouzlil.

Vítkovice - Plzeň: Lev zpoza brány přihrál Oleszovi, který poslal Vítkovice do vedení, 1:0
Video se připravuje ...

Přetahovaná o vedoucí gól ve vyrovnaném utkání trvala skoro do poloviny zápasu. Kaňákovu šanci opět zastavil Bartošák a pak předložil kotouč ideálně na volej zpoza brány Lev Oleszovi, který ho ve 27. minutě zametl do sítě a zaznamenal už svůj dvanáctý gól v ročníku.

Indiáni se z vítkovického brankáře mohli uzoufat; Oleszův gól mohl záhy negovat Sklenička, ale i jeho velkou možnost Bartošák zneškodnil. Hosté pak neúčelně tlačili v přesilové hře a domácí po návratu do plného počtu naopak udeřili. Kucsera tečoval do Svobodova protipohybu Klokovu střelu od modré čáry.

Direkt mohl v závěrečné minutě druhé části zasadit hostům Bartovič, ale jeho sólo gólem neskončilo. Plzeň možná i proto do třetího dějství opět vpadla s vervou, jenže kontaktní gól ne a ne vstřelit. Bartošák zblízka vychytal i gólový pokus Kindla a přesně pak nezamířil ani Mertl.

Hosté až do úplného konce mohutně tlačili, Bartošák však čaroval a nepovolil ani v závěru při plzeňské power play šest na čtyři. Do prázdné branky 27 sekund před koncem skóroval potřetí Tybor, jeho trefu kvůli Gulašově hození hokejkou označili jako technický gól.

Ohlasy trenérů:

Pavel Trnka (Vítkovice): „Zápas měl parametry souboje týmů z čela tabulky. Tentokrát jsme na rozdíl od utkání s Kometou byli šťastnější v tom, že jsme dali góly my. Plzeň ale ukázala, že má výborný tým a ne nadarmo je v čele tabulky. Jsme rádi, že jsme utkání dotáhli do vítězného konce.“

Jiří Hanzlík (Plzeň): „Někdy i po prohraném utkání hráčům za výkon poděkujete, což byl i případ dnešního zápasu. Podali jsme velice dobrý výkon, ale tak to někdy je, že lepší tým prohraje. Nebyli jsme účinní v koncovce. Nevím, nakolik to bylo způsobeno gólmanem, nebo naší herní nekvalitou, ale co se týče herního projevu, byl jsem s týmem spokojen.“

Góly

Domácí: 26:09. Olesz, 30:47. Kucsera, 59:33. Tybor

Hosté:

Sestavy

Domácí: Bartošák (Dolejš) – Klok, Sloboda (A), Baranka, Hrbas, Urbanec, Trška, D. Krenželok – Olesz (C), Lev, Bartovič – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Kucsera, Kolouch, P. Zdráhal – Szturc, Š. Stránský, Dej.

Hosté: M. Svoboda (Sochůrek) – Moravčík, P. Kadlec (C), D. Sklenička, Jones, Pulpán, Čerešňák, L. Kaňák – Schleiss, Mertl, Gulaš (A) – Stach, Kracík, Indrák (A) – D. Kindl, Kratěna, Straka – Rubner, Preisinger, Pour.

Rozhodčí

Hejduk, Kubičík – Jindra, Zíka

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

7 878 diváků


Reprízu finále zvládla Kometa

Hokejisté Komety Brno porazili ve 36. kole extraligy Liberec 3:2. Obhájci titulu vyhráli počtvrté za sebou a ztratili v této sérii jen bod, o dnešní výhru museli v repríze loňského finále ale tvrdě bojovat. Bílí Tygři z posledních dvanácti zápasů pošesté nebodovali.

Útočně naladěnou Kometu zastavila v úvodní třetině na chvíli inkasovaná branka v oslabení. Liberecký Krenželok v sedmé minutě obešel okolo obránce Ondřeje Němce, od jehož hokejky se odrazil puk do vlastní sítě. V dalším průběhu Brňané svého soupeře přehrávali větším důrazem i přesnější kombinační souhrou.

Tygři odolávali tlaku soupeře necelou čtvrthodinu. Brňané otočili výsledek v rozmezí pouhých 63 sekund. Nejdříve ve 14. minutě prostřelil brankáře Willa ve 14. minutě nejproduktivnější hráč Komety Martin Erat a druhý gól přidal vzápětí Dočekal.

Kometa Brno - Liberec: Jan Štencel bekhendem překonal Willa, 3:1
Video se připravuje ...

Na nepříznivý stav zareagovali hosté zvýšením důrazu v osobních soubojích. Herně Severočeši částečně srovnali krok, Kometa ale i nadále protivníka převyšovala větší přímočarostí útočných akcí a častější střelbou. Ve 28. minutě navýšil náskok Komety svým premiérovým gólem v této sezoně obránce Štencel. Další velkou příležitost nevyužil při oslabení Zaťovič, který po chybě soupeře v rozehrávce neproměnil sólový únik.

Kometa se v poslední třetině zaměřila na udržení náskoku a na rozdíl od úvodu postrádala dravost. Naopak Tygři zvýšili obrátky a ve 47. minutě Kvapil překonal brankáře Čiliaka a vykřesal naději na zvrat.

Brňané po inkasovaném gólu hráli hodně křečovitě, hubený náskok se jim však navzdory náporu soupeře povedlo ubránit. Liberec ještě zkusil v poslední minutě power play, srovnat skóre se mu už nepodařilo.

Ohlasy trenérů:

Kamil Pokorný (Brno): „První třetina byla z naší strany excelentní, snad nejlepší v této sezoně. Ale trápí nás produktivita. Takže jednobrankový náskok byl málo. Ve druhé třetině jsme hráli s výjimkou úvodních pěti minut kvalitní hokej. Měli jsme spoustu šancí, ke kterým nám dopomohly přesilovky. Dali jsme ale jen jeden gól. Náskok 3:1 je vždy ošidný. Soupeř hrál vabank. Napadal nás ve třech hráčích, obránci zavírali prostor u mantinelů, prohrávali jsme osobní souboje. Padl jeden gól po nedorozumění v naší obraně. Závěr byl o tom, zda ujedeme do brejku. Měli jsme pár náznaků, které jsme neproměnili. Musím pochválit brankáře Čiliaka, který ve třetí třetině vzdoroval a zasloužené vítězství udržel.“

Karel Mlejnek (Liberec): „Přijeli jsme do Brna s respektem k soupeři, který se vrátil ke hře, jež jej zdobila v play off. Výsledky Brna v posledních zápasech tomu napovídaly. Měli jsme dobrý vstup do zápasu, podařilo se nám využít přesilovku. Brno potom převzalo režii a dominovalo. Nás v těchto chvílích podržel výborný brankář Will. Ve druhé třetině se ve hře pět na pět utkání srovnalo. Kometa měla více střel, které nasbírala v přesilových hrách. Troufám si říci, že jsme ve třetí části převáděli takovou hru jako Kometa v první třetině. Bohužel jsme na kýžený bod nedosáhli.“

Góly

Domácí: 13:19. M. Erat, 14:22. Dočekal, 27:49. Štencel

Hosté: 06:37. L. Krenželok, 46:03. M. Kvapil

Sestavy

Domácí: Čiliak (Jekel) – J. Krejčík, O. Němec (A), Gulaši, Štencel, Malec, Bartejs, L. Vágner – Zaťovič, V. Němec, Haščák – M. Erat (A), Hruška, R. Zohorna – T. Havránek, H. Zohorna (A), Mallet – Dočekal, L. Čermák (C), Gajarský.

Hosté: Will (Janus) – Ševc (C), Pyrochta, Šmíd (A), Kolmann, Derner, Jánošík, Maier – M. Kvapil, P. Jelínek (A), Lakatoš – L. Krenželok, J. Mikyska, Bakoš – J. Vlach, Bližňák, Ordoš – Vantuch, Jeník, Redenbach.

Rozhodčí

Lacina, Pražák – Frodl, Komárek

Stadion

DRFG Arena, Brno

Návštěva

7075 diváků


Nepovedený debut Laca

Hokejisté Třince vyhráli ve 36. kole extraligy na ledě Sparty 5:3 a ukončili tak sérii tří výher Pražanů. Domácí vedli 2:0, ale Oceláři dokázali vývoj utkání otočit. Sparta tak klesla na osmé místo tabulky, Třinec je čtvrtý.

Oba celky do zápasu nasadily nové i uzdravené hráče. V brance Sparty nastoupil poprvé Laco, v obraně Ďaloga, za Třinec premiérově nastoupil útočník Vlach. Z marodky se poté vrátili Michálek respektive Hrňa se Svačinou.

Úvod patřil Pražanům, kteří se ve 4. minutě ujali zásluhou Pavelky vedení. Poté sice domácí nevyužili přesilovku, ale po spolupráci Pecha s Formanem za brankou zvýšil ve 12. minutě na 2:0 Klimek.

Sparta - Třinec: Smutek v 02 aréně, prosadil se Jank, 3:4
Video se připravuje ...

Hostům se vůbec nedařilo, do hry je však vrátila početní výhoda. Při Kudrnově trestu snížil Martin Růžička a Oceláři ožili. Nejlepší střelec Třince mohl vzápětí i vyrovnat, ale přestřelil. V 17. minutě byl ale vyloučen Jarůšek a Krajíček přesně se skončením jeho trestu překonal Laca podruhé.

Ještě v závěru první třetiny mohl vrátit Spartě vedení Pech, i kvůli ataku Doudery však nezakončil přesně. A Třinec hned po 25 sekundách druhé části zápas otočil, trefil se Marcinko. Pražané se však rychle oklepali a po přečíslení Pecha s Klimkem vyrovnali.

Obranná hra Sparty se ale nezlepšila a hosté toho využili. Ve 27. minutě jim vrátil vedení osamocený Jank a o 49 sekund později kapituloval Laco popáté. Vlachovu střelu odraženou od mantinelu usměrnil za brankovou čáru Michal Kovařčík. Přestože gólu podle všeho docílil rukou, rozhodčí jej po konzultaci s kolegou u videa uznali.

Pražané se mohli do zápasu vrátit v přesilových hrách, Hrubce však při trestech Krajíčka a Draveckého prakticky neohrozili. Zdramatizovat utkání se jim nedařilo ani ve třetí třetině. Chvílemi si sice Sparta tlak vytvořila, třinecký gólman však složitější situace řešit nemusel. Na třetí výhře Slezanů na kluzištích soupeřů v řadě nic nezměnila ani dlouhá power play domácích.

Ohlasy trenérů:

Jaroslav Nedvěd (Sparta): „Na rozdíl od Třince jsme měli sérii výborných utkání, kdy to byly opravdu hezké hokeje a hráli jsme týmově. Disciplinovaně. Dnes se nám po deseti vydařených minutách a dvou gólech trošku splašily hlavy a mysleli jsme si, že to půjde lehce. Třinec po zbytečném faulu využil přesilovku, dostal se na kontakt, pak využil i druhou přesilovku a začínalo se od znova. Nic se ale nedělo, hráli jsme dále. Bohužel jsme ale zaspali začátek (druhé třetiny), začali jsme hrát netaktický splašený hokej a Třinec nás vycvičil z produktivity. Trestal naše chyby. Bohužel nám odskočil na dva góly a my se nedokázali vrátit zpět, i když se hráči snažili. Snaha tam byla, ale chyběl nám klid na hokejkách. Třinec už poté hrál chytře dozadu.“

Václav Varaďa (Třinec): „Po nevydařeném domácím utkání proti Zlínu jsme přijeli do Prahy s pokorou, ale zároveň s chutí začít nový rok vítězně. Dnes se to nerodilo lehce, v první třetině nás Sparta přehrávala, měla více ze hry v prvních deseti minutách, ale my jsme byli schopni ve dvou přesilovkách dát parádní branky a strhnout zápas na naši stranu. Ve druhé třetině jsme hráli výborný hokej, domácí jsme ztlumili rychlým gólem, vytvořili jsme si spoustu šancí a ubránili oslabení. Třetí třetinu kluci zvládli výborně takticky. Snažili jsme se nedostat do problémů a po bojovném výkonu jsou to pro nás skvělé tři body z ledu těžkého soupeře, který má nyní formu.“

Góly

Domácí: 03:42. T. Pavelka, 11:17. Klimek, 21:42. Klimek

Hosté: 13:02. Martin Růžička, 18:03. Krajíček, 20:25. Marcinko, 26:14. Jank, 27:03. M. Kovařčík

Sestavy

Domácí: J. Laco (Honzík) – Piskáček, Kalina, Ďaloga, T. Pavelka, Z. Michálek, Nedomlel, Švrček – Říčka, P. Vrána, Kudrna – Reichenberg, J. Hlinka, Jarůšek – Klimek, Pech, Forman – Rousek, Pšenička, Uher.

Hosté: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček, M. Doudera, Linhart, Roth, Jank, D. Musil – Rákos, Marcinko, Martin Růžička – Dravecký, R. Vlach, Hrňa – Adamský, Polanský, Martynek – Svačina, Mikulík, Cienciala – M. Kovařčík.

Rozhodčí

Hribik, Pavlovič – Klouček, Hynek

Stadion

O2 arena (Praha - Vysočany)


Z V VP PP P Skóre B
1. Plzeň 52 28 7 9 8 172:123 107
2. Mountfield 52 26 7 7 12 146:101 99
3. Třinec 52 24 6 8 14 143:122 92
4. Vítkovice 52 26 4 6 16 157:119 92
5. Brno 52 23 6 9 14 148:121 90
6. Pardubice 52 20 5 6 21 128:139 76
7. Liberec 52 18 9 4 21 132:138 76
8. Olomouc 52 16 10 7 19 129:136 75
9. Zlín 52 18 8 4 22 121:140 74
10. Sparta 52 18 5 7 22 140:150 71
11. Chomutov 52 13 10 9 20 132:155 68
12. Ml. Boleslav 52 15 6 8 23 118:139 65
13. Jihlava 52 12 7 7 26 106:139 57
14. Litvínov 52 10 7 6 29 118:168 50

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud