3. ledna 2018 • 22:55

Dorazil Spartu neregulérní gól? Trefil jsem puk hokejkou, řekl střelec

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V utkání 36. kola hokejové Tipsport extraligy uspěli hokejisté Třince na ledě Sparty 5:3. K vítězství jim však pomohl i sporný pátý gól, který sudí k nevoli domácích uznal. Pražané se domnívali, že Michael Kovařčík zasáhl odražený kotouč úmyslně rukavicí, hostující útočník ovšem tvrdil něco jiného. „Puk jsem trefil vrchem hokejky,“ řekl po utkání.



Rozhodčí však nechyboval. Důvodem je to, že pokud rozhodčí na ledě branku uzná a poté jede k videu, musí být jeho kolega stoprocentně přesvědčený, že gól neplatí, aby mohl verdikt změnit. V tomto případě dal za pravdu variantě s hokejkou a hlavní rozhodčí svůj verdikt potvrdil.

„Nebylo to rukou, byl jsem si jistý, že rozhodčí gól uznají. Držel jsem hůl v obou rukách a letící puk jsem trefil vrchem hokejky. Byla to regulérní branka,“ objasnil Kovařčík. Pokud by ale hlavní sudí na ledě branku před zhlédnutím videa neuznal, zřejmě by neplatila.

VIDEO: Trefil se Michael Kovařčík rukou, nebo skóroval hokejkou?

Sparta - Třinec: Domácí fanoušci pískají na rozhodčího, Kovařčík vstřelil gól na 3:5
Video se připravuje ...

Podle opakovaného záběru na kostce se však zdálo, že hostující útočník opravdu úmyslně usměrnil puk rukou. „Popravdě ani nevím, jak to rozhodčí vysvětlil. Hlína za ním jel, aby mu to vysvětlil, ale já jsem se soustředil na hru,“ řekl po utkání útočník Lukáš Klimek.

Domácí kapitán nepochodil a gól platil. Třinec se tak radoval z páté trefy, která Spartě definitivně zlomila vaz. Sparta se však na pátou trefu nevymlouvala. „Neubránili jsme v první třetině jejich přesilovky a definitivně pak rozhodla druhá třetina, která nám herně nevyšla a prohráli jsme ji i gólově,“ nehledal výmluvy Lukáš Klimek, který vstřelil druhý a třetí gól Pražanů.

Sparta tak přišla o vítěznou sérii tří zápasů, zatímco Oceláři po dvou porážkách zabrali a na čtvrtém místě pod sebou udrželi Kometu Brno. 

Třinečtí hokejisté se radují ze vstřelené branky
Třinečtí hokejisté se radují ze vstřelené branky

Góly

Domácí: 03:42. T. Pavelka, 11:17. Klimek, 21:42. Klimek

Hosté: 13:02. Martin Růžička, 18:03. Krajíček, 20:25. Marcinko, 26:14. Jank, 27:03. M. Kovařčík

Sestavy

Domácí: J. Laco (Honzík) – Piskáček, Kalina, Ďaloga, T. Pavelka, Z. Michálek, Nedomlel, Švrček – Říčka, P. Vrána, Kudrna – Reichenberg, J. Hlinka, Jarůšek – Klimek, Pech, Forman – Rousek, Pšenička, Uher.

Hosté: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček, M. Doudera, Linhart, Roth, Jank, D. Musil – Rákos, Marcinko, Martin Růžička – Dravecký, R. Vlach, Hrňa – Adamský, Polanský, Martynek – Svačina, Mikulík, Cienciala – M. Kovařčík.

Rozhodčí

Hribik, Pavlovič – Klouček, Hynek

Stadion

O2 arena (Praha - Vysočany)

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud