7. ledna 2018 • 19:00

VIDEO: Boleslav zdolala Spartu, Plzeň doma Liberec 4:2! Slaví i Vítkovice

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE | Nedělní program 38. kola hokejové Tipsport extraligy zahájilo vítězství Komety Brno, která odskočila šesté Olomouci na sedm bodů. Formu potvrdily Vítkovice, když doma přejely Litvínov 6:3, jejich konkurent v boji o druhé místo Mountfield HK pro změnu uspěl 3:1 v Jihlavě. V boji o předkolo play off se dařilo jen Chomutovu, který zdolal Zlín a přeskočil desátý Liberec, jenž padl v Plzni. Mladá Boleslav ukončila sérii porážek proti Spartě, Pardubice padly s Třincem po nájezdech.



V závěru rozhodl Bartejs

Kometa měla od úvodních minut režii zápasu ve svých rukou. K převaze jí dopomohly i přesilové hry. Navzdory tlaku se ale Brňané nedokázali proti pozorné defenzívě soupeře gólově prosadit. Většinu akcí zakončovali obránci a střely od modré čáry olomoucký brankář Konrád s přehledem likvidoval.

Ve druhé třetině Hanáci srovnali krok. K dokonalé defenzívě přidali i rychlé protiútoky, které ale rovněž postrádaly produktivitu. Největší příležitosti měli v krátkém časovém sledu ve 23. minutě Ostřížek a po něm Laš, v obou případech zachránil Kometu precizními zákroky Čiliak.

Kometa Brno - Olomouc: Čermák tečoval v závěru utkání puk do sítě a rozhodl o výhře Komety
Video se připravuje ...

Také Brňané si vypracovali několik slibných šancí, zakončení Vondráčka i Ondřeje Němce ale postrádalo větší přesnost. Největší nabídku ke skórování měli Brňané ve 36. minutě. Po Štenclově střele od modré čáry Konrád jen vyrazil kotouč před Haščáka, který přestřelil zcela volnou branku.

Také ve třetí třetině hráli hlavní roli oba gólmani. ve 44. minutě při přesilovce Olomouce střelu Laše z bezprostřední blízkosti Čiliak vyrazil. Olomouc dostala postupně Kometu pod tlak. Brňané hrozili převážně z brejků.

Ovšem ani Čermák, ani Hynek Zohorna Konráda nepřekonali. V závěru zlikvidoval Čiliak samostatný nájezd Irgla. Když už zápas směřoval do prodloužení, prosadil se v 59. minutě Bartejs a rozhodl o výhře domácích.

Ohlasy trenérů:

Kamil Pokorný (Brno): "V první třetině jsme si vytvořili mírný tlak. Ale jak jej nevyužijeme ke vstřelení dvou až tří gólů, tak je zápas složitý. Ukázalo se to i dnes. Ve druhé třetině už měla Olomouc několik nebezpečných situací. Musím přiznat, že ve třetí části byl soupeř lepší. My jsme stáhli hru na tři útoky a v závěru se k nám přiklonilo štěstí. Vrátily se nám předchozí dva doma prohrané zápasy o gól, kdy jsme byli lepší a inkasovali v závěrečných minutách. Dnes jsme lepší nebyli, ale máme tři body."

Zdeněk Venera (Olomouc): "Prohráli jsme tečí minutu před koncem, což vždycky mrzí. Odehráli jsme dobrý zápas, naši hráči bojovali, dřeli. Měli jsme pár gólovek, které jsme neproměnili. Kometa měla tradičně nápor v první třetině, který byl zvýrazněn dvěma přesilovkami. V nich je velmi nebezpečná, oslabení jsme ale ubojovali. Potom se hra srovnala. Nějaké gólové šance jsme měli, ale bohužel se nám nepodařilo je proměnit. Byl to zápas obou gólmanů, kteří byli nejlepšími hráči zápasu. Brno bylo v závěru trochu šťastnější."

Góly

Domácí: 58:48. Bartejs

Hosté:

Sestavy

Domácí: Čiliak (Dostál) – J. Krejčík, O. Němec, Gulaši, Štencel, Malec, Bartejs, Barinka – Zaťovič, V. Němec, Haščák – R. Zohorna, Hruška, M. Erat – T. Havránek, H. Zohorna, Mallet – Dočekal, L. Čermák, Vondráček.

Hosté: Konrád (Falter) – Staněk, Jaroměřský, Rutar, Houdek, Čáp, Dujsík – Laš, J. Knotek, Eberle – Burian, Strapáč, Irgl – Holec, Herman, Jergl – Ostřížek, Sundher, Mráz – Macuh.

Rozhodčí

Hradil, Kubíček – Barvíř, Blümel

Stadion

DRFG Arena, Brno

Návštěva

7536 diváků


Dynamo vydřelo bod, nájezdy ovládli Oceláři

Pardubice už po dvou minutách hrály přesilovku, ale první vážnější šanci si hned po jejím skončení připsali Oceláři. Přečíslení dvou proti jednomu ale slabě zakončil Růžička. Hrubec se zapotil až při dvou střelách Berana bezprostředně po buly. Hosté pak dostali k dispozici dlouhou přesilovku pět na tři a po Rothově ráně do horního rohu branky se dostali do vedení.

Dynamo se snažilo srovnat, ale nepomohly jim k tomu ani dvě přesilové hry a šance Rolinka. Ve druhé části ubylo na obou stranách gólových příležitostí, a tak nejblíže k další oslavě byl v polovině utkání Růžička, jenže Kacetl jeho střelu zblízka vytěsnil mimo branku.

Ke změně stavu nepomohla ani častá vyloučení a různé herní varianty. Třinec dvakrát zahrozil při oslabení, když promarnil slušnou šanci Adamský a poté také Linhart. A to ještě samostatný únik kvůli faulu nedotáhl Dravecký. Dynamo soupeře zatlačilo naopak při hře ve čtyřech a Hrubec musel likvidovat tvrdou ránu Hrabala.

Pardubice - Třinec: Roth faulovat Perreta, ten proměnil trestné střílení a vrátil Dynamo do hry
Video se připravuje ...

Na začátku třetí části pomohlo třineckému brankáři při Perretově střele břevno, a tak ve 45. minutě zařídil hostům dvoubrankové vedení ranou po ledě Dravecký. Dynamo se i nadále nutilo do útoku, ale na Hrubce dlouho nemohlo najít recept.

Až v 55. minutě proměnil trestné střílení Perret a Dynamo vzápětí získalo ještě dvojnásobnou přesilovku. Výhodu po půl minutě zužitkoval tvrdou ranou pod horní tyč Petr Sýkora a poslal zápas do prodloužení.

Nastavení se hrálo dlouho bez šancí, ke kterým se Pardubice nedostaly ani v přesilovce. V nájezdech se na straně domácích prosadil Marosz, z hostů uspěli Polanský a Růžička.

Ohlasy trenérů:

Pavel Marek (Pardubice): "Nezačali jsme šťastně a inkasovali jsme první gól, který nás trošku srazil. Postupně jsme se zvedali, ale vůbec nám nešly přesilové hry. Měli jsme jich dost na to, abychom utkání vyhráli. Zápas vypadal za stavu 0:2 tak, že je ztracený, ale kluci ukázali morální sílu. Dokázali jsme se vzchopit k poslednímu náporu a dotáhli jsme to na 2:2. V prodloužení jsme měli šanci rozhodnout v přesilovce čtyři na tři, nájezdy už jsou loterie. Dneska podle toho vývoje je bod pro nás jako výhra."

Václav Varaďa (Třinec): "Zápas jsme nezačali špatně, měli jsme výborný pohyb v první třetině, ve které jsme neproměnili vícero šancí. Pomohl nám gól při hře pět na tři, kdy to Vláďa Roth perfektně trefil. Ve druhé třetině domácí malinko přidali a my jsme s tím měli problémy. Ustoupili jsme od hry, která nás zdobila v první třetině, a vedení jsme ubránili jen se štěstím. Mrzí nás obrat domácího týmu, drželi jsme se statečně a srdnatě, ale pak jsme z přemotivovanosti nakupili hrubky a Pardubice srovnaly. Jsme rádi za extra bod v nájezdech, které nám dlouhodobě nejdou a máme s nimi problémy."

Góly

Domácí: 54:09. Perret, 55:08. P. Sýkora

Hosté: 07:43. Roth, 44:09. Dravecký, 65:00. Martin Růžička

Sestavy

Domácí: Kacetl (Martin Růžička) – Trončinský, Čáslava, Hrabal, Mojžíš, Cardwell, Ščotka, Holland – P. Sýkora, Marosz, Rolinek – T. Svoboda, Tomášek, Treille – J. Sýkora, Poulíček, Perret – Bojko, Dušek, Beran.

Hosté: Hrubec (Hamerlík) – M. Doudera, Krajíček, Roth, Linhart, D. Musil, Jank, Adámek – Martin Růžička, Marcinko, M. Kovařčík – Hrňa, R. Vlach, Dravecký – Martynek, Polanský, Adamský – Cienciala, Mikulík, Svačina.

Rozhodčí

Hejduk, Sýkora – Brejcha, Jelínek

Stadion

Tipsport arena

Návštěva

8 639 diváků


Piráti mají důležitou výhru s nulou

Domácí začali aktivně, jejich nápor ale zastavilo vyloučení Grmana ve 3. minutě. Zlín si ale žádnou šanci v přesilovce nevytvořil. V následné početní výhodě Chomutova Vondrka našel přes celé pásmo Koblasu, kterého ale "vychytal" Kašík. Při hře čtyři na čtyři se do slibné příležitosti dostal Smejkal, zlínského gólmana však nepřekonal.

Do druhé třetiny vstoupili lépe Severočeši a dostali se i do vedení. Dietzovu střelu tečoval do branky Chrpa. O chvíli později hráli Piráti v oslabení, ve kterém hosté hned několikrát nebezpečně zakončovali. Nejblíže gólu byl Kubiš, ale trefil pouze tyčku.

V polovině duelu byl při úniku faulovaný Dlouhý, následné trestné střílení ale neproměnil. V závěru prostřední dvacetiminutovky se svěřenci kouče Růžičky museli opět bránit, Zlín však vyrovnat nedokázal.

Chomutov - Zlín: Videorozhodčí potvrdil první gól domácích, puk do sítě tečoval Chrpa, 1:0
Video se připravuje ...

Hned v úvodu závěrečné třetiny si oba celky vyzkoušely krátce po sobě hru v početní výhodě, ani jeden tým ale tlaku nevyužil. Zvýšit vedení domácích mohl Šťovíček, neuspěl však stejně jako Smejkal s Tomečkem po přečíslení.

Hra se poté odehrávala převážně ve středním pásmu, kde Chomutov odrážel zlínské výpady. Více než dvě minuty před koncem Kašík po oddechovém čase opustil branku a Zlín zkoušel vyrovnat v power play. Podruhé se však prosadili domácí. Vondrka získal puk a před prázdnou brankou přihrál Chloubovi, který uzavřel skóre.

Ohlasy trenérů:

Vladimír Růžička st. (Chomutov): "Byl to hodně vyrovnaný zápas na jeden gól. Mohl vyhrát kdokoliv, nakonec jsme byli šťastnější my. Jsme rádi, že máme tři body, které jsme získali po dlouhé době. Už je před námi jen pár kol, takže se musíme připravovat na další zápasy, protože už se rozhoduje. Bojujeme o desítku."

Robert Svoboda (Zlín): "Hodnocení je úplně jednoduché - bez gólu nemůžeme vyhrát. Hrozně se na góly nadřeme, v posledních zápasech jsme na jeden gól vyhráli v Třinci a prohráli v Olomouci. Nejsme úspěšní v přesilovkách, kterých jsme měli i proti Chomutovu dost. Mrzí nás to, protože jsem tady mohli bodovat. Měli jsme na to."

Góly

Domácí: 22:57. Chrpa, 58:21. Chlouba

Hosté:

Sestavy

Domácí: Š. Lukeš (Pavlát) – Grman, Valach, Dietz, Flemming, Knot, Slovák, L. Chalupa – Koblasa, Huml, Vondrka – A. Dlouhý, V. Růžička, Šťovíček – Poletín, Smejkal, V. Tomeček – Chrpa, Chlouba, J. Havel.

Hosté: Kašík (Štůrala) – Freibergs, Nosek, Žižka, Matějíček, Valenta, Řezníček, Ferenc – O. Veselý, Šťastný, Kubiš – Roberts Bukarts, Honejsek, Okál – Klhůfek, Fořt, J. Ondráček – Popelka, P. Sedláček, Fryšara.

Rozhodčí

Hodek, Pavlovič – Frodl, Komárek.

Stadion

ZS Chomutov


Vítkovice pokračují v jízdě, daly šest branek

Oslabený Litvínov nebyl bez několika hráčů pro rozjetý ostravský tým příliš těžkým soustem. Zdráhal ještě puk do brány nedostal, ale Vítkovice se ujaly vedení v šesté minutě, když nikým neobtěžovaný Szturc z brankoviště prostřelil Kantora.

Severočeši dokázali vzdorovat skoro celou první část, ale jedinou sekundu před jejím koncem už jako by vypustili situaci ve vlastním obranném pásmu a po Hrbasově ráně od modré čáry inkasovali podruhé.

I do druhé třetiny lépe vstoupili domácí. Květoň se už po 65 sekundách protáhl od mantinelu na střed a zápěstím zavěsil pod horní tyč. Pak prováhal stoprocentní příležitost na zdramatizování zápasu Hübl, který po Lukešově chytré přihrávce trefil jen Bartošákův beton. A Lev vzápětí doťukl do brány odražený puk od zadního mantinelu. Vítkovice během necelých tří minut utekly na 4:0.

Vítkovice - Litvínov: Jakub Lev přidal další gól zápasu, 4:0
Video se připravuje ...

Vítkovice ve druhém dějství herně dominovaly a s mnohem větší lehkostí procházely litvínovskou obranou do dalších šancí. Hosté sice zásluhou Hanzlovy dorážky snížili na 1:4, ale po precizně sehraném brejku tři na tři zakončil rychlou souhru pátým gólem Kolouch.

Hosté vystřídali gólmany a Petrásek domácí ofenzivu na nějaký čas přibrzdil. I hosté navíc dokázali sekundu před koncem třetiny udeřit díky šikovnému pokusu Lukeše.

Ostravané ale i v závěru určovali tempo hry. Velkou šanci na zvýšení stavu nevyužil Bartovič, Lev však v 48. minutě z úhlu pohodlně doklepl vyražený puk za Petráskova záda a zaznamenal už sedmnáctý gól v sezoně.

Osm tisíc diváků pak aplaudovalo boxerské vsuvce Kloka a Havelky, po které dostal Litvínov výhodu pětiminutové přesilovky. Rychle ji využil Hübl.

Ohlasy trenérů:

Pavel Trnka (Vítkovice): "Pro nás jsou to po prohře v Hradci důležité tři body, se kterými jsme spokojeni. Akorát jsme byli v určitých fázích zápasu lehkovážní."

Radim Rulík (Litvínov): "Vítkovice měly od začátku navrch. Daly dva góly, na začátku druhé třetiny zvýšily na 4:0 a zápas kontrolovaly. Byly lepší a zaslouženě vyhrály."

Góly

Domácí: 05:58. Szturc, 19:59. Hrbas, 21:05. D. Květoň, 22:57. Lev, 30:40. Kolouch, 47:50. Lev

Hosté: 26:21. M. Hanzl, 39:59. F. Lukeš, 51:22. V. Hübl

Sestavy

Domácí: Bartošák (Dolejš) – Klok, Sloboda (A), Hrbas, Baranka, Urbanec, Trška, D. Krenželok – Olesz (C), Lev, Bartovič – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Kucsera, Kolouch, P. Zdráhal – Szturc, Š. Stránský, Dej.

Hosté: Kantor (31. Petrásek) – Kubát (A), Hunkes, L. Doudera, Gula, Z. Sklenička, K. Pilař – F. Lukeš, V. Hübl (A), Gerhát – Trávníček (C), M. Hanzl, Havlíček – Smolka, Válek, Matoušek – Dufek, Jícha, Helt – M. Havelka.

Rozhodčí

Pešina, Bejček – Hlavatý, Tošenovjan

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

7 916 diváků


Obrat Východočechů zařídil Bednář

Na začátku páté minuty mohl posunout favorizovaný Hradec do vedení Smoleňák, který si ale na Voldena kličkou do bekhendu nepřišel. Za necelou minutu a půl Šimánek po přihrávce Dzerinše těsně minul odkrytou jihlavskou branku.

Dukla v deváté minutě dostala možnost zahrát si přesilovou hru. Na její zužitkování jí ale stačilo 33 vteřin. Bryhnisveen vystřelil od modré čáry a Skořepa puk tečoval přesně mezi Rybárovy betony.

Od té chvíle Jihlava vyrovnala hru. Jenže Hradec dokázal ještě do konce první třetiny skóre otočit ve svůj prospěch, když dokázal zužitkovat dvakrát po sobě čtyřminutovou početní výhodu za hru vysokou hokejky Zemana a Bryhniveena.

Elitní přesilovková formace Východočechů se poprvé v zápase prosadila v 15. minutě, když Bednář od mantinelu našel přihrávkou přes šířku kluziště na levém kruhu pro vhazování Koukala, který střelou bez přípravy prostřelil Voldena. Útočník hostí vstřelil stou branku Hradce v této sezoně a zároveň šlo o stou inkasovanou branku extraligového nováčka.

Jihlava - Mountfield HK: Další gól v přesilovce, trefil se Bednář, 1:2
Video se připravuje ...

Necelé tři minuty před koncem první třetiny stav otočil Bednář, který těsně před Voldenem tečoval střelu Zámorského od modré čáry.

Na začátku prostřední části hry mohla Dukla srovnat, když na jediného hradeckého obránce najížděl Anděl se Žálčíkem, ale druhému jmenovanému se v rozhodující chvíli zapletl puk mezi brusle a střela Anděla neměla přesnost. Dukla se tlačila za vyrovnáním, soupeře ve druhé třetině přestřílela, ale Hradec potvrzoval, že se mu proti extraligovému nováčkovi daří.

V poslední třetině se Dukla dostala do tlaku v početní výhodě, ale hosté oslabení přežili bez úhony. Ve 49. minutě nahození od modré Žálčík tečoval jen do tyčky hradecké branky. V 58. minutě Dukla odvolala brankáře, ale dárek v podobě vyrovnávací branky jihlavští hokejisté svému trenérovi Vlkovi k 54. narozeninám nedali. Naopak čtyři vteřiny před koncem utkání uzavřel skóre Červený.

Ohlasy trenérů:

František Zeman (Jihlava): "Utkání rozhodovaly přesilovky. Přestože jsme se na ně soustředili a hráče jsme na to upozorňovali, abychom nefaulovali, tak jsme Hradci darovali dvě čtyřminutové přesilovky. A tak zkušený tým, jakým Hradec je, toho dokázal využít. V první třetině padly tři góly, prohráli jsme ji 1:2, ale myslím si, že jsme utkání odehráli velice dobře. Bohužel se ale na dobře nehraje. Hraje se na góly a my jsme jich dnes dali málo, proto tady Hradec vyhrál. Změny v sestavě jsme udělali a byly ku prospěchu věci. Hráči odvedli výborný výkon, bohužel ale bez gólového efektu. Pokud v tom budou hráči pokračovat, tak se musíme dočkat toho, že už konečně budeme vyhrávat za tři body."

Václav Sýkora (Hradec Králové): "Od prvního střídání to bylo utkání hrané v hodně svižném tempu. První gólovou šanci měli domácí, my pak měli vzápětí dvě. Celé utkání rozhodly přesilovky. Jihlava skórovala hned z první, dostala se do vedení. Pak přišly naše početní výhody, ve kterých jsme dvakrát skórovali a výsledek otočili. Z naší strany to bylo dobře odehrané utkání. Spálili jsme ale dost gólových šancí, nepodařilo se nám odskočit na větší brankový rozdíl. Jihlava nás hodně trápila, je to tým, který má výborný pohyb, hodně napadal a vydržel to celý zápas. Bylo to dramatické utkání až do konce."

Góly

Domácí: 09:00. Skořepa

Hosté: 14:22. Koukal, 17:17. Jaroslav Bednář, 59:56. Červený

Sestavy

Domácí: Volden (Vejmelka) – Suchánek, Kajínek, Bryhnisveen, Stříteský, J. Zdráhal, de la Rose, Šidlík – Zeman, Hamill (C), Čachotský – Dostálek (A), Skořepa, Rabbit – Anděl, M. Hlinka, Žálčík – Jiránek (A), Diviš, T. Kubalík.

Hosté: Rybár (J. Pavelka) – Vydarený, Pláněk, Cibulskis, Zámorský, Graňák, Gregorc, F. Pavlík – Šimánek, Džerinš, Köhler (A) – Cingel, Kukumberg, Jaroslav Bednář (C) – Červený, Koukal (A), Smoleňák – Látal, Berger, Vopelka.

Rozhodčí

Kika, Svoboda – Klouček, Pešek

Stadion

Horácký zimní stadion, Jihlava

Návštěva

4445 diváků


Západočeši otočili a berou s Tygry tři body

Hosté od začátku utkání vsadili na agresivní styl a nepustili Indiány do očekávaného náporu. Naopak v 5. minutě při liberecké přesilovce tísněný Šmíd zblízka netrefil odkrytou branku. Domácím pomohla do tempa až nedisciplinovanost Tygrů. Při přesilové hře ještě Indrák dvakrát neskóroval z dobré pozice, ale v 10. minutě se během dvojnásobné početní výhody prosadil ranou bez přípravy od modré čáry Kratěna.

Poté hosté přečkali plzeňský nápor a začali hrozit z brejků. Při přečíslení přihrál od levého mantinelu Lakatoš ideálně Kvapilovi, jehož zakončení ovšem dokázal skvěle zastavit lapačkou Svoboda. Gólman Indiánů už ale nemohl 39 vteřin před první sirénou dosáhnout na střelu volného Bližňáka, jemuž zpoza branky přesně přihrál Ordoš.

Po pauze navíc hosté zužitkovali přesilovku, když po dlouhém náporu dokonal obrat ranou z pravého kruhu do odkryté branky Krenželok. Domácí chtěli rychle odpovědět, ale naráželi na výborně organizovanou defenzivu Tygrů.

Ve 27. minutě se navíc zaskvěl Will, který stačil zastavit dorážku Gulaše a za chvíli ve vlastním oslabení nepřekonal libereckého gólmana ani tváří v tvář Mertl. Po polovině utkání připravil Indrák šanci Kratěnovi, jenž ale nestačil zblízka včas zakončit. Z protiútoku protáhl Svobodu svižným pokusem Ordoš.

Plzeň - Liberec: Další gól domácích přidal Jakub Kindl, 3:2
Video se připravuje ...

Vzápětí po akci Indráka minul v dobré pozici Denis Kindl a vyrovnání na 2:2 přinesla Indiánům až dlouhá přesilovka pět na tři. Stachovu křížnou přihrávku si totiž ve 39. minutě nešťastně srazil do sítě Will. Následně domácí nezužitkovali přečíslení tři na dva a na druhé straně ve stejné situaci nedokázal prostřelit Svobodu Ševc.

Na začátku závěrečné třetiny oba týmy nevyužily přesilovku, ale ve 46. minutě vyražená střela Jakuba Kindla skončila díky teči liberecké obrany v síti. Za chvíli pokus Kadlece Will reflexivně vyrazil a vzápětí mohl srovnat Krenželok, ale osamocený před brankou selhal. Naopak ve 48. minutě tvrdou ranou z levé strany zvýšil na 4:2 Pulpán. Hosté už na zvrat neměli síly a neprosadili se ani při hře bez brankáře.

Ohlasy trenérů:

Ladislav Čihák (Plzeň): "Šli jsme brzy do vedení, Liberec to ale otočil a bez ohledu na to, kolik má bodů, to byl ohromně těžký soupeř. Jsme rádi, že jsme srovnali na 2:2 a ve třetí třetině rozhodovala prví vstřelená branka, kterou jsme dokázali dát my. Měli jsme dnes dvě dvojnásobné přesilovky, naštěstí jsme je využili. Kluci to odmakali a jsme hodně rádi za cenné tři body. Museli jsme trochu improvizovat se sestavou, zraněný Miroslav Preisinger se vrátí asi až za měsíc a půl."

Karel Mlejnek (Liberec): "Dnešní utkání se mi nehodnotí lehce. Přestože jsme nebodovali, odehráli jsme dobrý zápas. Hráči si za odvedený výkon zaslouží pochvalu. Dostali jsme poměrně smolné branky. Hraje se těžko, když se dostanete dvakrát do třech. Soupeř toho využil, což rozhodlo o osudu utkání."

Góly

Domácí: 14:05. Eminger, 20:39. P. Holík, 59:15. P. Musil

Hosté: 39:03. Ďaloga

Sestavy

Domácí: Maxwell (J. Růžička) – Hanzlík (C), J. Říha, Němeček, Eminger, Kotvan, Dlapa, Bernad – Orsava, Žejdl, Valský – Klepiš (A), P. Musil, P. Kousal – Pacovský, P. Holík, Lenc (A) – L. Volf, Urban, Samuels.

Hosté: J. Laco (Honzík) – Švrček, Piskáček, Kalina, Ďaloga, T. Pavelka, Z. Michálek, Mikuš – Říčka, P. Vrána (A), Kudrna – Klimek, Pech, Forman – Reichenberg, J. Hlinka (C), Jarůšek – Uher, Černoch, Rousek.

Rozhodčí

Mrkva, Pražák – Lhotský, Svoboda

Stadion

ŠKOENERGO Aréna

Návštěva

3597 diváků


Tři vlastní góly a konec série porážek

Do první šance zápasu vyslal hostující Hlinka Vránu, ale o hodně nebezpečnější byla až Říčkova dorážka do odkryté branky, kterou pokryl domácí obránce Říha. O chvíli později se ocitl mezi kruhy volný Forman, ale jeho střela minula branku. Sparta byla i nadále lepším celkem a americký brankář Boleslavi Maxwell se měl co ohánět, zatímco z tribun boleslavského stadionu zněl pískot.

Domácí Bruslaři se pořádně do hry dostali až v úvodní přesilovce zápasu, která skončila gólem. Za zády Laca skončila tečovaná střela Emingra, který v Mladé Boleslavi hostuje právě ze Sparty. Pro pětadvacetiletého obránce to navíc byla vůbec první extraligová trefa v sezoně.

Boleslav využila i druhou přesilovku v zápase. Holík si vybruslil od mantinelu a o Piskáčkovu brusli zvýšil na 2:0. Domácích najednou byl plný led a Laco v hostující brance měl hodně práce, aby rozdíl ve skóre udržel pouze dvougólový.

Na druhé straně měl na hokejce snížení Vrána, ale Maxwell mu skvělým přesunem v brankovišti šanci zmařil. Při hře čtyři na čtyři pak v polovině zápasu objel branku Jarůšek, ale puk skončil smolně pro něj pouze na brankové čáře.

Mladá Boleslav - Sparta: První gól v sezóně si připsal Eminger, 1:0
Video se připravuje ...

Dobrou pozici mezi kruhy měl následně i Rousek, ale trefil Maxwellovu vyrážečku. Hosté se přeci jenom snížení ve druhé třetině dočkali. Minutu před jejím koncem překvapil nahozením zpoza branky gólmana Maxwella Ďaloga, jenž dostal puk za čáru odrazem o brankářovu hokejku. Slovenský bek skóroval poprvé ve svém třetím zápase po nedávném návratu do Sparty.

Hned v úvodu třetí třetiny mohl dát svůj premiérový gól v české extralize Američan Samuels, ale v samostatném úniku na Laca jej hostující brankář vychytal. Třináct minut před koncem předvedl další skvělý zákrok Maxwell - Hlinka po dorážce už zvedal ruce nad hlavu.

Sparta to v posledních dvou minutách zkusila bez brankáře, ale výsledkem byl pouze inkasovaný gól do prázdné branky z hole Pavla Musila.

Ohlasy trenérů:

Vladimír Kýhos (Mladá Boleslav): "Po sérii nepříznivých výsledků, jsme věděli, že přijede Sparta, která se zvedla. To se potvrdilo, diváci viděli pěkný hokej. My jsme konečně, i když šťastně, využili dvě přesilovky. Pak jsme ale měli ve druhé třetině přidat ještě další góly. Musíme poděkovat celému týmu za nasazení, ale hlavně Maxwellovi, který nám to dneska vybojoval. Konečně jsme si mohli zařvat v kabině."

Jaroslav Nedvěd (Sparta): "Do zápasu jsme vstoupili aktivně. Sice nemám rád slova jako štěstí a smůla, ale dali jsme si smolné dva vlastní góly, kdy tečujeme brankáři a pak si dáme gól bruslí. Boleslavi pak narostla křídla. Ve třetí třetině jsme opět přidali my, ale z tlaku jsme další gól nedali. Kluci dneska makali, Laco chytal dobře, ale nakonec to nestačilo."

Góly

Domácí: 09:32. Kratěna, 38:02. Stach, 45:22. J. Kindl, 47:27. Pulpán

Hosté: 19:21. Bližňák, 22:48. L. Krenželok

Sestavy

Domácí: M. Svoboda (Kolář) – Moravčík, P. Kadlec (C), D. Sklenička, Jones, J. Kindl, Čerešňák, Pulpán – Schleiss, Mertl, Gulaš (A) – D. Kindl, Kratěna, Indrák (A) – Straka, Stach, Kantner – Rubner, Kracík, Pour.

Hosté: Will (Janus) – Ševc (C), Pyrochta, Šmíd (A), Kolmann, Derner, Jánošík, Maier – M. Kvapil, P. Jelínek (A), Lakatoš – L. Krenželok, Redenbach, Bakoš – J. Vlach, Bližňák, Ordoš – J. Mikyska, Vantuch, D. Špaček.

Rozhodčí

Hribik, Petružálek – Kis, Špůr

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

7 222 diváků


Z V VP PP P Skóre B
1. Plzeň 52 28 7 9 8 172:123 107
2. Mountfield 52 26 7 7 12 146:101 99
3. Třinec 52 24 6 8 14 143:122 92
4. Vítkovice 52 26 4 6 16 157:119 92
5. Brno 52 23 6 9 14 148:121 90
6. Pardubice 52 20 5 6 21 128:139 76
7. Liberec 52 18 9 4 21 132:138 76
8. Olomouc 52 16 10 7 19 129:136 75
9. Zlín 52 18 8 4 22 121:140 74
10. Sparta 52 18 5 7 22 140:150 71
11. Chomutov 52 13 10 9 20 132:155 68
12. Ml. Boleslav 52 15 6 8 23 118:139 65
13. Jihlava 52 12 7 7 26 106:139 57
14. Litvínov 52 10 7 6 29 118:168 50

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud