2. března 2018 • 21:26

Král zářil, pak se skácel a nedochytal. Parádní výkon, ocenil Straka

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Překvapivé jméno se objevilo v plzeňské kleci v extraligovém duelu pod Ještědem. Tomáš Král se stal novou akvizicí Plzně pro finále sezony a v Liberci (0:4) si dlouho vedl znamenitě.



Přírůstek z prvoligových Litoměřic, jimž před týdnem skončila sezona, si v plzeňské brance dlouho vedl bravurně, Král odmítl minimálně tři tutové tygří góly, chytal v klidu, s přehledem, za záda pustil pouze jediný pokus po vadné plzeňské rozehrávce za brankou, se kterým těžko mohl něco dělat.

Osudnou se mu pak stala situace ve 48. minutě, kdy při rozehrávce puku a následném couvání zabrkl, spadl na záda a za stavu 1:0 musel být střídán. Držel se za koleno, nevypadalo to moc dobře, ale naštěstí pro Krále nešlo o těžký úraz.

Liberec - Plzeň: Král se zranil a dohrál! V bráně ho nahradil Svoboda
Video se připravuje ...

„Škoda, že to nemohl dát až do konce. Měl tam nějaké křeče, co vím. Ale jinak to Tomáš odchytal parádně a bude s námi až do konce sezony,“ prohlásil kouč týmu a šéf klubu Martin Straka.

Do akce musela jít obvyklá plzeňská jednička Miroslav Svoboda, ovšem „zastudena“. Celkem brzy po jeho nástupu bylo rozhodnuto. „Míra tam šel ze střídačky studenej, měl to těžký,“ uznal Straka.

Svoboda svoje krátké účinkování moc neřešil. „Máme Prezidentský pohár, jsme spokojení, budeme se připravovat na play off. Tenhle den házíme za hlavu,“ prohodil gólman.

Góly

Domácí: 38:01. Bakoš, 48:17. Redenbach, 53:17. Derner, 56:58. Ordoš

Hosté:

Sestavy

Domácí: Will (Janus) – Pyrochta, Ševc (C), Maier, Šmíd (A), Jánošík, Derner – Jašek, P. Jelínek (A), L. Krenželok – Bulíř, Redenbach, M. Kvapil – Bakoš, Filippi, Ordoš – J. Vlach, Bližňák, Lakatoš.

Hosté: Tomáš Král (48. M. Svoboda (C)) – P. Kadlec (C), Moravčík, Čerešňák, J. Kindl, Jones, D. Sklenička, L. Kaňák (A) – Indrák, Kratěna, D. Kindl – Schleiss (A), Mertl, Kantner – M. Chalupa, Kracík, Stach – Hollweg, Kodýtek, Vracovský.

Rozhodčí

Lacina, Úlehla – Kajínek, Zavřel

Stadion

Home Credit Arena (7 500 míst)

Návštěva

5 353 diváků

Liberec - Plzeň: Dělovka Dernera rozvlnila síť Svobodovy branky, 3:0
Video se připravuje ...

Liberec - Plzeň: Svoboda si na střelu Ordoše sáhl, ale nedokázal ji zastavit, 4:0
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud