19. listopadu 2018 • 17:36

Rošáda obránců! Gregorc míří ze Sparty do Vítkovic. Do Prahy putuje de la Rose

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švédský obránce Erik de la Rose odchází v hokejové extralize z Vítkovic do Sparty. Opačným směrem putuje slovinský reprezentační zadák Blaž Gregorc. Kluby o hráčské výměně informovaly na svých internetových stránkách.



Pětadvacetiletý De la Rose hrál v minulé sezoně za Duklu Jihlava. Za Vítkovice v tomto ročníku nastoupil ve 12 zápasech a dal jeden gól. "Od Erika si slibujeme kvalitní rozehrávku a pohyb. A samozřejmě že celkově zapadne do naší sestavy a bude jejím důležitým hráčem. Blažova výkonnost se od začátku sezony nepotkala s našimi očekáváními o jeho roli v týmu," uvedl sportovní manažer Sparty Michal Broš.

Také Vítkovice věří, že si výměnou obránců polepší, i když Gregorc má v extraligové sezoně na kontě devět minusových bodů. "Erik de la Rose po povedené přípravě vinou zranění a nemocí nedosáhl té pozice, kterou jsme od něj očekávali. V hierarchii beků se nám začal propadat a já jsem zastáncem toho, že pokud je v mužstvu cizinec, musí být na předních pozicích sestavy a ne v jejím středu zabírat místo našim mladším hráčům," řekl trenér Vítkovic Jakub Petr.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud