30. prosince 2018 • 21:50

SESTŘIHY: Sparta doma zabrala. Liberec je na dostřel prvnímu Třinci

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Hokejoví fanoušci po celé republice měli v neděli poslední možnost vidět zápasy Tipsport extraligy v roce 2018. 31. kolo odstartoval zápas Sparty proti Mladé Boleslavi. Pražané ukončili sérii čtyř porážek v řadě a v O2 areně se dočkali hubeného vítězství 1:0 nad Středočechy. Druhý Liberec přestřílel Zlín 4:2 a dostal se na dostřel vedoucímu Třinci. Chomutovští Piráti doma padli s Plzní 2:3. Hattrickem se na výhře západočesků zaskvěl Jan Eberle. Olomouc padla s Vítkovicemi 2:5. Poslední Pardubice nenavázaly na triumf proti Spartě (3:1) a doma v retro dresech padly s Kometou 1:4. Karlovy Vary prohrály těsně s Litvínovem 2:3.



Pražané prolomili domácí trápení

Hned v první minutě vyzkoušeli pozornost brankářů domácí Vrána a hostující Vondrka, Kantor i Machovský ale byli připraveni. Lehce aktivnější byli hráči Sparty, velké šance však diváci v O2 areně neviděli.

V šesté minutě zkoušel otevřít skóre Dvořák, neuspěl však stejně jako Knotek později na druhé straně. V závěru první třetiny si hosté zahráli úvodní přesilovku, gólu se ale nedočkali. I proto, že před úspěšnou dorážkou Žejdla rozhodčí přerušili hru.

Nezáživný obraz hry se nezměnil ani po první přestávce, do náznaku šance se dostal Blain, Kantor jeho střelu bez větších problémů vyrazil. Ve 33. minutě přebruslil obránce Pražanů Vondrka, Machovský ale jeho brejk zlikvidoval.

Velkou šanci dostat se do vedení měla Mladá Boleslav při čtyřminutovém vyloučení Pavelky, ve dlouhé početní výhodě si však Středočeši nevytvořili žádnou šanci.

Ve třetí části se už diváci branky dočkali. Buchteleho střela skončila ještě na tyči, což potvrdil i videorozhodčí, krátce poté však Klimek pohotově zakončil Formanovu akci a Sparta vedla. Uklidnit domácí mohli Delisle a Sill, své příležitosti ale nevyužili.

Ideální možnost vyrovnat měli hosté v závěru v přesilových hrách, neprosadili se ale ani při 35 sekund dlouhé výhodě pět na tři. I díky tomu Sparta poprvé v sezoně Mladou Boleslav porazila. Výběr Uweho Kruppa se navíc dočkal prvního domácího vítězství po šesti porážkách v řadě.

Ohlasy trenérů

Uwe Krupp (Sparta): "Pro nás to byl hodně důležitý zápas. Oba týmy hrály disciplinovaně. Chtěli jsme hrát s větším zápalem než minule. Hodně se hrálo ve středním pásmu, dlouho to bylo 0:0 a to je pak o jedné chybě, o jednom gólu. Věděli jsme, že Mladá Boleslav má rychlé hráče a umí rychle přecházet do protiútoku. Proto jsme chtěli hrát pozorně v obraně a nepouštět je do podobných situací. Hráči odehráli velmi dobré utkání a jsem šťastný, že jsme vyhráli 1:0."

Miloslav Hořava (Mladá Boleslav): "Odehráli jsme se Spartou relativně vyrovnaný zápas, myslím, že z naší strany lepší než minule, kdy jsme tady vyhráli. Bylo to o prvním gólu a bohužel ho dala Sparta."

SESTŘIH: Sparta - Mladá Boleslav 1:0. Bruslaři O2 arenu nevykradli, vítězství vystřelil Klimek
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 43:34. Klimek

Hosté:

Sestavy

Domácí: Machovský (Honzík) – Piskáček, Delisle, Blain, T. Pavelka, Tomáš Dvořák, de la Rose, Kalina – Buchtele, P. Vrána, Kudrna – Smejkal, Klimek, Forman – Pšenička, Pech, Rousek – Jones, Sill, Beran.

Hosté: Kantor (Krošelj) – Kotvan, Pláněk, Bernad, Němeček, Dlapa, Hrdinka, Kurka – Vondrka, T. Knotek, Skalický – Pabiška, Žejdl, Šťastný – Pacovský, P. Musil, Látal – Flynn, Najman, P. Kousal.

Rozhodčí

Hejduk, Šír – Brejcha, Jelínek

Stadion

O2 arena (Praha - Vysočany)

Návštěva

10 553 diváků


Eberle rozjel svojí One Man Show

V úvodu utkání Peters zneškodnil z dobré pozice zakončujícího Kracíka, jenomže za pár okamžiků nezkrotil poskakující kotouč po nahození a Eberle měl snadnou práci.

Poté, co Allen netrefil prázdnou branku, si týmy dvakrát zahrály ve čtyřech. Podruhé toho využil v 16. minutě Jank a povedenou ranou do horního růžku vyrovnal. V závěrečné početní výhodě před první přestávkou Duda mezi kruhy po dobré přihrávce minul.

Na začátku prostřední třetiny Kovář i s velkou porcí smůly nevyužil dvě jasné gólové příležitosti - únik s odkrytou brankou a přečíslení, na jehož konci mířil jen do tyče. Na druhé straně Růžička nahodil ze středního pásma a k překvapení všech tím otočil vývoj utkání - 2:1.

Jenže už ve 32. minutě vyrovnal z dorážky Eberle, na jehož zásah mohl odpovědět Valach, jenže nedal. Plzeň dostala šanci hrát i 21 vteřin v pěti proti třem, což však nevyužila. A tak se pokračovalo za vyrovnaného stavu.

Škoda si z další početní výhody přenesla tlak do dalšího průběhu hry. Piráti mohli těžit z rychlých protiútoků, jenomže Marjamäki ani Svoboda na konci přečíslení neuspěli. Od 50. minuty si oba týmy zahrály přesilovku, kterou i přes slibné šance nevyužily.

V 58. minutě mohl rozhodnout Allen, jehož trefa však nebyla uznána pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Rozhodující trefu přesto hosté stihli ještě v základní hrací době zásluhou Eberleho, který dovršil hattrick. Chomutov v power play už odpovědět nedokázal.

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (Chomutov): "Bylo to vyrovnané utkání. Souboj psů obranářů proti výborně laděnému útočícímu týmu. Vítězství se mohlo přiklopit na naši stranu, protože jsme měli stejně šancí jako hosté, ale posledních pět minut jsme se ocitli pod obrovských tlakem. Bylo otázkou, zda to ustojíme, ale soupeř kvality Plzně to potrestal. Bohužel jsme ztratili body, díky kterým bychom se trošku dotáhli. Jsme zklamaní a hodně to mrzí."

Ladislav Čihák (Plzeň): "Bylo to ubojované utkání. Věděli jsme, že to nebude vůbec jednoduché. Chomutov vybojoval zápas v Litvínově a šel si za tím. Jsem rád, že jsme to v závěru zvládli a vezeme si tři body. Máme pasáže, ve kterých se musíme zlepšit. Na druhou stranu je sympatické, že mužstvo hraje celých šedesát minut. Konečně jsme rozhodli v takové minutě, v které jsme zápasy ztráceli."

SESTŘIH: Chomutov - Plzeň 2:3. Škodovka si odvezla výhru i díky hattricku Eberleho
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 15:36. Jank, 24:17. V. Růžička

Hosté: 06:56. Eberle, 31:44. Eberle, 59:20. Eberle

Sestavy

Domácí: Peters (Š. Lukeš) – Jank, Flemming, Dietz, Knot, Štich, Valach, Trefný – Marjamäki, V. Růžička, T. Svoboda – Sklenář, Klíma, J. Stránský – Tomica, Vantuch, Duda – Koblasa, Klhůfek, J. Havel.

Hosté: Frodl (Miltchakov) – Čerešňák, Pulpán, Jones, Allen, L. Kaňák, Vráblík – Gulaš, Jan Kovář, Indrák – Kratěna, Kracík, V. Němec – Eberle, Kodýtek, Straka – Kantner, D. Kindl.

Rozhodčí

Lacina, Pešina – Gerát, Komárek

Stadion

ROCKNET ARÉNA

Návštěva

5 003 diváků


Birner skolil Berany dvěma góly

Zápas začal ve vysokém tempu, oba týmy se střídaly v šancích, stav byl však dlouho bezbrankový. Blíže gólu byli však Bílí Tygři, vyčnívala šance Zachara, jenž neuspěl v samostatné úniku, načež parádní souhru hostů nedokázal zakončit do prázdné branky Redenbach. Aktivita se ale hostům přeci jen vyplatila, když dvě a půl minuty před přestávkou tečoval Ordoš puk mimo dosah Sedláčka.

Z vyrovnání se však Berani radovali hned v první minutě prostředního dějství. Před branku si sjel Fryšara a prostřelil Willa. A ve 29. minutě už domácí vedli. Při přečíslení dva na jednoho Okál ještě neuspěl, jeho střelu ale bez problémů dorazil do sítě Kubiš.

Liberec však znovu dokázal udeřit v závěru třetiny, když 18 vteřin před sirénou dostal na kruh nabito Birner, jehož pokus Sedláčkovi propadl pod lapačkou do branky.

Ve třetím dějství hosté využívali okének v domácí obraně. S prvním samostatným únikem soupeře si ještě zlínský gólman poradil. Přišel další, při němž Zacharovu první střelu ještě zachytil, odražený puk ale už dotlačil liberecký forvard za brankovou čáru.

Stav 2:3 vydržel ani ne minutu a zlínský obránce Řezníček neudržel za brankou Hudáčka, který vybídl ke druhému gólu v utkání Birnera. Na tyto slepené góly už Berani zareagovat nedokázali a Liberci podlehli i potřetí v sezoně, aniž by sami bodovali.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (Zlín): "Kluky musím pochválit, zápas byl vyrovnaný. Zlomil se za stavu 2:1, kdy jsme neudrželi vedení do pauzy. Propadli jsme v útočném pásmu celkem zbytečně. Škoda, že jsme nevstřelili více branek, ale hráčům není co vytknout. Diváci viděli dobrý hokej od začátku až do konce."

Filip Pešán (Liberec): "Hrál se vyrovnaný a urputný hokej. Udělali jsme mnoho technických chyb v obranném pásmu, z čehož soupeř dal dvě branky. Každopádně jsme hráli trpělivě až do konce a za to máme tři body. Na třetí třetinu jsme trochu přeházeli lajny, museli jsme se více zaměřit na defenzivu."

SESTŘIH: Zlín - Liberec 2:4. Tři body putují pod Ještěd, dvakrát se trefil Birner
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 20:58. Fryšara, 28:36. Kubiš

Hosté: 17:24. Ordoš, 39:42. Birner, 45:19. M. Zachar, 46:08. Birner

Sestavy

Domácí: J. Sedláček (Štůrala) – Freibergs, Nosek (A), Žižka (C), Řezníček, Zbořil, Valenta, Padrnos – Kubiš (A), Fořt, J. Ondráček – Lakatoš, Fryšara, Okál – Herman, Popelka, E. Kulda – Goiš, P. Sedláček, Werbik.

Hosté: Will (Schwarz) – Derner, Stříteský, Šmíd (A), T. Hanousek, Ševc, Doherty, Havlín – Lenc, L. Hudáček, Valský – M. Kvapil, Filippi, Birner – L. Krenželok, P. Jelínek (C), Ordoš – J. Vlach, Redenbach, M. Zachar.

Rozhodčí

Jeřábek, Kika – Tošenovjan, Hlavatý

Stadion

ZS Luďka Čajky

Návštěva

5427 diváků


Hanáci prohráli popáté v řadě

Ve velké šanci se ocitl po dvou a půl odehraných minutách Skladaný. Po Lašově nahrávce na střed ale olomoucký kapitán trefil pouze hruď dobře postaveného Bartošáka. Poté měli Ostravané k dispozici přesilovku čtyř proti třem, kterou však nevyužili.

V pokračující hře se udrželi v pásmu, Dej se hezky otočil kolem Lukášovy branky, ale puk za záda olomouckého brankáře zastrčit nedokázal. Ve velké šanci se ocitl po 11 minutách Kucsera, ale i jeho samostatný únik dobře chytající Lukáš zneškodnil.

Z první branky utkání se přesto mohli radovat hosté. V 15. minutě Poletín dobře vybojoval puk u hrazení za olomouckou brankou a předložil ho Szturcovi, pro něhož nebyl problém zasunout jej za Lukášova záda. Olomouc se do největší šance dostala dvě sekundy před pauzou, kdy po Jerglově nahrávce Ostřížek těsně minul levou tyč Bartošákovy branky.

Do druhé třetiny vstoupili lépe domácí. Vítkovice ale dobře bránily své pásmo a do větších šancí Olomouc nepouštěly. Výjimkou byly dvě střely Buriana, s nimiž si Bartošák poradil. Ostravané pak potrestali olomouckou nemohoucnost v přesilové hře. Gregorcovu nahozenou střelu tečoval Stránský tak šikovně, že skončila v pravém horním růžku olomoucké branky.

Hned vzápětí mohli domácí zareagovat: Bartošák musel vyjet z branky proti unikajícímu Kolouchovi, k puku se dostal Burian, do jehož střely ale skočil jeden z obránců a skvělým zákrokem vytěsnil puk mimo tyče. Olomouc se první branky dočkala v 35. minutě, kdy v dobře sehrané přesilovce překonal Bartošáka povedenou ranou Ostřížek. Blízko gólu byla Olomouc také o minutu později, ale Kolouchova střela proletěla těsně nad brankou hostů.

Třetí třetina nabídla od začátku zajímavý hokej s minimem přerušení. Mora vyrovnala ve 47. minutě, kdy Ondrušek dostal nabito na modré čáře a vyslal střelu po ledě, jež skončila za překvapeným Bartošákem. Vítkovický gólman měl zakrytý výhled a přes clonící hráče toho moc neviděl. Důležitou roli hrála početní převaha také na straně ostravského celku: Roman zpoza branky našel úplně volného Tybora, který se pohotově trefil k bližší tyči.

O minutu později mohl na rozdíl dvou gólů zvýšit Dej, jenže Lukáš ho vychytal. Když se pak Olomouc rozhodla zkusit štěstí s šesti bruslaři v poli, potrestal její odvahu Květoň. Ani druhý pokus Olomouce s odkrytou brankou nebyl úspěšný a mezi střelce se zapsal i Roman.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (Olomouc): "Po sobotním zápase v Hradci, který nás stál spoustu sil, nám to v první třetině úplně nejezdilo. Poté jsme to ale rozjezdili. Rozhodl třetí gól, který jsme dostali v oslabení. Těch jsme dnes bohužel měli hrozně moc. Myslím, že jsme oslabení sehráli dobře, ale stojí to spoustu sil do dalšího průběhu utkání. Potom ten kousíček může chybět k tomu, abyste dojel nějaký puk. To byl náš dnešní problém. Hráčům nemůžeme upřít bojovnost, ale oslabení nás stála zápas. Před hráči je ale potřeba smeknout, protože dva dny po sobě předvést takový výkon je dobré. Ale zase z toho máme nula bodů, takže se mi to nehodnotí lehce. Nemůžeme hráčům říct, že by hráli špatně, ale kvůli bodům nejsme spokojeni. Neprohráli jsme ale pět zápasů v řadě za nula bodů, zase tak špatné to není. Irgl má svalové zranění, jeho návrat nedokážu vůbec předpovídat. Vyrůbalík teď sundal berle a příští týden začne na ledě, tak uvidíme."

Pavel Trnka (Vítkovice): "Z mého pohledu to bylo velmi rozhárané utkání. Jak z naší, tak z olomoucké strany tam bylo hrozně moc vyloučených hráčů a ani jeden tým se nedokázal dostat do tempa. Rytmus hry pak byl takový, jaký byl. Pro nás jsou to hrozně důležité body. Musím poděkovat týmu za odvedenou práci. Dnes jsme byli šťastnějším týmem. Vyhráli jsme čtyři z pěti zápasů. Ještě nemá cenu mluvit o tom, jestli se daří nebo ne. Jsme rádi za každý zápas."

SESTŘIH: Olomouc - Vítkovice 2:5. Mora bez bodu, prohrála popáté v řadě
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 34:20. Ostřížek, 46:07. Ondrušek

Hosté: 14:11. Szturc, 29:57. Š. Stránský, 51:36. Tybor, 58:10. D. Květoň, 59:52. O. Roman

Sestavy

Domácí: Lukáš (Konrád) – Škůrek, Jaroměřský, Švrček, Staněk, Rutar, Ondrušek (A), Hlaváč – V. Tomeček, J. Knotek (A), Ostřížek – Kolouch, Strapáč, Burian – Jergl, Nahodil, Holec – Mráz, Skladaný (C), Laš.

Hosté: Bartošák (Dolejš) – D. Krenželok, Výtisk (A), Gregorc, Šidlík, Baranka, Mrázek, Černý – Dej, Lev, Olesz (C) – Tybor, O. Roman, D. Květoň – Szturc (A), Poletín, Kucsera – P. Zdráhal, Š. Stránský, Schleiss.

Rozhodčí

Hribik, Horák – Gebauer, Lederer

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

5171 diváků


Retro zápas přerušilo rozbité plexisklo

Pardubický klub si v posledním zápase roku 2018 připomněl 95. výročí vzniku hokeje ve městě. Domácí hokejisté v první třetině hráli v modro-žlutých dresech se znakem LTC na prsou a ve druhé části v červených trikotech Tesly. Zbytek zápasu odehráli už v klasických červených dresech.

Zaplněná aréna sledovala v úvodu dobrý nástup Dynama, jenže Dušek svůj nájezd neproměnil, a tak skóre v šesté minutě otevřen brněnský Holík, který doklepnutím do prázdné branky zakončil pěknou kombinaci. Další solidní šanci pak promarnil Mallet a při čisté gólovce pálil těsně vedle branky Mueller.

Dynamo srovnalo stav na začátku druhé třetiny, kdy rychlý protiútok zakončil ranou do horního rohu branky Poulíček. Pardubice měly po gólu více ze hry, k čemuž jim pomohly i přesilovky, ale ani jednu z nabídnutých možností domácí nevyužili. Vejmelka měl paradoxně více práce při hře v pěti na obou stranách. Gólman Komety vychytal jak Bubelovu dorážku, tak unikajícího Voženílka, který hrál v této sezoně za Dynamo poprvé.

Kometa si poprvé v přesilovce zahrála až na začátku třetí třetiny a druhou výhodu dokázala využít. Šance Holíka a Zaťoviče ještě Kacetl pochytal, ale na střelu Erata, která se za čáru odrazila od horní tyčky, už nestačil. Chvíli nato promarnil velkou možnost osamocený Holík. Pardubičtí mohli odpovědět rovněž po faulu soupeře, jenže obrana Komety byla v oslabení nedobytná.

V 53. minutě Kometa výrazně nakročila k vítězství, když Zaťovičovu ránu usměrnil za Kacetlova záda Holík. Utkání pak bylo v krátkém sledu dvakrát za sebou na několik minut přerušeno. Nejprve kvůli brněnským fanouškům, kteří hodili mezi hasiče dvě petardy a musela je uklidňovat pořádková jednotka, o necelou minutu později Gulaši dělovkou vysklil plexisklo hrazení za Kacetlem.

Dlouhá pauza vyhovovala spíše Kometě, protože pardubickým hráčům trvalo, než se dostali opět do tempa. Až tři minuty před sirénou se ve velké šanci ocitl Voženílek, ale minul. Dynamo nespasila ani hra bez brankáře, naopak prázdnou branku trefil Hruška a definitivně rozhodl o tom, že domácí podesáté v řadě neuspěli před svými fanoušky.

Ohlasy trenérů

Ladislav Lubina (Pardubice): "Hráli jsme dobrý zápas, takže porážka samozřejmě mrzí. Jen jsem čekal, kdy přijdou ta naše dvě tři vyloučení. Přišla v klíčový moment zápasu a z nich jsme inkasovali rozhodující gól. Na přesilovky soupeře jsme se speciálně připravovali a nemyslím si, že bychom to bránili úplně špatně, ale projevila se kvalita hráčů Komety. Chtěl bych poděkovat fanouškům - jak pardubickým, tak i brněnským - za to, jakou udělali kulisu."

Kamil Pokorný (Kometa): "Až na úvodních pět minut jsme celou první třetinu hráli dobře, měli jsme dobrý pohyb, spoustu šancí a dali jsme gól. Ve druhé části převzali iniciativu domácí a zaslouženě srovnali, my jsme s hrou vůbec nebyli spokojení, podržel nás brankář Vejmelka. Třetí třetina byla vyrovnaná, rozhodující bylo, že jsme ubránili přesilovky soupeře a naopak jsme jednu z našich výhod využili. Po třetím gólu už bylo rozhodnuto. Byl to velmi těžký zápas a my jsme se po nezdaru s Boleslaví chtěli s tímto rokem rozloučit vítězně. Hráči si zaslouží poděkování."

SESTŘIH: Pardubice - Kometa Brno 1:4. Retro dresy nepomohly, Dynamo znovu prohrálo
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 23:08. Poulíček

Hosté: 05:18. P. Holík, 46:19. M. Erat, 52:19. P. Holík, 58:25. Hruška

Sestavy

Domácí: Kacetl (Hamerlík) – Holland, Mikuš, Trončinský, Děrvuk, Cardwell, Budík, Hrabal – Hovorka, Marosz, Rolinek – L. Horký, Bubela, Voženílek – P. Sýkora, Dušek, Skokan – Mandát, Poulíček, Perret.

Hosté: Vejmelka (Kašík) – O. Němec, Štencel, Schaus, Gulaši, Bartejs, Malec, Barinka – Mueller, P. Holík, Zaťovič – M. Erat, Hruška, R. Zohorna – Vondráček, L. Čermák, Dočekal – Köhler, Süss, Mallet.

Rozhodčí

Pavlovič, Hradil – Lučan, Malý

Stadion

ČSOB Pojišťovna ARENA

Návštěva

10194 diváků


Energii zradily vlastní přesilovky

Poslední extraligový zápas v kalendářním roce 2018 začali aktivněji Severočeši. Během první třetiny se několikrát dostali do blízkosti karlovarské branky, nebezpečné byly zejména střely Petružálka a Jurčíka, jenže bez gólové tečky. Na druhé straně měl blízko k úvodní brance Balán, ale Janus pravým betonem jeho střelu vyrazil.

Ve druhé třetině měl hokejově navrch Litvínov, několikrát dlouhé minuty zavřel hráče Energie v jejích obranném pásmu a jen díky skvěle chytajícímu Novotnému byl až do poloviny zápasu bezbrankový stav. Úvodní branku se nakonec Severočechům podařilo vstřelit ve 33. minutě ve vlastním oslabení, paradoxně po zaváhání strážce karlovarské branky. Nepřesnou rozehrávku zachytil Lukeš a po jeho nezištné přihrávce již nebylo pro osamoceného Hübla problémem otevřít skóre.

Když to již vypadalo, že se do šaten půjde za těsného vedení hostí, vytěžili domácí ve 39. minutě z Kozákova nahození od modré čáry po Grígerově teči vyrovnávací branku.

Útočná bitva před zaplněným hledištěm pokračovala i v závěrečném dějství. Ve 44. minutě se od domácích odvrátila štěstěna, když nejdříve v samostatném úniku nastřelil Gríger tyč a z následného protiútoku vrátil Vervě vedení po přesné kombinaci Juraj Mikúš.

Ve zbytku utkání hosté aktivní hrou ve středním pásmu nedovolili hráčům z lázeňského města vytvořit si větší šanci k vyrovnání. Na rozdělení bodů už nic nezměnila ani rychlá přestřelka v 60. minutě, kdy nejdříve trefou do prázdné branky potrestal nepovedenou power play Energie Gerhát, poté přišlo Sičákovo snížení 29 vteřin před vypršením základní hrací doby.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Viděli jsme výborné utkání před výbornou kulisou. Myslím, že bylo vyrovnané a víceméně remízové. Bylo jasné, že rozhodne nějaká chyba, ale my jsme neudělali vyloženě chybu; nejdříve jsme nastřelili tyčku a z protiútoku dostali bohužel zbytečný gól. Bojovali jsme až do konce, šancí jsme si vytvořili dost, ale bohužel jsme v nich měli být o malinko důraznější, šikovnější a o něco šťastnější. Proto si dnes Litvínov odváží tři body."

Radim Skuhrovec (Litvínov): "Potřebovali jsme v dnešním utkání předvést diametrálně jiný výkon než v pátek doma s Chomutovem. Jsme přesvědčeni o tom, že hráči k tomu dnes přistoupili velice zodpovědně, bojovali jsme a šli si za touhou po třech bodech. Samozřejmě tam pár chyb bylo, ale o tom hokej je. Předvedli jsme velmi dobrý výkon a jsme za vítězství moc rádi, i když ke konci jsme utkání trošku zdramatizovali. Po vstřelené třetí brance při power play soupeře jsme ještě po zbytečném faulu dostali v oslabení kontaktní branku. Jsme strašně šťastni, že se nám tady podařilo zvítězit."

SESTŘIH: Karlovy Vary - Litvínov 2:3. Dramatické derby ovládli Chemici a odváží si tři body
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 38:21. Gríger, 59:31. Sičák

Hosté: 32:43. V. Hübl, 43:35. J. Mikúš, 59:14. Gerhát

Sestavy

Domácí: F. Novotný (Kuchař) – Plutnar, Šenkeřík, Kovačevič, Kozák, Sičák (A), M. Rohan, Šafář – T. Rachůnek, Gríger, Flek – T. Mikúš, R. Vlach, O. Beránek – Stloukal, Skuhravý (C), Gorčík – Lapšanský, Balán (A), Kohout.

Hosté: Janus (Petrásek) – Ščotka, Porseland, Baránek, Graborenko, Suchánek, L. Doudera, Romančík – Kašpar, J. Mikúš (A), Petružálek – F. Lukeš (A), V. Hübl, Válek (C) – Trávníček, Gerhát, J. Černý – Jurčík, M. Hanzl, D. Tůma.

Rozhodčí

Hodek, Kubičík – Bryška, Frodl

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

5395 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 3 5 14 170:125 101
2. Třinec 52 30 3 3 16 153:117 99
3. Plzeň 52 26 7 6 13 178:116 98
4. Mountfield 52 25 6 6 15 147:125 93
5. Brno 52 23 7 5 17 149:133 88
6. Olomouc 52 24 3 7 18 127:136 85
7. Vítkovice 52 24 4 3 21 142:131 83
8. M. Boleslav 52 25 3 1 23 128:118 82
9. Zlín 52 22 3 5 22 143:144 77
10. Sparta 52 20 7 2 23 140:140 76
11. Litvínov 52 20 5 1 26 128:147 71
12. K. Vary 52 13 4 6 29 125:155 53
13. Chomutov 52 13 3 5 31 116:174 50
14. Pardubice 52 9 2 5 36 102:187 36

Sparta - Mladá Boleslav: Gól neplatí. Žejdl dostal kotouč za Machovského po odpískání
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Karlovy Vary - Litvínov: Emoce v plném proudu! Hráči se strkali před bránou Januse
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Pardubice - Kometa Brno: To byla rána! Gulaši svojí dělovkou vysklil plexisklo
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud