19. února 2019 • 21:50

SESTŘIHY: Olomouc obrala Spartu 3:1. Vítkovice zničily Chomutov 9:1

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Tak to byl restart na výbornou. Třinečtí hokejisté ve 46. kole Tipsport extraligy porazili Litvínov 5:0 a ukončili černou sérii tří porážek v řadě. Z podobné bídné série se dostaly i Vítkovice, které rozmetaly Chomutov 9:1! Mladá Boleslav skolila poslední Pardubice 5:2 a odvezla si z východních Čech všechny tři body. Hradec Králové srazil venku brněnskou Kometu 3:0 a dostal se na druhé místo tabulky. Vedoucí Liberec na svém ledě přehrál Karlovy Vary poměrem 3:1. Sparta nezvládla domácí duel s Olomoucí a padla 1:3. Pražané tak ztratili veledůležité body. Naopak Hanáci díky vyloupení O2 areny dostihli sparťany v tabulce. 



Kanonádu odstartoval mladík Raška

Úřadující vicemistr chtěl předešlé porážky a začal aktivně. V první šanci se ve 2. minutě ocitl Dravecký, na druhé straně neměli přesnou mušku Válek a Graborenko. V šesté minutě nahrál chybně o zadním mantinel Trávníček k Růžičkovi, který ale na Januse nevyzrál.

Další chyby domácích už ale Oceláři trestali. V osmé minutě po rychlém protiútoku našel Marcinko rozjetého Rašku, který blafákem do bekhendu otevřel skóre. Sedmnáctiletý útočník tak v pátém extraligovém utkání oslavil premiérovou branku.

Přesně za minutu se Třinec radoval znovu. Vrána po průniku po pravé straně našel ideálně Růžičku, který zakončil do odkryté branky. Za další 52 sekund už to bylo 3:0. Gernát obral v obranném pásmu o puk Petružálka, přečíslení zakončil sám přesnou střelou z levého kruhu.

Litvínov nabízel soupeři šance dál. Zvýšit mohl z dalšího úniku Svačina, ale Janus zasáhl. V 18. minutě mu při Trávníčkově vyloučení pomohla k pravá tyč.

Ve 23. minutě se opět snadno dostal do dobré střelecké pozice na levém kruhu Svačina, vymetl protější horní roh a Janus přenechal své místo v brankovišti Petráskovi.

Domácím se nepodařilo zkorigovat skóre v první přesilovce při trestu Ondřeje Kovařčíka. Petrásek zase odolal při trestech Trončinského a Trávníčka, přičemž druhé oslabení zkrátil Hrňův faul. V 39. minutě měl největší šanci domácích v utkání Jurčík, ale Hrubec držel čistý štít.

V úvodu závěrečného dějství nepřekonal po Petružálkově přihrávce třineckého gólmana ani Mikúš. Hrubec si poradil i s Jurčíkovou střelou. Do dalších šancí ale Třinec domácí nepouštěl a bez problémů si pohlídal bezpečný náskok.

V 54. minutě po Vránově přihrávce dovršil výsledek kanonýr Růžička. Litvínov se nedokázal prosadil ani v 94 sekund trvající přesilové hře pěti proti třem.

Ohlasy trenérů

Milan Razým (Litvínov): "Dnes to bylo utkání jednoho týmu, my jsem snad do něj ani nenastoupili. Před dvěma dny (v Olomouci) jsme celý zápas prohrávali, dotahovali a kluci o to bojovali. Nechci nějak dnes snižovat výkon hostů, kteří byli jednoznačně lepší, ale nedovedu si to vysvětlit, jak jsme dnes do zápasu vstoupili. My jsme udělali všechno obráceně, než jak jsme si řekli. Dělali jsme přesně to, čeho jsme se chtěli vyvarovat. Nedělám to, abych pomlouvat hráče, radši to nebudu hodnotit vůbec. Jen nezbývá než se omluvit našim fanouškům. Já se prvně v životě stydím za to, co jsme předvedli."

Václav Varaďa (Třinec): "Chtěl bych hráčů poděkovat za odvedený výkon, který byl samozřejmě podpořený první brankou. V posledních utkáních jsme rychle inkasovali a to nás ve hře sráželo. Dnes si kluci výkonem zasloužili vyhrát. Vytvořili jsme si spoustu dalších příležitostí, které zůstaly bez odezvy. Po těžkých utkáních, ve kterých jsme padli, je to pro nás další dobrý krok směrem kupředu. Věříme, že to hráčům také pomůže a získají zase sebevědomí, které bylo nalomené a v některých fázích minulých utkání nám chybělo."

SESTŘIH: Litvínov - Třinec 0:5. Oceláři po třech domácích prohrách zabrali
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 07:29. Raška II, 08:29. Martin Růžička, 09:21. Gernát, 22:43. Svačina, 53:17. Martin Růžička

Sestavy

Domácí: Janus (23. Petrásek) – L. Doudera, Ščotka, Trončinský, Březák, Graborenko, Šesták, Strejček – Petružálek (A), M. Hanzl, Trávníček (C) – Válek, V. Hübl (A), F. Lukeš – Kašpar, J. Mikúš, Jurčík – Helt, Svoboda, M. Havelka.

Hosté: Hrubec (Kantor) – Gernát, Roth, Galvinš, D. Musil, M. Adámek, Matyáš – Svačina, P. Vrána, Martin Růžička (A) – Dravecký (A), Marcinko (C), Hrňa – Werek, Polanský, Novotný – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Raška II.

Rozhodčí

Pešina, Horák – Špůr, Ganger

Stadion

ZS I.Hlinky Litvínov

Návštěva

3 167 diváků


Zkázu Pirátů řídil hattrickem Szturc

I bez nadále zraněné brankářské jedničky Bartošáka odehrály Vítkovice takřka idylický zápas. Už v čase 3:42 vedly 3:0 a o výsledky bylo vzhledem k odevzdanosti soupeře v podstatě rozhodnuto.

Domácí vměstnali úvodní tři branky do pouhých 76 vteřin. Sztruc nejprve pohotově usměrnil za Petersova záda Výtiskovu ránu od modré čáry a o 50 sekund později tentýž hráč nadvakrát zakončil rychlý brejk. Vzápětí Gregorc křížným pasem vyzval Lva, který bez přípravy z úhlu zavěsil pod břevno a Peterse vyhnal na střídačku.

Vítkovice si po sérii venkovních nezdarů na špatně hrajících Pirátech dokonale zchladily žáhu. Ojedinělou příležitost za stavu 0:3 promarnil Koblasa a ve 13. minutě naopak Schleiss z druhé vlny přesnou střelou pohotově dokončil další ofenzívu Vítkovic.

Vítkovice utěšeně zvyšovaly vedení i ve druhé části. Hostům nepřála ani štěstěna, Knot si ve 27. minutě srazil Trškovo nahození do vlastní branky. Pak znovu vynikl i domácí brankář Dolejš, který zmařil Vantuchovo sólo.

Ke konci druhé části už byli Piráti na ručník. Tybor se zmocnil odraženého puku a přidal šestou branku, poté hattrick završil Szturc, který ujel v oslabení a poslal puk mezi Pavlátovými betony posedmé do chomutovské sítě.

Dolejš po Knotově ráně ochránil svou nulu i s přispěním tyčky, zatímco na druhé straně zachytil odražený kotouč před Pavlátem Zdráhal a skóroval poosmé.

Chomutov se blížil potupné desítce, v 50. minutě ji na pár okamžiků Pavlát oddálil chyceným trestným střílením Tybora. Jenže hned v dalším střídání vypálil zápěstím Olesz a chomutovský gólman máchl do prázdna.

Ač Vítkovice dohrávaly v euforii, volání publika po desítce nenaplnily. Nakonec i Dolejš přišel o čisté konto, když ho v 52. minutě překonal Tomica. Piráti si ale i tak připsali nejvyšší porážku v sezoně.

Ohlasy trenérů

Jakub Petr (Vítkovice): "Věděli jsme o povedených výsledcích Chomutova z poslední doby. Téměř po měsíci jsme hráli doma a v návaznosti na špatné výsledky venku k tomu dnes mužstvo přistoupilo zodpovědně. Úvodní góly nás uklidnily. Cením si, že i za rozhodnutého stavu si hráči plnili své povinnosti. Z naší strany povedený výkon. Jsme spokojený, že hráči nepolevili v koncentraci a mužstvo tím nejlepším způsobem zareagovalo na laxně odehraný zápas ve Zlíně."

Jan Šťastný (Chomutov): "Přijeli jsme v den zápasu s cílem navázat na dobré výkony z předešlých utkání. Bohužel to vzalo za své po třech čtyřech minutách, kdy jsme prohrávali 0:3. Reagovali jsme výměnou gólmana, což ale nepomohlo. Náš výkon byl dneska katastrofální, nezvládli jsem to. Nechci se vymlouvat na nějaké věci. Vypadli nám čtyři obránci a dva útočníci a v tom složení to má na tým fatální dopad, což se dneska potvrdilo. Dneska jsme nebyli konkurenceschopní. Vítkovice vyhrály zaslouženě. My se musíme zmobilizovat na důležité utkání s Pardubicemi."

SESTŘIH: Vítkovice - Chomutov 9:1. Debakl Pirátů řídil hattrickem Szturc
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 02:26. Szturc, 03:16. Szturc, 03:42. Lev, 12:53. Schleiss, 26:46. Trška, 35:01. Tybor, 37:20. Szturc, 47:46. P. Zdráhal, 50:01. Olesz

Hosté: 51:08. Tomica

Sestavy

Domácí: Dolejš (Piták) – Výtisk (A), Trška, Šidlík, Gregorc, D. Krenželok, Hrabal, Černý – Olesz (C), Lev, Dej – Schleiss, O. Roman, Tybor – D. Květoň, Poletín, Szturc (A) – Kucsera, Š. Stránský, P. Zdráhal.

Hosté: Peters (4. Pavlát) – Trefný, Knot, L. Kovář, Buchtela, Dietz, Blaha, D. Zeman – Sklenář, V. Růžička (A), Duda – Tomica (C), Vantuch, Klhůfek – Koblasa, Raška I, J. Stránský – Marjamäki, Chlouba, J. Havel.

Rozhodčí

Šír, Kika – Lederer, Polák

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

3 723 diváků


Kometa bez Muellera pálila slepými

Kometa se musela obejít bez nemocného Muellera a od prvních minut bylo znát, jak moc jí nejlepší extraligový střelec chybí. Brno se sice v úvodu pokusilo o nápor, ale vzešel z něj pouze jeden nevýrazný pokus Erata, který ani střelou nebyl.

Hradec brzy začal využívat okénka ve hře domácích. První varování přišlo v šesté minutě, kdy Smoleňákova teč orazítkovala tyč. Vedoucí gól Východočechů padl v přesilové hře, kdy Cingel hledal před brankou volného spoluhráče, ale puk po nešťastné teči Michálka a zásahu Čiliaka skončil v síti.

O 62 vteřin později si první slabší chvilku v brněnském dresu vybral Čiliak, z téměř nulového úhlu jej prostřelil Smoleňák. A kdyby v závěru třetiny proměnil sólo Chalupa po chybě Štencela, mohlo být pro Brno, které v první třetině ani jednou nevystřelilo na branku, ještě hůř.

Do druhého dějství nastoupila Kometa jako vyměněná a to nejen proto, že do prvního útoku se místo Malleta posunul Erat. Brno zvýšilo důraz i rychlost, tlačilo se do branky a s tím přicházely i střelecké příležitosti.

Do slibných šancí se dostali Erat, Holík i Dočekal, ale jistý Maxwell se nenechal zaskočit. V pohodě hrající Hradec ustál brněnský nápor, vymanil se z tlaku a hájil dvoubrankové vedení.

Stejný ráz měla i třetí třetina. Hradec postavil na modré čáře těžko prostupný val, přes nějž se Kometa prosazovala jen velmi těžko. Tím pádem se také nedostávala do šancí. Střeleckého zmaru dosáhla Kometa v přesilovce, místo gólu naděje přišla trefa Smoleňáka, čímž bylo rozhodnuto.

Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný (Kometa): "Začali jsme aktivně, ale bez střelby. Zápas ovlivnily dva nešťastné góly, i po nich jsme ale měli možnost s výsledkem něco udělat. Měli jsme výbronou desetiminutovku, ale bez gólu. Třetí třetina byla z naší strany křeč, nepomohli jsme si ani v přesilovkách. Hradec si výsledek pohlídal a musím mu pogratulovat k vítězství. Nám citelně chyběl Peter Mueller, náš nejlepší střelec."

Tomáš Martinec (Mountfield HK): "Kometa vstoupila do zápasu dobře a my jsme byli rádi, že jsme nedostali gól. Pak se to otočilo naší brankou v přesilovce a brzy po ní přišel šťastný druhý gól. Byli jsme na koni, měli jsme další šance na odskočení. Hodně nás podržel Maxwell, ve třetí třetině jsme ustáli oslabení a když jsme dali třetí branku, už jsem věděl, že máme vyhráno. Tým si zkušeně pohlídal výsledek, smekám před hráči. Někteří hráči jako Koukal a Dragoun museli odstoupit pro zranění, dohrávali jsme na pár lidí, ale soudržný výkon nám přinesl vítězství."

SESTŘIH: Kometa Brno - Mountfield HK 0:3. Smoleňák dvěma góly zařídil výhru
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 10:50. Cingel, 11:52. Smoleňák, 53:50. Smoleňák

Sestavy

Domácí: Čiliak (Jekel) – Barinka, O. Němec (A), Gulaši, Z. Michálek, Štencel, Bartejs, Malec – Zaťovič (A), P. Holík, Mallet – Orsava, Hruška, M. Erat – Dočekal, L. Čermák (C), Vondráček – Plášek ml., Kusko, Köhler.

Hosté: Maxwell (J. Pavelka) – Linhart (A), Zámorský, Cibulskis, Nedomlel, Rosandić, F. Pavlík, Graňák (C) – M. Chalupa, Koukal, Smoleňák – R. Pavlík, Cingel, Vincour – Miškář, Rákos (A), Vopelka – Dragoun, Kukumberg, Poppel.

Rozhodčí

Bejček, Hejduk – Klouček, Špringl

Stadion

DRFG arena

Návštěva

7316 diváků


Obrat Tygrů odstartoval Zachar

Energie šla do utkání s šestnáctiletým Bednářem v brance a hosté začali zostra. Will tak musel hned v úvodu likvidovat gólovou šanci Kohouta. Poté dostali Bílí Tygři možnost přesilové hry, sehráli ji však velmi špatně. Nejenže Bednáře vůbec neohrozili, ale navíc sami inkasovali. Šmída obral o kotouč napadající Gríger a nadvakrát překonal Willa.

Odpovědět mohl hned vzápětí Redenbach, Bednář si připsal první ostrý zákrok. V 8. minutě už ale bylo vyrovnáno, výstavní střelou přes obránce se prosadil Zachar. Následně hráli Bílí Tygři další přesilovku, největší šance ale měli opět hosté. Hned dvakrát se do samostatného úniku dostal Flek, ani v jednom případě ale na Willa nevyzrál.

Do vedení tak šli po rychlém brejku domácí. Zachar našel mezi kruhy Krenželoka, který procedil kotouč mezi Bednářovy betony.

Druhá část příliš hokejové krásy nenabídla. Hra byla plná nepřesností a odehrávala se převážně ve středním pásmu. Do výraznější šance se dostal pouze Hudáček, jenž ale Bednáře nepřekonal. Na druhé straně pak nadělala Willovi problémy ostrá rána Podlipnika.

Skóre utkání se znovu pohnulo až v závěru druhé třetiny. V početní výhodě těžil z kombinace Filippiho s Lencem osamocený Hudáček a Liberec vedl o dvě branky.

Na tříbrankový rozdíl mohl zvýšit Lenc, tváří v tvář Bednářovi ale neuspěl. Západočeši se mohli dostat zpátky do hry v přesilovce, Plutnarovu dělovku však lapil spolehlivý Will. Následně se do brejku dostal Gríger, ani on ale svým blafákem Willa nepřekonal. Poté zahrozili také Severočeši, Lence ale znovu vychytal Bednář. Karlovarští se poté ještě pokusili o závěrečný nápor při hře bez brankáře, Liberec už si však své vítězství zkušeně pohlídal.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (Liberec): "Zápasy s Karlovými Vary jsou jako přes kopírák. Je to hodně bruslivý, odolný a organizovaný tým. Očekával jsem zápas nahoru dolů, což se bohužel nestalo. Zápas byl rozkouskovaný a úplně ztratil tempo. V hale bylo nejvíce slyšet pískání kvůli přerušování hry a urážky hostujícího trenéra. Za mě měl zápas špatnou kvalitu, ale jsou to pro nás zlaté tři body."

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Do utkání jsme vstoupili velmi dobře. Hráli jsme organizovaně a vytvářeli jsme si dobré příležitosti, které jsme ale nedokázali proměnit. Udělali jsme dvě chyby při střídání a domácí nás za to nekompromisně potrestali. Třetí gól pak přidali v přesilovce a ukázali svou sílu a zkušenost. V improvizované sestavě jsme však předvedli velmi dobrý a bojovný výkon, za který se nemusíme stydět."

SESTŘIH: Liberec - Karlovy Vary 3:1. Tygři zvládli obrat, Energie prohrála pošesté v řadě
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 07:58. M. Zachar, 13:27. L. Krenželok, 39:45. L. Hudáček

Hosté: 04:14. Gríger

Sestavy

Domácí: Will (Schwarz) – Stříteský, Derner, T. Hanousek, Šmíd, Doherty, Ševc (A), Kolmann – Lenc, L. Hudáček, Birner – Ordoš (C), P. Jelínek, L. Krenželok – Lakatoš, Filippi, Valský – M. Zachar, Redenbach, J. Vlach.

Hosté: Bednář (Kašpar) – Šenkeřík, Plutnar, Kozák, Eminger (C), M. Rohan, Podlipnik, Šafář (A) – Flek, Gríger (A), T. Rachůnek – Kohout, R. Vlach, J. Černý – Gorčík, T. Mikúš, Křemen – Šik, Kverka, Stloukal.

Rozhodčí

Hribik, Pavlovič – Jindra, Zíka

Stadion

Home Credit Arena, Liberec

Návštěva

5 454 diváků


Dynamo skolil gól Radima Zohorny

Mladá Boleslav do zápasu vstoupila výborně a během pěti minut ujížděli na pardubickou branku Šťastný a dvakrát Zohorna, ale Kacetl držel bezbrankový stav. Další tutovou šanci nevyužil osamocený Němeček. Dynamo zahrozilo jen nedotaženým únikem Sýkory, a tak v 18. minutě šli boleslavští hráči zaslouženě do vedení, když se s trochou štěstí trefil na bližší tyč Skalický.

Dynamo srovnalo ve 24. minutě po velmi pohledné kombinaci, kdy se do zakončení dostal Eklund a kličkou překonal Růžičku. Zcela otočit stav pak mohli při oslabení Dušek a především Porseland, jehož samostatný únik boleslavský brankář zneškodnil. Pardubičtí si však především nepohlídali závěr boleslavské přesilovky, odešli střídat a rychlý protiútok proměnil střelou z mezikruží Kovačevič.

Po klidné pasáži se do šance prodral Machala, ale Růžičkovu branku minul, na druhé straně přestřelil Látal. Mladá Boleslav sice nevyužila ani jednu se svých pěti přesilových her, Dynamo naproti tomu hrálo jen jednu, přesto 41 vteřin před druhou sirénou utekla do dvoubrankového vedení. Další protiútok úspěšně zakončil na brankovišti důrazný Zohorna.

Pardubice dokázaly rychle odpovědět. Ve 43. minutě vybojoval Ihnacak puk a Sýkora rychlou střelou z prostoru před brankou vrátil Dynamo do hry. Jenže od té chvíle měli domácí hráči utrum, jejich optická převaha k vážnějším šancím nevedla. V 54. minutě pak čtvrtým gólem po hezké akci definitivně rozhodl Šťastný. Minutu před koncem ještě Klepiš trefil prázdnou branku a upravil na konečných 5:2.

Ohlasy trenérů

Ladislav Lubina (Pardubice): "Boleslav je tým, který dobře bruslí, což se projevilo zejména v první třetině, kdy jsme zaostávali. Když už se nám podařilo ve druhé třetině vyvarovat faulů, tak jsme udělali technické chyby jako vyhození puku a špatné střídání, kvůli čemuž jsme se dostávali pod tlak. Oslabení jsme sice ubránili, ale na konci jednoho přimrzl jeden hráč na střídačce, takže jsme chvíli hráli ve třech a inkasovali. Jsem zklamaný, že jsme se z nedělního zápasu neoklepali a nezískali nějaký bod. Je to zase námět na další zamyšlení."

Miloslav Hořava (Mladá Boleslav): "Věděli jsme, že Pardubice hrály v poslední době dobře, porazily Spartu a remizovaly s Brnem, což není náhoda. Zápas byl poznamenaný obrovskou únavou všech hráčů, což bylo na ledě znát, úroveň nebyla taková. Jsme hrozně rádi za tři body."

SESTŘIHY: Pardubice - Mladá Boleslav 2:5. Bruslařům vystřelil tři cenné body Radim Zohorna
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 23:20. Eklund, 42:41. P. Sýkora

Hosté: 17:35. Skalický, 29:36. Kovačevič, 39:50. R. Zohorna, 53:17. Šťastný, 58:53. Klepiš

Sestavy

Domácí: Kacetl (Klouček) – Porseland, Eklund, Schaus, Mikuš, Holland, Cardwell, J. Zdráhal – L. Horký, Mandát, Machala – Hovorka, Bubela, Rolinek – P. Sýkora, Ihnačák, Marosz – Koffer, Poulíček, Dušek.

Hosté: J. Růžička (Krofta) – Pláněk, Bernad, Kurka, Kotvan, Kovačevič, Dlapa, Němeček – Vondrka, Klepiš, Skalický – Šťastný, Žejdl, Pabiška – Látal, P. Musil, R. Zohorna – P. Kousal, T. Knotek, Flynn.

Rozhodčí

Mrkva, Pražák – Bryška, Frodl

Stadion

ČSOB Pojišťovna ARENA

Návštěva

5588 diváků


Pražany srazil mladičký Hlaváč

Olomouc otevřela skóre ve čtvrté minutě. Obránce Blain zastavil unikajícího hráče hostů nedovoleně a rozhodčí nařídil trestné střílení. Irgl se jel pomalu, několikrát zamíchal s pukem a bekhendem vyzrál na brankáře Sedláčka. Opora hostů si tak připsala dvacátou trefu v sezoně.

Vzápětí se ale Irgl nechal vyloučit, jenže svěřenci trenéra Uweho Kruppa si v přesilové hře vážnější příležitost nevypracovali.

Domácí vyrovnali ve 12. minutě zásluhou premiérové extraligové trefy Silla. Kanadský útočník si sjel na zadní mantinel pro puk, obkroužil branku a bekhendovou střelou pokořil gólmana Konráda.

Hanáci si vzali vedení zpátky ve 23. minutě, kdy Hlaváč vypálil od modré a Sedláček inkasoval podruhé. Sedmnáctiletý slovenský bek skóroval stejně jako Sill poprvé v sezoně i v extraligové kariéře. Zatímco ale Sill dnes hrál 42. zápas, Hlaváč nastoupil počtvrté.

Největší akce Sparty ve druhé třetině se paradoxně zrodila v oslabení. Švrček promáchl puk a Buchtele se dostal do samostatného úniku, nedokázal však přesně zamířit a nastřelil pouze Konráda. Za promarněnou šanci domácí vzápětí pykali. Hanáci vystihli ve středním pásmu špatnou rozehrávku Sparty a rychlé přečíslení zakončil střelou z pravého kruhu Ostřížek.

Na přelomu druhé a třetí části si domácí znovu zahráli v početní výhodě, ale ani tentokrát ji nesehráli úspěšně. Sparťané si v závěrečné dvacetiminutovce nedokázali vytvořit žádný tlak a Olomouc tak navázala na listopadový triumf v O2 areně (6:4).

Ohlasy trenérů

Uwe Krupp (Sparta): "Gratuluji Olomouci, bylo to těžké utkání. Ve vzájemných zápasech pokaždé vyhrál hostující tým. Nezačali jsme dobře. Po čtyřech minutách bylo proti nám trestné střílení, a když hned od začátku ztrácíte proti mužstvu jako je Olomouc, tak jste v těžké pozici. Celkově vzato byla Olomouc o trochu silnější v soubojích, proměňovala lépe šance a byla o kousek lepší. Chtěli jsme hrát velmi dobře, ale Olomouc byla o něco silnější. Nikdo neřekl, že situace, ve které jsou všechny týmy, bude jednoduchá. Máme pár dnů volna a pak jedeme do Zlína. Musíme se na něj připravit."

Zdeněk Moták (Olomouc): "Podali jsme vysoce kvalitní, organizovaný a zodpovědný výkon. Celý zápas jsme víceméně vedli a ani ve třetí třetině, kdy už Sparta hodně tlačila, tak jsme ji nepustili do žádné šance. Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě."

SESTŘIH: Sparta - Olomouc 1:3. Mora si z Prahy odvezla plný počet bodů
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 11:38. Sill

Hosté: 03:37. Irgl, 22:55. Hlaváč, 32:52. Ostřížek

Sestavy

Domácí: J. Sedláček (Machovský) – Tomáš Dvořák, Košťálek, Piskáček (C), T. Voráček, Kalina, Blain, Delisle – Beran, Sill, Smejkal – Jarůšek, Klimek, Roberts Bukarts – Buchtele, Pech (A), Forman (A) – Kudrna, Klíma, Rousek.

Hosté: Konrád (Lukáš) – Vyrůbalík (C), J. Galvas, Švrček, Dujsík, Ondrušek (A), Hlaváč – Ostřížek, J. Knotek (A), Jergl – Burian, Strapáč, Irgl – Laš, Skladaný, Mráz – J. Káňa, Handl, V. Tomeček.

Rozhodčí

Jeřábek, Hodek – Brejcha, Malý.

Stadion

O2 arena, Praha 9 (Libeň)

Návštěva

6 481 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 3 5 14 170:125 101
2. Třinec 52 30 3 3 16 153:117 99
3. Plzeň 52 26 7 6 13 178:116 98
4. Mountfield 52 25 6 6 15 147:125 93
5. Brno 52 23 7 5 17 149:133 88
6. Olomouc 52 24 3 7 18 127:136 85
7. Vítkovice 52 24 4 3 21 142:131 83
8. M. Boleslav 52 25 3 1 23 128:118 82
9. Zlín 52 22 3 5 22 143:144 77
10. Sparta 52 20 7 2 23 140:140 76
11. Litvínov 52 20 5 1 26 128:147 71
12. K. Vary 52 13 4 6 29 125:155 53
13. Chomutov 52 13 3 5 31 116:174 50
14. Pardubice 52 9 2 5 36 102:187 36

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud