2. dubna 2019 • 16:57

Chomutov platí pokutu. Hrál písničku o blbci a ukázal sudího na kostce

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový klub Piráti Chomutov dostal od disciplinární komise extraligy pokutu ve výši 20 tisíc korun za zneužití multifunkční videokostky v pátečním utkání 1. kola baráže o účast v nejvyšší soutěži proti Kladnu. Provinění se dopustil tím, že po faulu na útočníka Vladimíra Růžičku z 25. minuty pustil záběry hlavního rozhodčího a doprovodil je nevhodně hudbou.



Za zákrok na unikajícího Růžičku za bezbrankového stavu byl potrestán Petr Hořava dvouminutovým trestem za hákování. Na videokostce se pak podle vyjádření disciplinárky objevily záběry hlavního rozhodčího, doprovázené částí textu písně Řiditel autobusu.

Blbec je blbec a blbcem zůstane, někdo má krátký nohy, někdo dlouhý vedení...
Blbec je blbec a blbcem zůstane, když máváš předpisy, tak měl bys je znát

"Přesto, že klub předložil na vyzvání pouze záznam v nízké kvalitě rozlišení a bez zvukové stopy, přestupek je z televizního záznamu utkání zřejmý," uvedl předseda disciplinární komise Viktor Ujčík v tiskové zprávě. Klub podle něj jednoznačně porušil zásady fair play, keré vyžadují respekt vůči všem účastníkům utkání.

Klub se provinil proti ustanovení herního řádu extraligy, který zakazuje "takové použití videokostky, které by podrývalo autoritu a narušovalo roli rozhodčích, podněcovalo divácké násilí a projevy nesportovního chování, případně k nim vytvářelo záminky."

Ujčík také uvedl, že komise rozhodčích Českého svazu ledního hokeje potvrdila, že hlavní rozhodčí postupoval vzhledem k plnohodnotnému zakončení akce zcela správně, když předchozí faul potrestal menším trestem, nikoli trestným střílením.

SESTŘIH: Chomutov - Kladno 2:0. Peters byl nepřekonatelný, výhru trefil Sklenář
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud