3. ledna 2020 • 21:20

SESTŘIHY: Hradec - Kometa 2:1p. Kladno ukončilo Liberci dlouhou šňůru

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté extraligového nováčka Kladna v 33. kole porazili (2:0) Liberec, který předtím bodoval šestnáctkrát za sebou. Poslední Pardubice prohrály se Zlínem 1:4, Plzeň udolala po nájezdech Olomouc 3:2. Hradec Králové v souboji ambiciózních klubů, jimž zatím sezona nevychází podle představ, přehrál brněnskou Kometu 2:1 po prodloužení.



Zlín přehrál Pardubice, Köhler má dva góly

Hokejisté Zlína zdolali ve 33. kole extraligy doma poslední Pardubice 4:1 a slavili výhru ve vzájemných zápasech podeváté za sebou. Dvěma góly se na pátém vítězství Beranů z posledních šesti zápasů podílel útočník Bedřich Köhler. Dynamo si připsalo šestou prohru z uplynulých sedmi duelů.

Zlín v minulých dvou domácích kláních vstřelil celkem 14 gólů a i tentokrát začal náporem. Skóre se však Beranům ze začátku otevřít nepovedlo. Hosté měli svou možnost po chybné rozehrávce Freibergse, jenže Kašík byl úspěšnější jak při první střele, tak při dorážce Kusého.

SESTŘIH: Zlín - Pardubice 4:1. Berani porazili Dynamo podeváté v řadě
Video se připravuje ...

V polovině úvodní části hrálo Dynamo oslabení, Berani vykombinovali dobrou akci, na jejímž konci pálil Ferenc, ale pouze do Kacetla. Ve 13. minutě už však domácí šli do vedení, když Řezníčkův pokus tečoval úspěšně Köhler. Za 65 sekund měli Východočeši už dvoubrankové manko. Přesilovkovou akci po ose Šlahař, Okál zakončil do prázdné branky Honejsek.

Pardubicím se podařilo dostat zpět do hry po sedmi minutách prostředního dějství, kdy sice Kašík nejdříve odolal, nakonec ale přeci jen Kolář dostal kotouč za brankovou čáru.

Zlín - Pardubice: Po Okálově přihrávce zvýšil v přesilovce Honejsek, 2:0
Video se připravuje ...

Zlínu vrátil šest sekund před koncem druhé třetiny dvoubrankové vedení Köhler. Při přečíslení dva na jednoho překvapil nejen Kacetla, zakončení vzal na sebe a nekompromisní ránou příklepem poslal puk na bližší tyčku. Zároveň se touto brankou Köhler dostal na desáté místo historické tabulky zlínských střelců, doposud jich ve žlutomodrém dresu obstaral 120.

Ve 46. minutě si Dynamo zahrálo první početní výhodu, přičemž snížit v ní mohl Látal, jenž ale selhal, když z bezprostřední blízkosti místo do prázdné branky pálil do boční sítě. Podobnou možnost měl o chvíli později na druhé straně při vyloučení právě Látala také Ferenc, ani on však ukazatelem stavu nepohnul. Beranům to ale vadit nemuselo, při power play Pardubic dal razítko na jejich výhru Fryšara.

Ohlasy trenérů:

Robert Svoboda (Zlín): „Nebyl to jednoduchý zápas. Pardubice vůbec nehrají špatně a mají šikovné hráče s dobrým pohybem. Rozehráli jsme zápas dobře, pomohli jsme si gólem v přesilovce, i když z těch jsme mohli klidně vytěžit i víc, hráli jsme je dnes fakt dobře. Ve druhé třetině jsme inkasovali a změnil se obraz hry, zlomila to ale branka šest vteřin před koncem druhé třetiny. Bylo to 3:1, tým si zase věřil. Určitě stojí za zmínku to, že Kašík zachytal velmi dobře. Přišli jsme o útočníka Ondráčka a obránce Buchtu, uvidíme, jak to bude vypadat. Snad bude možnost si vypomoct hráči z Přerova, máme úzký kádr."

Michal Mikeska (Pardubice): „Chtěli jsme se soustředit na první třetinu, aby byla dobrá. Věděli jsme, že v ní umí Zlín vyvinout velký tlak, z čehož plynou přesilové hry. Chtěli jsme hrát zodpovědně ze třetiny, jednoduchý hokej na brejky, ale bohužel jsme první třetinu, skoro jako vždy, prohráli 0:2. Měli jsme v ní tři vyloučení, nedaří se nám držet hru v nějakých kolejích, hrát jednoduše a týmově. Potom přišlo vzepětí, dostali jsme se na kontakt. Věřili jsme ve druhé třetině ve srovnání, ale po opakované hrubé chybě jsme dostali branku na 3:1, takže tlak byl zase pryč. Nepovedla se nám ani power play. Hra je pořád stejná, nejde nám to, chybí v ní jednoduchost a účelnost."

Góly

Domácí: 12:59. Köhler, 14:04. Honejsek, 39:53. Köhler, 58:31. Fryšara

Hosté: 26:50. J. Kolář

Sestavy

Domácí: Kašík (Huf) – Nosek (A), Žižka (C), Ferenc, Freibergs, Řezníček, M. Novotný, Buchta – J. Ondráček, Fořt, Kubiš (A) – Šlahař, Honejsek, Köhler – Claireaux, Fryšara, Dufek – Okál, P. Sedláček, Popelka.

Hosté: Kacetl (Kantor) – J. Zdráhal, J. Kolář (C), Holland, Eklund, T. Voráček, Mikuš, Ivan – Tybor, Mandát (A), Svačina – Machala, Poulíček (A), Harju – Látal, Jenyš, D. Kindl – M. Beran, R. Vlach, Kusý.

Rozhodčí

Kika, Miroslav – Ondráček, Špůr

Stadion

Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín

Návštěva

5429 diváků

Kladno ukončilo Liberci dlouhou bodovou sérii

Hokejisté Liberce prohráli v 33. kole extraligy v Kladně 0:2, vyšli poprvé po 16 zápasech bodově neprázdno a promarnili šanci na posun do čela tabulky zpět před Spartu. Rytíři zabrali po dvou prohrách. O góly se postarali během 37 sekund v 18. minutě Petr Vampola a Marek Hovorka. Brankář Denis Godla udržel podruhé v sezoně čisté konto.

Do sestavy Bílých Tygrů se po zranění poprvé od 8. prosince vrátil ofenzivní lídr Michal Birner, v obraně si odbyl premiéru v extralize Vratislav Kunst. Za Kladno nastoupil podruhé v sezoně na střídavý start z prvoligové Slavie útočník Petr Vampola, mistr světa z roku 2010, který pomohl Rytířům loni k návratu do extraligy. Kladno se muselo opět obejít bez Jaromíra Jágra.

SESTŘIH: Kladno - Liberec 2:0. Godla vynuloval rozjeté Bílé Tygry
Video se připravuje ...

Bílí Tygři v úvodu měli převahu, ale Godla si poradil se šancemi Hudáčka či Birnera. Domácí měli možnost po faulech Hudáčka a Lence hrát dvě přesilové hry, ale ani jedna se jim nepovedla.

V 18. minutě jen krátce poté, co se sami ubránili v prvním oslabení, se domácí radovali. Nash vyslal do úniku Vampolu, který z pravého kruhu zamířil přesně k protější tyči. V zápětí po Strnadově akci vypíchl Hrachovina puk hokejkou jen před Hovorku, který v sedmém zápase po návratu do Kladna vstřelil první branku.

V druhém dějství Rytíři dlouho nepouštěli Liberec do šancí a sami mohli zvýšit při Bulířově trestu, ale Hrachovina Nashovu střelu kryl. Liberec si postupně začal vytvářet příležitosti, Godla však Rytíře držel. Nedovolil skórovat osamocenému Hudáčkovi, poradil si s Kotvanovou ránou v přesilové hře a před druhou pauzou vleže pravým betonem zastavil velkou možnost Krenželoka.

Hokejisté Komety se radují z gólu proti Hradci Králové
Hokejisté Komety se radují z gólu proti Hradci Králové

Liberec dohrával od 45. minuty bez útočníka Jelínka, který dostal za faul na Machače trest na pět minut a do konce utkání. Rytíři sice dlouho početní výhodu neproměnili, ale nadále se úspěšně bránili, při pobytu Melky a Hajného na trestné lavici i 27 sekund ve třech proti pěti. Na stavu už nic nezměnila ani závěrečná power play hostů.

Ohlasy trenérů:

David Čermák (Kladno): „Byl to třetí zápas proti Liberci a první dva byly úplně rozdílné. Doma jsme byli aktivní a vyhráli jsme. V Liberci jsme nehráli dobře, protože jsme nebruslili. Chtěli jsme navázat na výkon z prvního zápasu. To se nám podařilo. Liberec je samozřejmě velmi kvalitní tým, takže nás místy přehrával, ale i my jsme si vytvořili šance. Musím všechny kluky pochválit, obzvláště našeho brankáře Denise Godlu. Jarda Jágr trénuje, ale čekáme, až se rozhodne, že je úplně stoprocentně připravený."

Patrik Augusta (Liberec): „Utkání jsme nezačali vůbec špatně. Byli jsme relativně aktivní a byli jsme na kotouči. Bohužel naše zakončení bylo laxní. Měli jsme šance, se kterými jsme měli naložit lépe. To nás potom stálo to, že se od nás štěstí odklonilo. Utkání rozhodly dvě darované rychlé branky v jedné minutě. Pak už jsme to tlačili do kopce. Měli jsem spoustu střel, ale naše zakončení dnes nemělo parametry na to, abychom mohli dát gól. Proto jsme prohráli."

Góly

Domácí: 17:23. Vampola, 18:00. Hovorka

Hosté:

Sestavy

Domácí: Godla (Cikánek) – Nash, Austin, Kehar, Lakos, Barinka (A), Romančík, Zajíc – Redlich, Vampola, J. Strnad – Hovorka, Machač, Zikmund – Š. Bláha, Stach (C), Melka – O'Donnell, T. Kaut (A), Hajný.

Hosté: Hrachovina (Schwarz) – Šmíd (A), Knot, Derner, Kunst, Kotvan, T. Hanousek, Buchtela – Birner, Bulíř, L. Hudáček – A. Musil, Marosz, Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek (C), M. Zachar – Průžek, J. Vlach, Ordoš.

Rozhodčí

Jeřábek, Horák – Brejcha, Jelínek

Stadion

ČEZ stadion, Kladno

Návštěva

3 286 diváků

Plzeň vybojovala bonusový bod v nájezdech

Hokejisté Plzně zvítězili v utkání 33. kola extraligy v Olomouci 3:2 po samostatných nájezdech. Hanáci dvakrát dotáhli vedení hostů, o výhře Škody pak ale rozhodl útočník Vojtěch Němec. I do třetice tak ve vzájemných utkáních v sezoně vyhrál tým v pozici hosta.

Na začátku v přesilovce mohl skóre otevřít Irgl, ale Nahodilovu přihrávku před odkrytou branku netrefil. V zápětí v přesilovce nabídl Gulaš puk těsně před brankovištěm Mertlovi, toho však domácí gólman vychytal. Po chybě domácí obrany se kotouč odrazil před branku, kam se dostal Mertl a z bezprostřední blízkosti prostřelil Konráda.

SESTŘIH: Olomouc - Plzeň 2:3sn. Indiáni nakonec berou dva body z Hané
Video se připravuje ...

Do slibné pozice s pukem se prosadil i Irgl, jenže spadl. Do další útočné akce se dostala Olomouc, ta ale skončila posunutou brankou a dvouminutovým trestem pro Čerešňáka. Z přesilovky se domácím povedlo vyrovnat po střele Irgla: Frodl puk jen vyrazil a do odkryté branky ho dorazil Nahodil. V poslední minutě první třetiny ještě vystřelil Valenta, Frodl jeho střelu vyrazil.

Domácí druhou třetinu začali tlakem. Strapáč s Irglem šli do přečíslení dva na jednoho, Irgl ale pálil pouze do Frodla. Na opačné straně Gulaš nahrál Jankovi, ten sice při střele spadl, ale i tak jeho pokus skončil v brance domácích.

Olomouc zlepšila svou hru a okupovala útočné pásmo Plzně, ta hrozila většinou jen z protiútoků. Ani dvě přesilovky nepřinesli domácím vyrovnání. Po skončení druhé přesilovky se domácí dostali ještě do útočného pásma, kde od modré čáry střílel Valenta, jeho ránu tečoval Káňa a ta zapadla s přispěním tyčky do branky.

Olomouc - Plzeň: Jan Káňa nezištně tečoval Švrčkovo nahození a znovu srovnal, 2:2
Video se připravuje ...

V oslabení dokázali domácí Klimek s Knotkem ujet, ale Knotkovi se v rychlosti nepovedlo zakončit. Sám před Konrádem dostal puk Kantner, domácí brankář puk vyrazil. V přesilovce domácích se k zakončení dostal Irgl, Frodl chytil. Přesilovku měla i Plzeň, v ní se k zakončení dostal Gulaš, domácí brankář si opět poradil. O pár vteřin později byl v akci opět Gulaš, tentokrát si ale pomohl hákováním a dostal dvouminutový trest.

Ve třetí třetině nepadla branka a zápas pokračoval do prodloužení. V něm Knotek tváří v tvář Frodlovi zaváhal a branku netrefil. Ani střely Irgla a Gulaše v brance neskončily a tak o zápase rozhodovaly samostatné nájezdy. Ten rozhodující dal Němec, po něm uspěl na straně hostů ještě i Gulaš, zatímco domácí při všech čtyřech pokusech selhali.

Ohlasy trenérů:

Jan Tomajko (Olomouc): „Byli jsme aktivní, ale ve třetí třetině se to trochu srovnalo. Taky jsme měli určitý strach o výsledek, abychom zase neztratili zápas ve třetí třetině. Myslím si, že na tolik střel bychom měli dát víc gólů. Nájezdy jsou prostě loterie. Dnes nám to nevyšlo, ale jsme rádi za každý bod. I jeden je pro nás dnes úspěch."

Jiří Hanzlík (Plzeň): „První dvě třetiny byly jednoznačně v režii domácích, my jsme de facto jenom bránili. Všude byli domácí rychleji, vyhrávali osobní souboje, i poměr střel o tom jednoznačně hovoří. Z mého pohledu jsme ve třetí třetině hru srovnali, náš herní projev se zlepšil a můžeme být spokojení se ziskem dvou bodů. S Olomoucí míváme problémy v soubojích i s houževnatostí. Někdy se s tím popasujeme líp, někdy hůř, ale dneska jsme v tom domácím nestačili."

Góly

Domácí: 15:46. Nahodil, 38:55. J. Káňa

Hosté: 08:17. Mertl, 22:27. Jank, . V. Němec

Sestavy

Domácí: Konrád (Lukáš) – Švrček, Valenta, Ondrušek (A), Dujsík, Vyrůbalík (C), Jaroměřský, A. Rutar – Klimek, Nahodil, P. Musil – Burian, Strapáč, Irgl – Olesz, J. Knotek (A), Skladaný – Laš, J. Káňa, Handl.

Hosté: Frodl (Kolář) – Budík, Čerešňák, Pulpán (A), Vráblík, Jank, L. Kaňák – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – Malát, Kracík, Pour – Rob, V. Němec, P. Zdráhal – Straka, Kodýtek, Eberle.

Rozhodčí

Robin Šír, Zbyněk Kubičík – Jiří Gebauer, Michal Axman

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Hradec vyhrál potřetí za sebou, Kometu složil v prodloužení

Hokejisté Hradce Králové zdolali v 33. kole extraligy Brno 2:1 v prodloužení a vyhráli potřetí za sebou. Mountfield tak uspěl ve vzájemných zápasech poprvé po šesti porážkách. Za Kometu nastoupil poprvé po návratu z hostování ve Zlíně brankář Marek Čiliak a pomohl k zisku bodu 39 zákroky.

Čiliak hned od začátku ukazoval kvalitu - ale to stejné platilo také o Mazancovi na druhé straně. Vždyť Kometa hrála již od jedenácté vteřiny přesilovku. První útok, v němž zraněného Holíka nahradil zkušený Plekanec, se však neprosadil. Vincoura, ještě v prosinci hráče Hradce, totiž zastavil Mazanec.

SESTŘIH: Mountfield HK - Kometa Brno 2:1pr. Po krásné kombinaci rozhodl Smoleňák
Video se připravuje ...

Pro Brno to byla největší šance první třetiny, poté už byli aktivnější domácí. Jenže jim selhávala koncovka nebo naráželi na tradičně výborného Čiliaka. Radovan Pavlík vystřelil stejně jako Cibulskis či Lev vedle, Rosandič zase poslal puk do Čiliakovy lapačky. Nejvýraznější možnost první dvacetiminutovky měl na jejím konci Chalupa - ale Čiliak byl lepší.

Domácím nakonec pomohla změna stran a jednoduchost. Ve 21. minutě napálil puk od modré čáry útočník Cingel a gólman nezasáhl - kotouč prošel Čiliakovi pod betonem. Hradec byl stále lepší, jenže nebyl schopen přidat druhou branku. Možnosti přitom měl, jenže neskórovali ani ti nejzkušenější Smoleňák s Koukalem.

Mountfield HK - Kometa Brno: Smoleňák ukončil prodloužení po krásné kombinaci, 2:1pr.
Video se připravuje ...

Hosté v 53. minutě vyrovnali a prosadila se první formace. Puk napálil po buly kapitán Zaťovič, který tak dal už 20. gól v sezoně. Královéhradečtí měli poté obří šanci rozhodnout. Pět minut před koncem začali hrát minutu a půl trvající přesilovku pět na tři, jenže nebyli schopni skórovat. A vlastně se ani nedostali do větší šance.

Proto zápas dospěl do prodloužení. To však trvalo jen 29 vteřin. Domácí trenéři do něj nasadili první útok, tedy ani jednoho obránce, což se záhy projevilo. Kapitán Smoleňák zakončil skvělou akci a rozhodl.

Ohlasy trenérů:

Tomáš Martinec (Hradec Králové): „Myslím, že jsme byli aktivní, hodně jsme bruslili. Vytvořili jsme se spoustu šancí. Rozdíl ve skóre mohl být vyšší než 1:0. Kometa od poloviny zápasu ukázala svoji kvalitu. Čekala na brejky, které přišly, dostala se do šancí, ale nám pomohl v bráně Marek Mazanec. Nakonec jsme nezvládli standardní situaci, dostali jsme gól po buly. V zápase mohly rozhodnout nerovnážné stavy, ale nám přesilovky nešly. Na druhou stranu jsme hrály dobře oslabení, i když je Kometa v přesilovkách silná. V prodloužení jsme sehráli parádní akci, dali jsme krásný gól a myslím si, že o ten gól jsme byli lepší."

Kamil Pokorný (Brno): „První třetina byla v režii domácích. Byli aktivní, my jsme měli špatný pohyb. Byli dřív u odražených kotoučů a ve hře o dobrý výsledek nás udržel brankář Čiliak. Ve druhé třetině jsme sice dostali gól, ale naše hra se zvedla. Měli jsme tam desetiminutovku, kdy jsme byli aktivní. Bohužel jsme neproměnili samostatné nájezdy. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že chceme se zápasem něco provést. To se nám povedlo a myslím si, že za těch čtyřicet minut jsme si bod zasloužili."

Góly

Domácí: 20:50. Cingel, 60:29. Smoleňák

Hosté: 52:01. Zaťovič

Sestavy

Domácí: Mazanec (Š. Lukeš) – Cibulskis, Zámorský, Šalda, F. Pavlík (A), Nedomlel (A), Rosandić, Čáp – M. Chalupa, Cingel, Smoleňák (C) – Perret, Koukal, Jergl – Klíma, Lev, R. Pavlík – Paulovič, Dragoun, R. Pilař.

Hosté: Čiliak (Vejmelka) – Baranka, Mlčák, Pyrochta, Glover, Gulaši, Svozil, Malec (A) – Zaťovič (C), Plekanec (A), Mueller – Orsava, Hruška, Vincour – Dočekal, Rákos, Kucsera – Kunc, Kusko, L. Horký.

Rozhodčí

Svoboda, Pražák – Hynek, Ganger

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

5877 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 5 2 15 179:131 102
2. Třinec 52 27 4 4 17 163:125 93
3. Sparta 52 21 14 1 16 174:145 92
4. M. Boleslav 52 22 10 6 14 155:124 92
5. Plzeň 52 27 2 7 16 162:142 92
6. Brno 52 21 5 6 20 143:156 79
7. Olomouc 52 20 5 7 20 123:129 77
8. Mountfield 52 19 5 7 21 130:136 74
9. K. Vary 52 16 9 5 22 174:168 71
10. Zlín 52 19 4 5 24 151:151 70
11. Pardubice 52 16 3 10 23 121:160 64
12. Vítkovice 52 14 8 5 25 134:175 63
13. Litvínov 52 16 3 9 24 153:173 63
14. Kladno 52 16 3 6 27 130:177 60
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž
Kanadské bodování
Hráč Tým G A KB Z +/- TM S
1. Milan Gulaš 35 41 76 52 1 38 231
2. Michal Birner 20 41 61 41 12 12 138
3. Libor Hudáček 31 29 60 50 22 24 162
4. Tomáš Rachůnek 25 27 52 51 -8 12 113
5. Martin Zaťovič 29 21 50 51 1 24 125
6. Pavol Skalický 18 27 45 51 25 50 95
7. Matěj Stránský 23 22 45 52 13 46 120
8. Brady Austin 18 25 43 52 -12 26 145
9. Roberts Bukarts 16 26 42 47 -8 42 141
10. Tomáš Mertl 16 24 40 48 -4 42 114

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud