6. srpna 2020 • 20:17

SESTŘIHY: Kometa znovu nedala ani gól! Sparta padla s Plzní, Dynamo slaví

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šesti zápasy ve čtvrtek porkačoval Generali Česká Cup. Poprvé se v přípravě ukázala pražská Sparta, která v kombinované sestavě prohrála s Plzní 3:4 v prodloužení. Kometa ani ve druhém utkání nedala gól, po Pardubicích ji vynuloval i Mountfield HK (0:2). Druhé vítězství ve skupině C slaví i Pardubice, které si poradily s Olomoucí. Moravskoslezské derby zvládl Třinec, který porazil Vítkovice 4:3.



Ve skupině D v moravskoslezském derby vyhrál Třinec na ledě Vítkovic 4:3 a i podruhé naplno bodoval. Stejně tak mají plný počet bodů po dvou zápasech Zlín rovněž v 'déčku' a Hradec Králové s Pardubicemi v 'céčku'. Ve skupině A se odehrál první zápas a Plzeň vyhrála na ledě Sparty 4:3 v prodloužení.

Karlovarská Energie po úterní výhře v Mladé Boleslavi 7:5 doma před 738 diváky dosáhla na bod. Proti nejlepšímu týmu základní části nedohraného ročníku extraligy nejprve dvakrát vedla. V 17. minutě otevřel skóre jednačtyřicetiletý kapitán Západočechů Václav Skuhravý, v čase 34:35 sice vyrovnal Marek Zachar, ale za 124 sekund vrátil domácím vedení z trestného střílení Jiří Černoch.

Bílí Tygři otočili stav v závěrečném dějství. Ve 44. minutě se dostal do úniku Zachar, prostřelil Filipa Novotného mezi betony a připsal si druhou branku v utkání. Za 67 sekund zužitkoval bekhendovou přihrávku Jiřího Průžka Jaroslav Vlach a za čtyři minuty upravil v přesilovce pěti proti třem Radan Lenc na 4:2.

Domácí ale ztrátu smazali díky gólu Martina Kohouta a proměněné penaltě Ondřeje Beránka. V nastavení se však šikovně uvolnil přes Petra Šenkeříka Gríger a zařídil vítězství Bílých Tygrů.

SESTŘIH: Karlovy Vary - Liberec 4:5pr. Zápas obratů, prodloužení rozhodl Gríger
Video se připravuje ...

Vítkovice prolomily bezbrankový stav proti Třinci v čase 25:52, kdy se prosadil Dominik Lakatoš. Mezi 34. a 37. minutou otočil dvěma góly stav Petr Vrána, jenž se nejdřív trefil ve vlastním oslabení a pak naopak využil přesilovou hru.

V závěrečné třetině ale strhli vedení na svou stranu Ostravané. Již 19 sekund po pauze vyrovnal Jan Hruška a ve 46. minutě skóroval Rostislav Marosz. Jenže Vítkovice, které v úterý prohrály ve Zlíně 3:4, zápas ztratily a ani napodruhé nebodovaly. V 52. minutě totiž vyrovnal obránce Martin Gernát a 77 sekund před koncem rozhodl kanonýr Martin Růžička. Oceláři navázali na úvodní domácí výhru nad prvoligovým Přerovem 7:2.

„My ale musíme koukat taky na to, že jsme vlastně šestý den na ledě a hrát proti týmu, který trénuje na ledě třetí týden, je rozdíl. Tím se samozřejmě nechci nějak vymlouvat. Třinec byl o gól lepší, proto vyhrál,“ řekl klubovému webu vítkovický útočník Jan Hruška.

SESTŘIH: Vítkovice - Třinec 3:4. Oceláři ovládli derby po obratu v závěru
Video se připravuje ...

Zlín proti Přerovu už v 17. minutě získal čtyřbrankový náskok. V čase 5:35 se jako první z týmu Beranů prosadil Jakub Herman, další branky přidali Jan Dufek, Vojtěch Dobiáš a Bedřich Köhler. V závěrečné dějství se trefili ještě znovu Köhler a Zdeněk Okál. Gólman Daniel Huf udržel díky 29 zákrokům čisté konto.

SESTŘIH: Přerov - Zlín 0:6. Köhler si po návratu domů připsal dva góly
Video se připravuje ...

V Hradci Králové se v prvním domácím vystoupení v dresu Mountfieldu rychle ukázal útočník Kelly Klíma. Třiadvacetiletý syn mistra světa z roku 1985 a vítěze Stanleyova poháru s Edmontonem (1990) Petra Klímy, který na východ Čech zamířil za dvojčetem Kevinem po působení v Tucsonu v AHL a Rapid City v ECHL, již po 79 vteřinách otevřel skóre.

Využil ideální přihrávku Vladimíra Růžičky, další ofenzivní akvizice ze Sparty. Ve 47. minutě si role vyměnili a syn hlavního kouče Hradce dovršil výsledek. O čistý štít domácích se podělili Marek Mazanec a Štěpán Lukeš, každý odchytal půlku zápasu.

SESTŘIH: Mountfield HK - Kometa Brno 2:0. Hosté ani ve druhém utkání nedali gól
Video se připravuje ...

Pardubice v Enteria Areně před 1649 diváky, přičemž kapacitu snížila opatření proti šíření COVIDu-19, dvakrát ztratily vedení, ale nakonec vyhrály. Velký podíl na tom měl střelec dvou gólů Jan Mandát. V 50. minutě získal Dynamu náskok 3:2 a poté, co 65 sekund před koncem v přesilové hře zvýšil Robert Kousal, dovršil výsledek v čase 59:06.

SESTŘIH: Pardubice - Olomouc 5:2. Dynamo ve formě, dva góly vstřelil Mandát
Video se připravuje ...

Na Spartu do jejich tréninkové Tisport arény přišlo na první utkání 1369 fanoušků a Pražané bez řady opor podlehli Plzni v prodloužení, přestože vedli 2:0 a 3:1. Nastavení vynutil šest minut před koncem třetí třetiny útočník David Stach a navrátil do plzeňského dresu z Kladna po 82 vteřinách prodloužení i rozhodl.

SESTŘIH: Sparta - Plzeň 3:4pr. Pražané ztratili zápas v prodloužení, rozhodl Stach
Video se připravuje ...

Hokejový Pohár Generali České pojišťovny:

Skupina A - předehrávka 3. kola:

HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň 3:4 v prodl. (1:0, 1:1, 1:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 14. Tomášek (T. Pavelka), 32. A. Kudrna (T. Pavelka, Říčka), 43. Klodner - 37. Rob (Kracík), 53. Kodýtek (Eberle, P. Straka), 54. Stach, 62. Stach. Rozhodčí: Jeřábek, Vrba - Ondráček, Komínek. Vyloučení: 4:1. Využití: 1:0. Diváci: 1369.

Skupina B - 2. kolo:

HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 4:5 v prodl. (1:0, 1:1, 2:3 - 0:1)
Branky a nahrávky: 17. Skuhravý (Vondráček), 37. Černoch z trestného střílení, 53. Kohout (Koblasa, Černoch), 58. O. Beránek z trestného střílení - 35. Zachar (Hanousek, A. Musil), 44. Zachar (P. Jelínek), 45. J. Vlach (Průžek, Rychlovský), 49. Lenc (T. Rachůnek), 61. Gríger (T. Rachůnek, Rosandič). Rozhodčí: R. Svoboda, Šindel - Pešek, Malý. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 738.

Skupina C - 2. kolo:

Mountfield Hradec Králové - HC Kometa Brno 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Kelly Klíma (V. Růžička, Čáp), 47. V. Růžička (Kelly Klíma). Rozhodčí: Kubičík, Obadal - Bryška, Axman. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Diváci: 750.

HC Dynamo Pardubice - HC Olomouc 5:2 (2:1, 0:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 14. Claireaux (Blümel, J. Mikuš), 17. Paulovič (J. Mikuš, Blümel), 50. Mandát (J. Mikuš, Poulíček), 59. R. Kousal (Vondrka, Tybor), 60. Mandát (Poulíček) - 15. Bambula (Ostřížek, V. Tomeček), 48. Navrátil (Olesz). Rozhodčí: Horák, Sýkora - Frodl, Hnát. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 1649.

Skupina D - 2. kolo:

HC Vítkovice Ridera - HC Oceláři Třinec 3:4 (0:0, 1:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 26. Lakatoš (Štencel, M. Svoboda), 41. J. Hruška (Štencel, Schleiss), 46. Marosz (L. Krenželok, Mallet) - 34. P. Vrána (M. Adámek), 37. P. Vrána (M. Stránský, Martin Růžička), 52. Gernát (Hrehorčák), 59. Martin Růžička (Gernát, P. Vrána). Rozhodčí: Dědek, Kika - Gebauer. Vyloučení: 7:8, navíc Dravecký (Třinec) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 400.

HC Zubr Přerov - PSG Berani Zlín 0:6 (0:4, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 6. Herman (Václavek), 13. Dufek (Řezníček), 17. Dobiáš, 17. Köhler (D. Nosek, Dufek), 50. Köhler (Honejsek, Šlahař), 59. Okál (Honejsek, Šlahař). Rozhodčí: Úlehla, Veselý - Kis, Rampír. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. Diváci: 500.

David Stach a Luboš Rob se radují z první branky Plzně v utkání na Spartě
David Stach a Luboš Rob se radují z první branky Plzně v utkání na Spartě

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud