Jaroslav Kalina
6. srpna 2020 • 22:25

Bitva Sparty s Plzní po půl roce měla grády. Žádný pouťák, chválil Čihák

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Půlroční čekání na hokej bylo dlouhé, ale vyplatilo se. I přes striktní opatření kvůli koronaviru se 1369 přítomných fanoušků na zápase Sparty s Plzní dočkalo kvalitního duelu, který rozhodně nenudil. Měl šťávu, hráči byli natěšení, v utkání Generali Česká Cupu nikdo z nich nic nevypustil. Obzvláště ne Západočeši, kteří v Praze oslavili vítězství 4:3 v prodloužení po parádním obratu. Na tempo hry našli po zápase slova chvály trenéři i hokejisté obou týmů.



Hokej ožil už i v hlavním městě. Sparťané v úvodním zápase Generali Česká Cupu, který se konal s omezeným počtem diváků a s povinnými rouškami, vyzvali po šesti měsících pauzy rivala z Plzně. Do hry sice ještě nezasáhly největší hvězdy jako Milan Gulaš , Roman Horák , Michal Řepík či Marek Kvapil, obě mužstva ale podala solidní výkon. Trenéři Sparty Miloslav Hořava a Josef Jandač dali šanci pěti juniorům, Škodovka podle slov kouče Ladislava Čiháka přijela do holešovické haly s tím, co měla.

„Máme trochu užší kádr než Sparta, která si mohla vyzkoušet své mladé. Myslím si ale, že se hrálo v relativně slušném tempu na to, že jsou oba týmy v přípravě. Utkání nejspíš ukázalo na obě strany nějaké přednosti i nedostatky. Každý si z toho udělá svůj obrázek. Z naší hry se mi opravdu líbilo, že jsme dokázali zápas vyrovnat. V prodloužení nám to vyšlo, vítězství na Spartě si strašně moc cením,“ řekl vůdce plzeňské střídačky, se kterým po zápase souhlasil i Hořava.

SESTŘIH: Sparta - Plzeň 3:4pr. Pražané ztratili zápas v prodloužení, rozhodl Stach
Video se připravuje ...

První dvě třetiny zápasu patřily výběru trenérského tandemu ze Sparty. Až do 53. minuty si domácí drželi vedení 3:1. Plzeň se ale nevzdala a po zmatcích sparťanské obrany utkání poslala do prodloužení, ve kterém brzy rozhodl dvougólový střelec David Stach, jenž se k indiánům vrátil po roce stráveném v Kladně. Z herní úrovně byl docela překvapený. „Hrál jsem po půl roce, takže jsem byl trochu nervózní, ale jsem rád, že to dopadlo dobře. Zápas se musel divákům líbit. Myslím si, že v něm byly hezké akce,“ prozradil osmadvacetiletý forvard.

Trenéra Čiháka při pozápasových ohlasech těšilo, že hráči k utkání nepřistoupili jako k „pouhé“ přípravě. „Pořád je to sport a tak by se k němu mělo přistupovat. Hráči se respektovali, byli na sebe tvrdí, ale také féroví. Takhle by to mělo vypadat. Měl by to být zápas s nábojem, ne žádný pouťák,“ měl jasno muž, který vede Plzeň jako hlavní kouč od roku 2018.

Lukáš Rousek gratuluje Davidu Tomáškovi ke gólu v utkání proti Plzni
Lukáš Rousek gratuluje Davidu Tomáškovi ke gólu v utkání proti Plzni

Po porážce v prvním zápase před novou extraligovou sezonou byl docela zklamaný střelec prvního sparťanského gólu David Tomášek . Mrzely ho „blbé chyby“ a velké neproměněné šance. Následně však také uznal, že předvedená hra nebyla vůbec špatná. „I když to bylo těžké, tak se po dlouhé pauze musel těšit každý. Myslím si, že další zápasy všechno zahojí. Doufám, že se to všechno rozběhne a půjdeme si za nějakým cílem.“

Další duel Generali Česká Cupu odehraje Sparta v pondělí od 18.00, kdy by měla hostit České Budějovice, jejichž celé mužstvo muselo nedávno kvůli pozitivnímu testu na COVID-19 do karantény. O den později má proti Motoru nastoupit i Plzeň.

HC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

HC Škoda Plzeň Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 13:56. Tomášek, 31:15. Kudrna, 42:40. Klodner

Hosté: 36:42. Rob, 52:34. Kodýtek, 53:43. Stach, 61:22. Stach

Sestavy

Domácí: Neužil (Cichoň) – Jeřábek, M. Jandus, Pavelka, Prchal, Klodner, Kalina (A) – Kudrna (A), Sukeĺ, Zikmund – Rousek, Tomášek, Forman – Dvořáček, Říčka (C), Pšenička – Prymula, Konečný, Hašek.

Hosté: Pavlát (Frodl) – Budík, Čerešňák (A), Lang, Kaňák, Houdek, Vráblík – Kantner, Mertl (C), Suchý – Stach, Musil, Rob – Malát, Kracík, Straka (A) – Kodýtek, Eberle.

Rozhodčí

Jeřábek, Vrba – Ondráček, Komínek

Stadion

Tipsport arena (Praha - Holešovice)

Návštěva

1 369 diváků

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud