15. listopadu 2020 • 19:40

SESTŘIHY: Posílené Dynamo padlo se Spartou. Skvělá série Plzně i Třince

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kompletní 18. kolo Tipsport extraligy začalo již ve 13.15 podkrušnohorským derby mezi Litvínovem a Karlovými Vary. Energie na hřišti Vervy otočila a vyhrála 2:1. Pardubice posílené o Kanaďana Anthonyho Camaru bojovaly se Spartou, debakl tentokrát nedopustily, na Pražany ale nestačily a padly 1:3. Liberec v derby s Mladou Boleslaví přehrál svého rivala v prodloužení rozdílem 4:3. Hradec Králové s poklidem porazil Olomouc 4:0. Vítkovice po skvělé výhře na Spartou (5:4pp) ztratily zápas Kometou, která zvítězila 3:2 po nájezdech. Třinec udržel neporazitelnost i v sedmém zápase proti Zlínu, který porazil 5:2. České Budějovice stále čekající na výhru mezi elitou stály proti rozjeté Plzni. Indiáni s přehledem rozstříleli Motor rozdílem 5:1 a vyhráli poosmé za sebou.



Kaše a Flek vyloupili Litvínov

Hned v úvodu mohl otevřít skóre Kadlec, ale v úniku ztroskotal na Godlovi. Za Litvínov zahrozil Zygmunt a velkou možnost měl po Jarůškově akci Zdráhal, ale minul odkrytou branku. V čase 6:29 už změnil bezbrankový stav Hanzl, který se prosadil z dorážky po Ščotkově střele odražené od zadního mantinelu.

Domácí se ubránili při Havelkově vyloučení, ale ve 13. minutě už Karlovarští vyrovnali. Po Kašeho přihrávce se z pozice mezi kruhy trefil nejlepší střelec Energie Flek, který si připsal šestý gól v sezoně. Otočit stav mohl o dvě minuty později Kaše. Strážce hostující branky Novotný si poradil s Myšákovým pokusem.

Hned po pauze zahrozil litvínovský Helt. Severočeši se ubránili při dvou vyloučeních za příliš mnoho hráčů na ledě a po faulu Hübla, který zmařil Redlichovu šanci. Energie přestála oslabení po Kadlecově faulu a ve 33. minutě mohla otočit stav, jenže Flek v úniku na Godlu blafákem do bekhendu nevyzrál.

Na přelomu druhé a třetí části Litvínov odolal při Heltově pobytu na trestné lavici. Ve 45. minutě se přes Myšáka dostal opět sám před Godlu Flek, ale litvínovský gólman jeho forhendové zakončení zlikvidoval. V čase 47:59 se radovali Západočeši. Kaše se po průniku od levého mantinelu dostal před Godlu, blafákem do bekhendu dosáhl první branky v sezoně a v šesti duelech si polepšil na šest bodů.

Verva nedokázala odpovědět při Mikúšově trestu a stav se nezměnil ani v závěrečné power play, v jejímž závěru si domácí vytvořili tlak.

Ohlasy trenérů

Vladimír Országh (Litvínov): "Zápas se hodnotí těžko, protože nemáme žádné body a prohráli jsme. Měli jsme dost velký problém s jejich rychlými útočníky. Věděli jsme, že je to brejkové mužstvo, ale i přesto jsme je pouštěli do brejkových situaci. Dlouho jsme byli blízko k nějakému bodovému zápisu, měli jsme i nějaké šance, ale musíme při nich být daleko důraznější. Prohra mrzí, protože body z venku jsou dobré, jen když to potvrdíme doma. Látal doléčuje zranění, Sam Mahbod s Petrym (Jakubem Petružálkem) trénují a v případě potřeby je vytáhneme zpět. Je to samozřejmě signál do mužstva. Máme v mužstvu rozdílové hráče, kteří momentálně rozdíloví nejsou. Očekáváme od nich nějaké věci a samozřejmě nad nimi nelámeme hůl."

Martin Pešout (Karlovy Vary): "Myslím si, že jsme dokázali využít toho, že jsme v pátek nehráli a domácí měli v nohou těžké utkání v Plzni. Měli jsme lepší pohyb a víc šancí, ale díky Godlovi byl zápas až do konce vyrovnaný. Museli jsme se strachovat do poslední chvíle o výsledek a je zarážející, že jsme jeli asi čtyřikrát nebo pětkrát sami na bránu a nedokázali jsme z toho vstřelit branku."

SESTŘIH: Litvínov - Karlovy Vary 1:2. Kaše a Flek zařídili Energii výhru v derby
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 06:29. M. Hanzl

Hosté: 12:15. Flek, 47:59. D. Kaše

Sestavy

Domácí: Godla (Honzík) – Irving, Ščotka, Balinskis, Cibulskis, Kudla, Demel, Štich (A) – P. Zdráhal, M. Hanzl (A), Jarůšek – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – Myšák, Gerhát, Válek – Zygmunt, Helt, M. Havelka.

Hosté: F. Novotný (Hamrla) – M. Rohan (A), Šenkeřík, Graňák, Plutnar, Pulpán (A), Zábranský, Weinhold – Hladonik, D. Kaše, Flek – M. Kadlec, T. Mikúš, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Skuhravý (C), Vondráček.

Rozhodčí

Kika, Kubičík – Ganger, Klouček

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov

HC VERVA Litvínov Vše o klubu ZDE

HC Energie Karlovy Vary Vše o klubu ZDE

Lenc pomohl dvěma góly srazit "své" Bruslaře

První šanci zápasu měl finský útočník ve službách domácích Jääskaläinen, když během úvodní přesilovky napálil horní tyčku hostující branky. Mladá Boleslav šla do vedení v 17. minutě, když se ranou od modré čáry trefil po vyhraném buly v útočné třetině obránce Pláněk.

Ve druhé třetině bylo pořádně rušno přesně v její polovině. Na jedné straně se řítil na Růžičku liberecký Knot, ale domácí brankář obstál, stejně dobře si vedl při okamžitém protiútoku na druhé straně Kváča proti Flynnovi. Další Knotova akce už ale gólem skončila - jeho nahození od modré čáry totiž Růžička odrazil jen k bývalému hráči mladoboleslavského celku Lencovi, který neměl problém z dorážky srovnat na 1:1.

Vyrovnaný stav ale vydržel jen něco málo přes dvě minuty. Pak Bílí Tygři nedokázali vyhodit puk z pásma, ten se dostal do slotu k volnému Stránskému, který jej mezi betony brankáře Kváči poslal do branky. Hned za 80 sekund ale Rosandič srovnal a po dalších 69 vteřinách poslal Liberec poprvé v zápase do vedení svým druhým dnešním gólem Lenc, odchovanec Středočechů.

Mladá Boleslav vrátila remízový stav na ukazatel skóre po téměř šesti minutách třetího dějství zásluhou přesné trefy Luntera. Do konce základní hrací doby už gól nepadl. Následné prodloužení rozhodl v signalizované početní výhodě Hanousek, i když se domácí hodně zlobili na rozhodčí kvůli domnělému ataku na brankáře Růžičku.

Ohlasy trenérů

Pavel Patera (Mladá Boleslav): "První třetina byla vyrovnaná a my jsme šli do vedení po krásné akci. Ve druhé třetině nás soupeř zatlačil, tam jsme tahali za kratší konec. Ve třetí třetině jsme už byli lepší my a zaslouženě jsme vyrovnali. I v prodloužení jsme byli lepší, ale štěstí se nakonec přiklonilo k Liberci."

Patrik Augusta (Liberec): "Bylo to vyrovnané utkání; derby se vším všudy. Nakonec jsme byli v prodloužení šťastnější my a jsme moc rádi za dva body."

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Liberec 3:4p. Bitvu rivalů rozsekl Hanousek
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 16:51. Pláněk, 34:40. J. Stránský, 45:54. Lunter

Hosté: 32:19. Lenc, 36:00. Rosandić, 37:09. Lenc, 63:09. T. Hanousek

Sestavy

Domácí: J. Růžička (Krošelj) – Šidlík, Ševc (C), Dlapa, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Klikorka – Lunter, R. Zohorna, Šťastný – Jääskeläinen, Cienciala, Alderson – Flynn, Najman, P. Kousal – J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský.

Hosté: Kváča (Pařík) – Šmíd (A), Knot, Rosandić, T. Hanousek, Derner, Štibingr – Birner (A), Bulíř, Lenc – T. Rachůnek, Filippi, Gríger – A. Musil, P. Jelínek (C), M. Zachar – J. Vlach, Najman, Šír – Rychlovský.

Rozhodčí

Pešina, Šindel – Zika, Zemánek

Stadion

ŠKOENERGO Aréna

Návštěva

hráno bez diváků diváků

BK Mladá Boleslav Vše o klubu ZDE

Bílí Tygři Liberec Vše o klubu ZDE

Lukeš vynuloval trápící se Hanáky

Hostující Hanáci nastoupili jen s deseti útočníky, přičemž Mácha jako desátý pobyl na ledě jen minimálně. Už ve čtvrté minutě mohl jít olomoucký tým do vedení, Kucsera ale Růžičkův faul z trestného střílení nepotrestal. Chvilku poté tvrdě pálil Jergl, strážce olomoucké branky Lukáš se však překvapit nenechal. Jeho protějšek Lukeš byl v permanenci o pár minut později, kdy hráli hosté přesilovku. Tomeček a Čachotský ale v dobrých pozicích neuspěli.

Tomeček měl možnost k nápravě hned zkraje druhého dějství při další početní výhodě, jenže i v tomto minisouboji byl úspěšnější Lukeš. V polovině 24. minuty obdržela dvouminutový trest hráčská lavice hostů a nesportovní chování přišlo Olomouc draho. V přesilovce prostřelil Filip Pavlík Lukáše, když dokonale využil chvíle, kdy olomouckému gólmanovi projelo ve výhledu několik hráčů. Oba týmy pak nevyužily dvojnásobnou přesilovku: domácí ji hráli 26 sekund, hosté přes minutu a půl.

Ve 42. minutě domácí zvýšili náskok. Nejdříve ještě Smoleňák po Růžičkově přihrávce neuspěl, ale vzápětí si role vyměnili a syn hlavního kouče Mountfieldu upravil zblízka na 2:0.

V čase 47:21 po závaru před olomouckou brankou zvýšil na tříbrankový rozdíl prvním gólem v sezoně Koukal. V 56. minutě se ještě ranou z pravého kruhu trefil podruhé v utkání Filip Pavlík. Lukeš vzápětí uhájil čisté konto i při Kucserově šanci.

Ohlasy trenérů

David Kočí (Mountfield HK): "Jsme rádi za vítězství. Byl to dneska perfektní výkon od našeho gólmana Štěpána Lukeše, který dokázal vychytat nulu. To nám obrovsky pomohlo. Jsme spokojeni i s výkonem mančaftu. Druhá třetina pro nás byla trošičku složitější a Olomouc nás tam přitlačila. Od třetí třetiny jsme se vrátili zase zpátky k naší hře a dokázali jsme zápas urvat."

Jan Tomajko (Olomouc): "Dvě třetiny se nám dařilo nepustit Hradec do náskoku a hráli jsme dobře do obrany. Ale třetí třetina rozhodla. Druhý gól jsme dostali po chybě. Měli jsme v první třetině trestné střílení a potom dlouhou přesilovku pět na tři, ale neproměnili jsme to. Máme spoustu zraněných a nemocných hráčů a musíme se s tím vypořádat. Bude to samozřejmě těžké, ale musíme tomu věřit. V úterý hrajeme s Plzní a musíme to napravit."

SESTŘIH: Mountfield HK - Olomouc 4:0. Jasná výhra Hradce, dva góly dal Pavlík
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 25:01. F. Pavlík, 41:20. V. Růžička, 47:21. Koukal, 55:26. F. Pavlík

Hosté:

Sestavy

Domácí: Š. Lukeš (Sajdl) – Zámorský, Nedomlel (A), Blain, Hronek, F. Pavlík (A), Jank, R. Pilař – Smoleňák (C), Cingel, Orsava – Kelly Klíma, V. Růžička, J. Sklenář – M. Chalupa, Lev, Perret – Jergl, Koukal, R. Pavlík.

Hosté: Lukáš (Konrád) – Škůrek, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík (C), A. Rutar, Ondrušek (A), T. Černý – V. Tomeček, J. Knotek (A), Burian – Kucsera, Nahodil, J. Káňa – Bambula, Čachotský, Olesz – Mácha.

Rozhodčí

Jeřábek, Vrba – Votrubec, Ševic

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Mountfield HK Vše o klubu ZDE

HC Olomouc Vše o klubu ZDE

Rakouský snajpr zachránil Kometu

V opatrné úvodní třetině nebylo k vidění mnoho příležitostí. Prudkou ránu brněnského útočníka Tomáše Svobody zlikvidoval jeho jmenovec Miroslav v brance Vítkovic a následně si poradil také s pohotovou dorážkou Pláška z mezikruží. Na opačné straně se dvakrát připomněl agilní Schleiss, Vejmelka však oba jeho pokusy zlikvidoval.

První branka padla až zkraje druhé třetiny. Lukáš Krenželok zavezl puk do pásma, nahrál najíždějícímu Maroszovi, jenž se trefil přesně mezi betony brněnského gólmana. Kometa poté zvýšila svou útočnou aktivitu a přišly i šance. Nejprve při hře čtyři na čtyři Miroslav Svoboda skvělým zákrokem lapačkou vychytal kanadskou posilu Komety Lucianiho, a pak se vítkovický brankář vyznamenal znovu. Svozil předložil puk Holíkovi, ale ten ani nadvakrát nedokázal dostat puk do branky.

Vítkovičtí trestali: Štencel dlouhým pasem vysunul rozjetého Lakatoše, který Vejmelku obelstil kličkou do bekhendu a bylo to 2:0. Kometa ve třetí části tlačila a výrazně jí pomohla dlouhá pětiminutová přesilovka po vyloučení Marosze.

V čase 55:33 vstřelil po povedené souhře kontaktní gól Schneider, tentýž hráč o necelé dvě minuty později vyrovnal a poslal duel do prodloužení. V něm Brňané nevyužili přesilovku, ale mrzet je to nemuselo. V nájezdech totiž skórovali Holík s Brabencem, za domácí se neprosadil ani jeden střelec a brněnský tým získal i druhý bod.

Kometa tak navázala na domácí vítězství nad Mladou Boleslaví a uspěla podruhé za sebou. Naopak Vítkovičtí doma po výhrách nad Hradcem Králové a Spartou klopýtli.

Darek Stránský (Vítkovice): "Ne herně, ale výsledkově jsme si zápas prohráli vlastní nedisciplinovaností. Utkání jsme si po konci v šatně krátce zhodnotili jako vždy, ale teď v emocích jsme neřešili nic konkrétně. Každopádně si myslím, že budou určitě následovat pohovory."

Kamil Pokorný (Kometa): "První třetina naznačila, že půjde o utkání plné soubojů. Ve druhé jsme dostali dva góly, dá se říct, že po našich chybách. Soupeř šel do vedení 2:0 a my jsme své šance nevyužili. Ve třetí části jsme se tlačili do útoku a prosadili jsme se až v dlouhé přesilovce. Možná jsme v ní mohli i rozhodnout, ale to bychom asi chtěli moc. Když pět minut před koncem prohráváte ve Vítkovicích 0:2 a nakonec vezete dva body, musíte si toho vážit. Pořád nám ale trochu drhne útočná fáze."

SESTŘIH: Vítkovice - Brno 2:3sn. Zkrat Marosze nastartoval hosty k obratu
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 23:48. Marosz, 38:17. Lakatoš

Hosté: 55:33. Schneider, 57:27. Schneider, . P. Holík

Sestavy

Domácí: Mi. Svoboda (Dolejš) – Štencel, R. Polák (C), L. Kovář, Polášek, Trška, R. Černý, Koch – L. Krenželok (A), Marosz, Schleiss – V. Polák, Hruška (A), Lakatoš – Dočekal, Dej, Šišovský – Werbik, J. Mikyska, Bernovský.

Hosté: Vejmelka (Klimeš) – F. Král, Freibergs, J. Zbořil, Pyrochta (A), Gulaši, Svozil, Hájek – Zaťovič (C), P. Holík, Klepiš – Vincour, Rákos, Schneider – Plášek ml., Brabenec, L. Horký – T. Svoboda, Gajarský, Luciani.

Rozhodčí

Hradil, Veselý – Rampír, Špringl

Stadion

Ostravar aréna

HC VÍTKOVICE RIDERA Vše o klubu ZDE

HC Kometa Brno Vše o klubu ZDE

Gól za 12 sekund Dynamu nestačil 

Dynamo nastoupilo bez disciplinárně potrestaného beka Rhetta Hollanda, jehož nahradil Ondřej Vála. Premiéru si v pardubických barvách odbyl kanadský útočník Anthony Camara, který v minulé sezoně působil v jönköpinském klubu HV 71.

V brankovišti Sparty se až v 11. duelu v sezoně poprvé neobjevila jednička Matěj Machovský a příležitost dostal Jakub Neužil, který hned ve 12. sekundě inkasoval. Zdráhalovu střelu od modré čáry tečoval před náhradníkem Pražanů Poulíček.

Odpovědět mohl vzápětí Kudrna, který neuspěl, ale v páté minutě už bylo vyrovnáno. Z pravé střely od mantinelu vystřelil Říčka přes obránce Zdráhala a puk zapadl pod horní tyč gólmana Kantora. Za tři minuty Sparta otočila stav, když po Říčkově střele, odražené od zadního mantinelu, dorazil puk do odkryté branky Tomášek, který tak dosáhl hranice 100 bodů v extralize.

Sparta měla v úvodní třetině střeleckou převahu a na přelomu první a druhé části se hosté ubránili po Němečkově vyloučení v první přesilové hře zápasu, kterou domácím zkrátil faulem Paulovič.

Ve 24. minutě mohl vyrovnal Svačina, ale Neužil Pražany podržel. Na druhé straně si Kantor poradil se Sukeľovou šancí. Ve 34. minutě zahrozili ve vlastním oslabení Blümel a Claireaux. Sparta odolala při Řepíkově trestu.

V závěrečném dějství přečkali Pražané další oslabení při Tomáškově pobytu na trestné lavici a udeřit mohl naopak v oslabení Němeček, ale pardubický gólman zasáhl. Pojistku mohl přidat také Říčka. Dynamo dobývalo soupeřovu defenzivu marně a 71 sekund před koncem dovršil výsledek při power play do prázdné branky Rousek.

Ohlasy trenérů

Milan Razým (Pardubice): "Bylo to pro nás velmi těžké utkání s kvalitním soupeřem, dovolím si říci jedním z nejlepších v extralize. Dali jsme rychlou vedoucí branku. Bohužel, jak se ukázalo v dalším průběhu, byla jediná. Spartě se ještě v první třetině podařilo výsledek otočit. Přehrávala nás, měla další příležitosti a podržel nás Pavel Kantor. Od druhé třetiny jsme se snažili hru vyrovnat, hrálo se nahoru dolů. Nevyužili jsme ani přesilové hry a Sparta pečetila výsledek do prázdné branky. Bylo to pro nás těžké, padesát minut jsme hráli na tři lajny a na víc jsme prostě neměli. Camara byl včera poprvé na tréninku, snažili jsme se ho zařadit do přesilovek, zatím ukázal, že v něm dopředu potenciál může být."

Josef Jandač (Sparta): "My jsme po utkání ve Vítkovicích určité věci vysvětlili a dnes se to na naší hře projevilo. Jak jsme si řekli, že vedení 3:0 by tým neměl pustit, tak na druhou stranu těsné vedení 2:1 dobrý tým udrží. Jsme za to hrozně rádi, že jsme udělali rychlý restart. Hráli jsme v tomto utkání hodně týmově a díky tomu jsme vyhráli. Měli jsme dost střeleckých příležitostí na to, abychom rozdíl navýšili, ale na druhou stranu výkon v obraně až na několik málo skulinek byl kompaktní. I spolehlivý výkon brankáře (Jakuba Neužila) nás dotáhl k vítězství."

SESTŘIH: Pardubice - Sparta 1:3. Gól za 12 vteřin Dynamu nestačil, rozhodl Tomášek
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 00:12. Poulíček

Hosté: 04:35. Říčka, 07:42. Tomášek, 58:49. Rousek

Sestavy

Domácí: Kantor (Klouček) – Mikuš, Vála, Bučko, Ďaloga, J. Kolář (A), J. Zdráhal, Nakládal (C) – Zeman, Tybor, Blümel – Anděl, Machač, Claireaux – Svačina, Poulíček, Paulovič – Kusý, Mandát (A).

Hosté: Machovský (Neužil) – Mikliš, T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Košťálek, M. Jandus, Piskáček (A), Němeček – Rousek, Dvořáček, Vitouch – Kudrna, Pech (A), Sukeľ – Řepík (C), Buchtele, Horák – Říčka, Forman, Tomášek.

Rozhodčí

Mrkva, Šír – Axman, Bryška

Stadion

enteria arena

Návštěva

Bez diváků diváků

HC Dynamo Pardubice Vše o klubu ZDE

HC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Nováček nestačil, Plzeň táhl Gulaš třemi asistencemi

Svižně hraný duel od začátku režírovali Západočeši, přestože první výraznou šanci měl při vyloučení Roba domácí Venkrbec. Skóre otevřel v polovině úvodního dějství plzeňský Kracík, jenž střelou po ledě zblízka překonal klečícího Čiliaka po předchozí akci Roba a jeho dlouhé přihrávce z pravého rohu. Druhý gól mohl přidat Suchý, nebezpečné byly i další útočné výpady hostí. Ze strany Českých Budějovic zahrozil u levé tyčky Doležal. Krátce před sirénou využili Plzeňané početní výhodu zásluhou pohotového Musila.

Následující přesilovku po startu druhé části zužitkoval znovu Musil, jenž poslal kotouč do odkryté branky kolem pravé tyčky. Tentýž hráč se zakrátko postavil k exekuci trestného střílení po faulu Plášila, ale brankář Čiliak nepřipustil další změnu stavu. Po ukázkovém vyšachování bránící českobudějovické čtveřice při trestu Pavla se ocitl Musil v další obrovské šanci, nebyl však úspěšný, stejně jako v závěru třetiny na protější straně Přikryl, jenž v přesilovce nastřelil tyčku.

Do třetí dvacetiminutovky si domácí přinesli trochu víc energie a sehráli velmi aktivně přesilovku při vyloučení Stacha, jenže bez gólového efektu. Počtvrté se naopak prosadili hosté, když Stříteský zblízka podstrčil puk pod Čiliakem. Jihočeši se dočkali snížení ve výhodě pět na tři, když švihem z pravého kruhu skóroval kapitán Pýcha. Odpověď již při plném počtu hráčů nachystal obránce Čerešňák přesnou trefou od modré čáry.

Ohlasy trenérů

Václav Prospal (České Budějovice): "Výsledek odpovídá předvedené hře. Plzeň vyhrála naprosto zaslouženě. Druhý inkasovaný gól těsně před koncem první třetiny jde za mnou, udělal jsem chybu a poslal na buly jiného hráče, než jsem měl. Za stavu 0:2 to na nás dolehlo, nedokázali jsme se z toho zvednout. Pro mě je to zklamání, nehráli jsme vůbec dobře."

Ladislav Čihák (Plzeň): "Stál proti nám soupeř velmi bruslivý a agresivní, ale připravili jsme se na něho velmi dobře a podali mnohem lepší výkon než doma proto Litvínovu. Kluci odvedli výbornou práci hlavně v přesilovkách. Až na určité pasáže jsme si zasloužili vyhrát."

SESTŘIH: České Budějovice - Plzeň 1:5. Motor stále bez výhry, hosté dál vládnou lize
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 48:10. Pýcha

Hosté: 09:05. Kracík, 19:53. P. Musil, 22:20. P. Musil, 46:01. Stříteský, 51:03. Čerešňák

Sestavy

Domácí: Čiliak (Patera) – Plášil, Vydarený (A), Slováček, Pýcha (C), Allen, Pavel – Beránek, Venkrbec, Christov – Z. Doležal, R. Přikryl, M. Novák (A) – D. Voženílek, Raška I, Michnáč – Karabáček, Prokeš, Jonák.

Hosté: Frodl (Pavlát) – Lang, Jiříček, Budík, Čerešňák, Vráblík, Stříteský – Suchý, Mertl (A), Gulaš (C) – Pour, P. Musil, Kantner – Stach, Kracík, Rob – Straka (A), Kodýtek, Přikryl.

Rozhodčí

Hejduk, Pilný – Lučan, Kis

Stadion

Budvar aréna

Motor České Budějovice Vše o klubu ZDE

HC Škoda Plzeň Vše o klubu ZDE

Neporažené Oceláře nezastavili ani Berani

První velkou šanci spálil hostující Kubiš, který se po Zadinově zaváhání ocitl sám před Štěpánkem. Vzápětí přišly na druhé straně dvě Kovařčíkovy gólové radosti. Domácí útočník si v brejku dvou na jednoho vyměnil puk s Jaškem a střelou do prázdné branky otevřel skóre. U druhé trefy nahodil Kovařčík kotouč před branku, kde se puk odrazil od brusle bránícího Žižky mezi Hufovy betony. Hosté snížili za 28 sekund, když Honejsek doklepl Šlahařovu střelu.

Domácím mohl na začátku prostřední třetiny vrátit dvougólový náskok Zadina, ale po Jaškově přihrávce netrefil z levé strany odkrytou branku. Zvýšil až Stránský, který se v polovině utkání prosadil z mezikruží. Třinec soupeře ve druhé části několikrát uzamkl v pásmu a výrazně jej přestřílel (13:2), ale převahu už dalším gólem nezúročil.

Třinec v úvodu poslední třetiny nepotvrdil, že má na prahu sezony nejefektivnější přesilové hry, a v krátkém sledu dvě promarnil. Litovat ale nemusel, protože Gernátův chytrý pas usměrnil v 48. minutě do prázdné branky Vrána. Zlín měl v 56. minutě padesátisekundovou výhodu čtyři na tři, ale snížil až v klasické přesilovce po Gazdově střele.

Hosté ani neodvolali gólmana, přesto v poslední minutě inkasovali. Osamocený Zadina se zblízka trefil do horního růžku a Oceláři tak stále zůstávají jediným neporaženým týmem v sezoně.

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (Třinec): "Hrajeme s nimi vyrovnaná utkání a čekali jsme, že to bude těžké. Vyšel nám ale vstup do utkání, vedli jsme 2:0 a kluci hráli dobrý hokej. Gól na 2:1 nás trochu srazil a vyvedl z míry, ale jen na chvíli a zase jsme se vrátili zpátky. Ve druhé a třetí třetině hráli kluci velmi dobře. Bruslili, kombinovali, byli silní na puku a vyjádřili to góly. Jsme rádi za výhru za tři body a klukům chci poděkovat za přístup."

Martin Hamrlík (Zlín): "Nějak to na nás padlo, nejezdilo to a Třinec vyhrál zaslouženě. Kašíka jsme nechali odpočinout."

SESTŘIH: Třinec - Zlín 5:2. Oceláři stále neporaženi. Řádil Ondřej Kovařčík
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 04:52. O. Kovařčík, 07:03. O. Kovařčík, 31:22. M. Stránský, 48:25. P. Vrána, 59:25. Zadina

Hosté: 08:18. Honejsek, 57:12. Gazda

Sestavy

Domácí: Štěpánek (Kořenář) – M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), M. Stránský – Chmielewski, Marcinko, Zadina – O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík – Dravecký (A), Roman, Hrehorčák – Hrňa.

Hosté: Huf (Kašík) – Řezníček, Nosek (A), Ferenc, Žižka (C), Suhrada, Gazda, Hamrlík – Köhler, Fryšara, J. Ondráček – Okál, Honejsek, Šlahař – Václavek, Herman, Karafiát – Kubiš (A), P. Sedláček, Dobiáš.

Rozhodčí

R.Svoboda, Pražák – J. Svoboda, Malý

Stadion

WERK ARENA, Třinec

HC Oceláři Třinec Vše o klubu ZDE

PSG Berani Zlín Vše o klubu ZDE

Z V VP PP P Skóre B
1. Sparta 52 32 3 6 11 194:116 108
2. Třinec 52 31 4 5 12 187:130 106
3. M. Boleslav 52 26 6 7 13 167:126 97
4. Liberec 52 24 8 5 15 152:118 93
5. Plzeň 52 24 6 7 15 170:128 91
6. Mountfield 52 26 4 3 19 144:127 89
7. Pardubice 52 21 7 4 20 141:146 81
8. Vítkovice 52 20 4 6 22 130:142 74
9. Brno 52 19 5 6 22 144:152 73
10. K. Vary 52 17 8 6 21 145:176 73
11. Litvínov 52 17 8 5 22 133:146 72
12. Olomouc 52 14 6 5 27 105:156 59
13. Zlín 52 11 3 4 34 108:178 43
14. Č. Budějovice 52 6 4 7 35 128:207 33

Liberečtí Bílí Tygři se radují z gólu Radana Lence (uprostřed)
Liberečtí Bílí Tygři se radují z gólu Radana Lence (uprostřed)

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud