16. listopadu 2020 • 04:40

Maroszova prasárna zavinila pád Vítkovic. Budou pohovory, ujistil kouč

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stačilo si pohlídat posledních pět minut hry a tři body by zůstaly doma. Kvůli malému, avšak ostudnému zkratu ale hokejisté Vítkovic v bitvě s Kometou přišli o dvougólové vedení a nakonec prohráli 2:3 po nájezdech. Ztrátu cenného vítězství zavinil útočník Rostislav Marosz, který hokejkou zasáhl soupeře Adama Gajarského mezi nohy a svůj tým oslabil na pět minut, ve kterých již úřadoval Peter Schneider, rakouský snajpr v brněnských barvách. Vyloučeného hráče zřejmě čeká vedle disciplinárního řízení i pohovor s trenéry.   



Ještě v sobotu si Vítkovice jistě užívaly sladké páteční vítězství nad našlapanou Spartou (5:4 v prodloužení), jejíž mašinérie zkratovala a v okamžiku přišla o pohodlné vedení 3:0. V neděli se Ostravanům přihodil úplný opak. V duelu 18. kola Tipsport extraligy s rivalem z Brna se jim náramně povedla druhá třetina, po které díky trefám Rostislava Marosze a Dominika Lakatoše vedli o dva góly.

Zdálo se, že v té chvíli bezradná Kometa bude odjíždět na jih Moravy s prázdnou a v Ostravě budou slavit úspěšný víkend se skalpy dvou velkých hokejových rivalů. Mohlo se tak stát, nebýt incidentu v čase 54:48, kdy se střelec první vítkovické branky se soupeři tahal o kotouč a útočníkovi Adamovi Garajskému vrazil svou hůl do intimních partií.

Dvacetiletý brněnský odchovanec se po soupeřově prasárně s bolestivými grimasami a s rukama v klíně okamžitě svalil k ledu a hra byla přerušena. Po chvíli rozmlouvání se sudími uslyšel Marosz a celá domácí střídačka verdikt: pět minut + trest do konce utkání! Naštvaný forvard, který je ve Vítkovicích na hostování z Kladna, tak zamířil předčasně do sprch. Kometě vysvitla naděje, kterou v dlouhé přesilovce proměnil ve vyrovnání a v obrovskou radost dvěma góly Peter Schneider, střelec z Rakouska.

Pád Vítkovic byl dokonán v samostatných nájezdech, ve kterých úřadoval navrátilec z karantény Petr Holík (v utkání si připsal dvě asistence) a sedmnáctiletý talent Jakub Brabenec. O klíčovém momentu utkání však bylo jasno na obou stranách. „Ne herně, ale výsledkově jsme si zápas prohráli vlastní nedisciplinovaností. Utkání jsme si po konci v šatně krátce zhodnotili jako vždy, ale teď v emocích jsme neřešili nic konkrétně. Každopádně si myslím, že budou určitě následovat pohovory,“ hodnotil Darek Stránský, asistent trenéra Vítkovic zpackaný zápas. 

Dá se očekávat, že si s koučem Mojmírem Trličíkem a jeho kolegy přijde promluvit především Marosz, jehož velmi nesportovní zákrok bude bezpochyby řešit disciplinární komise.

Dvojnásobná dávka Sportu v pondělním vydání. Kupujte ZDE>>>

Kupte si pondělní deník Sport. Dostanete dvojnásobnou dávku sportovního zpravodajství! Kupte si pondělní deník Sport. Dostanete dvojnásobnou dávku sportovního zpravodajství!Foto iSport.cz

SESTŘIH: Vítkovice - Kometa Brno 2:3sn. Zkrat Marosze nastartoval hosty k obratu
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 23:48. Marosz, 38:17. Lakatoš

Hosté: 55:33. Schneider, 57:27. Schneider, . P. Holík

Sestavy

Domácí: Mi. Svoboda (Dolejš) – Štencel, R. Polák (C), L. Kovář, Polášek, Trška, R. Černý, Koch – L. Krenželok (A), Marosz, Schleiss – V. Polák, Hruška (A), Lakatoš – Dočekal, Dej, Šišovský – Werbik, J. Mikyska, Bernovský.

Hosté: Vejmelka (Klimeš) – F. Král, Freibergs, J. Zbořil, Pyrochta (A), Gulaši, Svozil, Hájek – Zaťovič (C), P. Holík, Klepiš – Vincour, Rákos, Schneider – Plášek ml., Brabenec, L. Horký – T. Svoboda, Gajarský, Luciani.

Rozhodčí

Hradil, Veselý – Rampír, Špringl

Stadion

Ostravar aréna

HC VÍTKOVICE RIDERA Vše o klubu ZDE

HC Kometa Brno Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud