Pavel Ryšavý
12. července 2022 • 15:20

Hradec do platového blázince nejde. Cizinec? Lepší a levnější nás zajímá

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šokovali. Bavili. Nadchli vás. Mountfield HK se stal nečekaným vítězem základní části. Bylo snadné fandit rychlému hokeji, který vyráběl hodně šancí i akce. Najdete ale i téma, které dráždí. Kádr má Hradec nacpaný cizinci, teď jich je na soupisce osm. Důvod není v tabulkách, nastala změna. Cena průměrných českých hokejistů je vysoká. „Tohle je věc, které se nehodláme účastnit,“ odmítá přeplácení generální manažer Aleš Kmoníček.



Nádech, euforie a pocit blaženosti. Hradec dostal pohár pro vítěze základní části. Pak ale všechno rychle zhasla Mladá Boleslav, která první tým tabulky vystřelila z play off už ve čtvrtfinále. Strategie se v klubu ale nezměnila, žádné otevření kohoutu s penězi nenastalo. „Zase tak velkou obměnu kádru jsme dělat nemuseli. Za 56 kol jsme byli nejlepší, vážíme si toho, určitou kvalitu to podtrhuje,“ hlásí Kmoníček. „Rádi bychom na to navázali a byli v případném play off úspěšnější,“ přidá.

Tým se moc nezměnil. Odešel brankář, přišel brankář (Filip Novotný do Mladé Boleslavi, do Hradce Jan Růžička), to samé platí v obraně (Radim Šalda x River Rymsha) i v útoku (Jakub Orsava x Marek Zachar). „Odchody jsme nahradili minimálně stejně, spíš lépe,“ je v klidu generální manažer.

Pak je zde jedna výjimka. Zmizel bombarďák Ahti Oksanen. Sbalil si výstroj, hokejky, rybářské náčiní, 25 gólů a vyrazil do švédského Oskarshamnu (ano, tam působil i Tomáš Zohorna, na kterého Mountfield dal podle informací iSport.cz taky nabídku). Po něm zůstala díra. „Jsou dvě možnosti. Buď se hráče pokusíte někým nahradit, na což musíte v dnešní, finančně náročně době, mít prostředky. Nebo musíte věřit, že tým, který zůstal z velké části pohromadě, dokáže být ještě lepší. Někteří naši hráči mají podle mě svoje limity třeba ještě někde úplně jinde, takže bych se druhé možnosti úplně nebál,“ zůstává v klidu Aleš Kmoníček.

Změny v kádru Mountfieldu HK

PŘÍCHODY ODCHODY
Jan Růžička (b, Mladá Boleslav) Filip Novotný (b, Mladá Boleslav)
River Rymsha (o, Poprad) Radim Šalda (o, Litvínov)
Marek Zachar (ú, Liberec) Jakub Orsava (ú, Olomouc)
  Ahti Oksanen (ú, Oskarshamn)

Přes 20 gólů by se klidně mohli dostat Aleš Jergl, Klímové nebo třeba Nikita Ščerbak. A pozor, rakety zn. Klíma by si měly svištět pro

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud