4. října 2022 • 21:00

SESTŘIHY: Liberec - Motor 6:1. Tygři ukončili sérii remíz! Litvínov se zvedá

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po ukončení čekání na výhru se rozjíždí. Hokejisté Litvínova po prvním sezonním vítězství porazili v rámci dohrávky 6. kola Tipsport extraligy i Karlovy Vary 4:1 a připsali si druhou výhru za sebou. Liberec rozstřílel trápící se České Budějovice 6:1 a ukončil tak rekordní sérii sedmi remíz v řadě.



První trefa pro posilu, zazářil i Gut

Podkrušnohorské derby začala aktivněji domácí Energie a již po 26 sekundách osamocený Rachůnek prověřil pozornost Zajíčka v brance Litvínova. Ve čtvrté minutě mohl otevřít účet zápasu Havlín, ale ani on na strážce hostující branky nevyzrál. Na druhé straně se v dobré příležitosti při přečíslení dvou na jednoho ocitl Estephan, ale i Habal byl připravený.

V polovině úvodního dějství optickou převahu převzali Severočeši, a to i zásluhou napadání karlovarských hráčů již v jejich obranném pásmu. I díky této aktivitě dostali žlutočerní možnost hrát krátce po sobě tři přesilové hry, jejichž efektem však byla pouze v 10. minutě Freibergsem nastřelená tyčka.

Hned na úvod druhé třetiny ujel po pravém křídle Sukeľ a prosadil se nekompromisní střelou do rohu karlovarské branky. Skóre otevřel jen osm sekund poté, co vyloučený Kohout naskočil na led. A pro domácí bylo ještě hůře - ve 25. minutě střelou zápěstím těsně za modrou čárou navýšil vedení hostů Wesley.

Po druhé obdržené brance Karlovarští opět zvýšili svou aktivitu a přitlačili Litvínov do jeho obranného pásma. Střelu Rachůnka ještě dobře chytající Zajíček dokázal zkrotit v lapačce, ale ve 28. minutě již byl krátký na Grígera, jenž po střele Hladonika do tyče uklidil puk do odkryté branky. Blízko k vyrovnání měl minutu před koncem druhé třetiny Redlich, po nahrávce od zadního hrazení však nedokázal z bezprostřední blízkosti propasírovat puk za brankovou čáru.

Tým Vervy držel otěže utkání i ve třetí třetině. Snaha se karlovarským hráčům nedala upřít, ale Severočeši byli hokejovější a vytvořili si i v této části více příležitostí. Velkou šanci po samostatném úniku měl Berka, jenom díky výbornému zákroku Habala neskóroval Helt, ale ve 49. minutě se již hosté radovali. Po prudké střele Hlavy se dostal k puku Gut a nekompromisně zvýšil.

Nedisciplinovaně hrající mužstvo Energie pak sice přežilo čtvrt minuty hry ve třech proti čtyřem a půl minuty dokonce i proti pěti, ale při neúspěšné závěrečné power play inkasovali domácí počtvrté z hole Stránského.

Ohlasy trenérů

David Bruk (Karlovy Vary): „Dnes byla vyrovnaná první třetina, kdy jsme měli velmi dobrý vstup do zápasu, za prvních deset minut jsme tam měli i dvě vyložené gólové šance. Pak se zápas srovnal, ale první třetinu jsme hráli velmi dobře. Potom jsme však udělali tři fauly po sobě, což nás stálo hodně sil, vyšli jsme z rytmu, někteří hráči nehráli, někteří byli přetížení. Hlavně jsme měli katastrofální vstup do druhé třetiny a tým šel po těch dvou rychlých brankách hodně dolů. Třetí třetinu byl Litvínov lepší, ty dva góly jim pomohly, byli důraznější v osobních soubojích, nebezpeční v útočném pásmu a my jsme měli problémy s jejich brankářem. Máme problémy v momentě, kdy prohráváme a dotahujeme výsledky, ztrácíme sebevědomí. Když vedeme, má ten tým úplně jinou tvář. Určitě Litvínovu pomohly první i druhá branka, ale já jsem to vnímal tak, že druhou i třetí třetinu byl lepším týmem na ledě.“

Vladimír Růžička (Litvínov): „Myslím, že zápas byl od začátku vyrovnaný, bylo to nahoru dolů, ale první třetina přes šance na obou stranách skončila 0:0, brankáři to pochytali. Zápas samozřejmě rozhodovalo, kdo dá nějaké góly a v té hře se uklidní. My jsme v koncovce měli po dvou třetinách o něco navrch a věděli jsme, že ve třetí třetině musíme dobře bránit, že Vary do toho půjdou, což se potvrdilo. Velice dobře jsme bránili, fantasticky nám chytal brankář a podařilo se nám dát gól na 3:1, mužstvo se potom již zklidnilo. Dnes jsme hráli docela dobře v útočném pásmu, kde jsme se oproti zápasům z poslední doby hodně udrželi na puku. Na hráčích je vidět, že si již více věří. Chci poděkovat mužstvu za obrovskou bojovnost a za vynikající výkon našemu brankáři.“

SESTŘIH: Karlovy Vary - Litvínov 1:4. Verva má druhou výhru v řadě, poprvé se trefil Wesley
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 27:12. Gríger

Hosté: 20:19. Sukeľ, 24:15. Wesley, 48:03. Gut, 59:57. Š. Stránský

Sestavy

Domácí: Habal (Lukeš) – Bartejs, Plutnar, Bernad, Dlapa, Havlín, Rohan, Mikyska – Rachůnek (A), Gríger, Hladonik – Koblasa, Černoch, Kohout – O. Beránek, Sapoušek, Kružík – Redlich, Jiskra, Vondráček (C).

Hosté: Zajíček (Godla) – Zile, Jaks, Freibergs, Šalda, Demel (A), Strejček, Wesley – Kudrna, Estephan, Zdráhal (A) – Abdul, Sukeľ, Š. Stránský – Berka, Gut, Hlava – Straka (C), Helt, Havelka.

Rozhodčí

Hribik, Jeřábek – Gerát, Šimánek

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

2649 diváků

Birner a Balinskis prodloužili trápení Motoru

Úvod zápasu patřil domácím a první gólovou šanci měl Balinskis, při zakončení byl ale faulován Pechem. V oslabení ujel do brejku hostující Tomeček, Kváču však ani nadvakrát nepřekonal. Na opačné straně v pokračující početní výhodě trefil Frolík pravou tyčku Hrachovinovy branky. Následovala další přesilovka Bílých Tygrů, největší šanci měl ale českobudějovický Valský. Ani on ale na Kváču v samostatném úniku nevyzrál. Do vedení tak šli v závěru první třetiny Severočeši: Birner obral o kotouč Šedivého a najížděl sám na Hrachovinu, kterého překonal střelou mezi betony.

Tým Motoru mohl vyrovnat na začátku druhé části, dělovku Gulaše však Kváča ukryl v lapačce. Následovala dlouhá početní výhoda Liberce, hosté se ale výborně ubránili. Skóre utkání se tak znovu měnilo až ve 33. minutě. Po rychlém přečíslení propálil Hrachovinu Balinskis a vůbec poprvé v sezoně poslal Liberec do dvoubrankového vedení.

To ale netrvalo příliš dlouho a s rychlou odpovědí přispěchal Šedivý, který je v Motoru na dvouměsíčním hostování právě z Liberce. Jihočeši mohli vyrovnat v přesilovce, nesehráli ji ale dobře a Kváču vůbec neohrozili. Zato domácí naložili s početní výhodou o poznání lépe a dvě sekundy před koncem druhé dvacetiminutovky vrátil Bílým Tygrům vedení o dva góly šťastnou trefou Vlach - 3:1.

Náskok domácích mohl na začátku třetího dějství ještě navýšit Najman, Hrachovina ale svůj tým podržel. Na opačné straně měl šanci vrátit hosty na dostřel Gulaš, v dobré pozici však mířil těsně vedle. Jihočeši se museli i nadále tlačit dopředu, jenže naráželi na dobře zformovanou obranu domácích.

Už necelých pět minut před koncem třetiny tak sáhnul hostující trenér Modrý ke hře bez brankáře, tento tah mu ale nevyšel. Ihned po vhazování pojistil první tříbodovou výhru domácích v probíhajícím ročníku trefou do prázdné branky Frolík. Hosté už pak zcela rezignovali a v pohodě hrající Liberečtí přidali zásluhou Balinskise a Štibingra další dva góly na konečných 6:1.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (Liberec): „Jsme rádi za vítězství, tým si za ním šel od úvodního buly. Za mě bylo ale utkání moc rozkouskované, na obou stranách bylo hodně vyloučených. Ani jeden tým se tak nemohl pořádně dostat do tempa. Klíčovým momentem byl přesilovkový gól na 3:1 v závěru druhé třetiny. Ke konci nám tam pak ještě napadaly další branky a konečně bereme tři body.“

Jaroslav Modrý (České Budějovice): „Měli jsme špatný vstup do utkání, v první třetině jsme soupeři dovolili hned 24 střel na branku. To je zkrátka moc. Paradoxně jsme ale měli velké šance a samostatné nájezdy, ale bohužel jsme je nedokázali proměnit. Na konci druhé třetiny nás zmrazil gól vteřinu před přestávkou a ve třetí třetině už to bylo z naší strany trochu vabank. Musíme být lepší.“

SESTŘIH: Liberec - České Budějovice 6:1. Remízová série Tygrů skončila, blýskl se Balinskis
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 18:18. Birner, 32:38. Balinskis, 39:59. Vlach, 55:31. Frolík, 58:44. Balinskis, 59:03. Štibingr

Hosté: 34:59. Šedivý

Sestavy

Domácí: Kváča (Král) – Balinskis, Melancon, Vitásek, Štibingr, Derner, J. Dvořák, Rosandić – Birner (A), Bulíř (C), Faško-Rudáš – Flynn, Filippi, Frolík – Vlach, A. Najman, Rychlovský – Čederle, Jelínek (A), Šír.

Hosté: Hrachovina (Strmeň) – Vráblík, Štencel, Bindulis, Hovorka, Šenkeřík, Šedivý, L. Doudera – Dzierkals, Hanzl, Doležal – Přikryl, Pech (A), Gulaš (C) – Tomeček, Koláček, Vopelka – Strnad, Toman, Valský.

Rozhodčí

Úlehla, Šindel – Brejcha, Kajínek

Stadion

Home Credit Arena, Liberec

Z V VP PP P Skóre B
1. Pardubice 52 29 8 5 10 159:110 108
2. Vítkovice 52 28 4 10 10 159:122 102
3. Sparta 52 28 6 3 15 155:122 99
4. Mountfield 52 23 7 5 17 141:124 88
5. Liberec 52 19 10 10 13 156:129 87
6. Třinec 52 21 5 7 19 149:121 80
7. Brno 52 19 6 3 24 134:150 72
8. Olomouc 52 19 6 2 25 121:141 71
9. K. Vary 52 19 4 3 26 129:163 68
10. M. Boleslav 52 15 7 8 22 116:128 67
11. Litvínov 52 15 7 8 22 137:144 67
12. Plzeň 52 15 6 8 23 127:146 65
13. Č. Budějovice 52 15 5 6 26 132:158 61
14. Kladno 52 15 3 6 28 122:179 57
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud